tomekch43

Zetor proxima 90 problem z hamulcami tylnymi

Polecane posty

tomekch43    0

Witam mam problem z hamulcami w zetor proxima 90 otóż hamulce trzymają i ciągnik ma ciężko ciągnąć, obudowa z tyłu tak się nagrzewa po dłuższej jeździe że nie da się jej dotknąć a ponadto wczoraj po trasie ok 20 km olej w przekładni zmienił kolor na ciemny a był żółty proszę o pomoc !!!

Edytowano przez tomekch43

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomekch43    0

Ale nie cały czas trzymają  czasami trzymają a czasami nie jak jechałem to nie trzymały ale jak wracałem to już tak 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

pawelmk    0

Witam Panie  Tomku mam do Pana następujące pytanie. Także posiadam Zetor Proxima 90 2016 rok produkcji i mam taki sam problem z hamulcami od jakiegoś czasu.  Musiałem  mocno hamulce popuścić aby nie blokowały się, bo blokowały się tak że aż nie można było dotknąć tylnego mostu. przez to teraz hamuje słabo i po zatrzymaniu lub gwałtownym naciśnięciu hamulca wydaje dziwny dźwięk. Ten dźwięk to może zagrzane tarcze. Czy u Pana było tak samo i jak zakończył się Pana epizod z hamulcami. Bardzo proszę o odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez pi0mak
      Witam. Jestem posiadaczem ciągnika cese SC 86 i mam problem z przednim napędem. Włączyłem go i nie chce się wyłączyć.
    • Przez ma123
      Witam mam problem ponieważ założyłem dwa dni temu nową pompe hydrauliczną wszystko było ok dziś podczepiłem tłukę noi pojechałem w pole i na końcu kawałka nie da sie podnieś nawet na pusto gdy unoszę ramiona bardzo lekko chodzą. jak podniosę to gdy stanę na ramieniu to opada i sprężynuje co to może być ja podejrzewam tłoka i tuleje .
    • Przez tomek9514
      Witam ponownie, 
      Jeden problem zniknął pojawił się następny
      Otóż, balot się bardzo szybko zwija, nie pojawia się sygnał że już jest gotowy gdy wskazówka od średnicy balota zejdzie się z drugą wskazówka, gdy się trochę naiwnie więcej to zaczynają stawać pasy. Gdy uda się owinąć go siatka to wychodzi wgl nie zbity. Wskazówka od ciśnienia na zegarze spada na zera a początkowo ma około 12 bar. 
      Natomiast, gdy otwieram klapę, blokuje jej zamknięcie i luznie pasy to na Nanometrze pojawia się ciśnienie około 200 bar, a gdy naciągane je śpowrotem spada na 0.
      Mial ktoś podobny problem? Dla mnie to magia. Może być winny sterownik który znajduje się po prawej stronie prasy pod półka na dodatkową siatkę? 
      Dziękuję z góry za pomoc
    • Przez Dominato
      Witam koledzy mam problem z moim antaresem mianowicie po przekreceniu kluczyka przez pare sekund wzbudza sie ehr poczym pali sie kontrolka blokady i za kilka sekund gaśnie , wtedy panel ehr nie działa gdzie szukać przyczyny
    • Przez farmer_89
      Witam, po zimie wyprowadzielm prase z garażu i gdy otwieram klape ramie wysuwa się ale nie chce wracac z powrotem, ale gdy docisnę reka to kolo pasowe to wtedy wroci, o co tu chodzi, pomożecie?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.