piotrek202127

New Holland BR 6090 vs Unia Famarol 1.8vs vs Case RB344

Polecane posty

Witam,

Chcę kupić prasę z powyższych lecz nie wiem która była by najlepsza. Wiem że Case i NH to prawie  to samo lecz może się czymś różnią. Czy warto kupić prasę zachodnią czy polska też da radę. Dodam że prasa będzie robiła ok 550 bel rocznie. Pracowała by z 82km ciągnikiem. Czy częśći zamienne do tych pras bardzo różnią się ceną? Słyszałem od wielu że Unia to najlepsza polska prasa. Czy waszym zdaniem Unia wystarczy na 550bel rocznie. 

Z góry dzięki za pomoc

Edytowano przez piotrek202127

Majszii123    16

spokojnie Ci wystarcZy Unia co to jest 550 bel rocznie. chyba że chcesz trochę większy zgniot to bierz nh lub case

Matifryd    0
Posiadam prase New Hollanda jak i ciągnik... Ciągnik ma 106km... Z tego co wiem i jakie mam odczucia to ciągnik do mojej prasy nie jest ani za mały ani za duży... więc nie wiem czy twoje 82km dadzą radę takiej prasie...

Wiadomość z agroFakt.pl

pawel_rawa    32
kolega ma br6090 i ciągnik 80km to w słomie jest na styk to i twój da sobie rade. Robiąc 500 bel na rok to nie musisz ganiać 15 czy 20km/h i spokojnie poprasujesz

janczar810    302
18 godzin temu, piotrek202127 napisał:

Witam,

Chcę kupić prasę z powyższych lecz nie wiem która była by najlepsza. Wiem że Case i NH to prawie  to samo lecz może się czymś różnią. Czy warto kupić prasę zachodnią czy polska też da radę. Dodam że prasa będzie robiła ok 550 bel rocznie. Pracowała by z 82km ciągnikiem. Czy częśći zamienne do tych pras bardzo różnią się ceną? Słyszałem od wielu że Unia to najlepsza polska prasa. Czy waszym zdaniem Unia wystarczy na 550bel rocznie. 

Z góry dzięki za pomoc

mam case rb344 rotor +noże ciągnik lambo r3.85 i to w moim mniemaniu całkowite minimum z tego co słyszałem unia ok. 80tys a nh i case ok 100tys ceny brutto a wyposażenie nh i case- max ,a uni to nie wiem tyle dał sąsiad i w jakim wyposażeniu

Robie rocznie 2tys bel przydałby się ciagnik mocniejszy. Znajomy ma NH 105km czy to 109km i włąsnie br6090 i w moim odczyciu to idealna para

Różnica miedzy Case i NH jest taka iż jedna jest czerwona a druga Żółta  ot  to cała różnica- jeśli zdecydujesz  sie na case czy nh bierz co taniej wyjdzie. 

ps. 550bel to 2dni pracy 

Nie napisałem wcześniej ale prasa ma być nie nowa tylko używana. Z tego co większość napisała Unia wydaję się być lepsza do 82km ciągnika.

janczar810    302

Najlepiej jak masz możliwość weź usługę unia i nh-case. Jakie belki będą Ci sie lepiej podobać jak i praca taka maszynę kupisz. Wiadomo duzo zale,y od operatora ale bedziesz miał jakies tam porównanie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Padykilos
      Witam, zwaracam się do was z prośbą o wytłumaczenie różnic pomiędzy tymi modelami. Na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo, a z tego co pamiętam to seria T5 zaczynała się od 99KM. Proszę o pomoc pozdrawiam . 
    • Przez lukasz0920
      Witam Mam problem z case mx 135. Od roku co jakiś czas nie działał rewers po odpaleniu ciągnika, wystarczyło popukac wajche od skrzyni biegów i zaczął działać. Problem znikał. Dzisiaj po całym dniu pracy, koszenie trawy chciałem wjechać na podwórko i nagle przestał całkiem działać. Cechy podejrzane - dzisiaj co jakiś czas mrugala kontrolka od walka - gdy przełącze rewers w tył to kontrolka się zapala ale nie rusza - no i gdy włączę czwarty bieg i w tył, mruga N Ogólnie wyłączyłem i włączyłem prąd i nic nie dało. Sprawdzałem różne kostki itp no nic nie widać podejrzanego
    • Przez seba836
      Interesuje mnie zakup pługa 4 skibowego obrotowego najlepiej kverneland, vogel nott, lemken, overum chyba że jakiś inny ciekawe w dobrym stanie. budżet do 17tys 
    • Przez 5120CASE5120
      Witajcie, potrzebuję pomocy z moim case 5120, dokładnie problem z sprzęgłem. Problem pojawia się często, podczas zmieninia biegu, ruszania sprzęgło zostaje w podłodze, aby je odblokować muszę albo pomoc sobie ręką albo klikać stopą aby odskoczyło. Proszę o pomoc 
    • Przez pawelkarczewski
      Witam, możliwe ze już jest taki lecz nie mogę znaleźć, 
      Pytanie jedno i krótkie który z Case wybrać jako ciągnik pomocniczy i do tura, jeśli ktoś posiada takie poprosiłbym o opinie i o spalanie ?
      Pozdrawiam 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj