Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pociągając za sznurek podajesz sznurek, i musisz to przytrzymać do momentu aż balot "załapie" ten sznurek , Te paski żółte na kole się kręcą , z tego co wiem jest to nieodczuwalne czy jeszcze podaje czy już załapał , Ale zasadniczo musisz trzymać kilka sekund(5-7 chyba ) Zawsze lepiej dłużej i być pewnym że załapało niż na odwrót.

P.s Prasa kupiona z Łowicza? :)

Życzę bezawaryjności i pozdrawiam :)

Opublikowano

Jak zwiekszyć zgniot w Farmie II? Gdy wskażnik jest na połowie czerwonego pola otwiera mi zamki a balot nie jest wystarczająco zbity jeśli chodzi o sianokiszonkę. Idzie jakoś coś podciągnąć albo dokręcić?

Opublikowano (edytowane)

Witam. Posiadam Sipma 279/1 i otwiera mi się klapa podczas prasowania. Czytałem że trzeba dokręcić śruby w zaworze tylko nie wiem które. I czy wgl te dokręcanie coś da czy kupić nowy zawór ? post-151034-0-47335100-1433531441.jpg

Edytowane przez mistrzu124
Opublikowano

No dobra dziś przy prasowaniu zauważyłem ze klapa tylko z jednej strony się uchyla czyli to siłownik jest dobity? a dodam że gdy podniosę klapę jeden siłownik mi się zacina wie ktoś może czemu tka się dzieje ?

Opublikowano

koledzy czy moglibyście podesłać mi kilka fotek jak zamontowany jest aparat do siatki w sipmie bo kupiłem używany i nie wiem jak go zamontować boguslaw.supel@wp.pl

Opublikowano

witam mam problem z moja 279/1 otoz nie otwiera mi tylnej klapy za pierwszym razem zdarza się notwozy mi za 10 razem i tak 10 belek pod rząd a jak idzie ok to i z 50szt zrobie bez problemu na następny dzień belowania znowu już nie idzie czy ktoś z was miał może taki przypadek?

Opublikowano

Witam 
Gdzie szukać Numeru Fabrycznego na prasie Sipma z-279/1 Farma II ?
Oczywiście oprócz Tabliczki , bo ta jest zagubiona . Czy można ten numer gdzieś indziej na prasie znaleźć ?

Opublikowano

Witaj

obok tabliczki gdzie powinna być ( z lewej strony na przodzie prasy , -patrząc od przodu ) powinien być taki biały pasek i na nim wybity numer fabryczny :)

A po co ci on? :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Podpowiedzcie jeśli padło łożysko na łańcuchu a dokładnie te ostatnie na tym pręcie to muszę rozpinać łańcuch czy jest inna metoda na wymianę ?

Opublikowano

nie jestem pewien ale jeśli podniesiesz klapę to parę łożysk jest luźnych i możliwe że coś można z nimi zrobić. Musisz sprawdzić jak to u ciebie wygląda.

Opublikowano

Witam mam pytanie czy w prasie sipma z279/1 farma jest takieś ustawienie zgniotu (cisnienia) w komorze gdy prasuje siano słomę albo kiszonkę czy Zadnej takie regulacji ta prasa nie posiada ?

Opublikowano

Mam pytanie czy jest możliwość zwiekszenia czasu podawania siatki przez elektromagnez ,chodzi o to ze materiał nie łapie mi siatki i jest d*pa?? a może podesła by ktoś instrukcje

Opublikowano

mam takie pytanko w jakiej odległosci jest ten pręt rosprowadzający siatke bo montuje obwiazywacz i w instrukcji coś zle napisali wymiar od przodu ramy i od dołu

Opublikowano

Mam pytanie czy jest możliwość zwiekszenia czasu podawania siatki przez elektromagnez ,chodzi o to ze materiał nie łapie mi siatki i jest d*pa?? a może podesła by ktoś instrukcje

Witam. prosty i sprawdzony sposób to opuszczenie minimalnie siatki w momencie maksymalnego otwarcia komory w czasie wyładunku beli. dodatkowo minimalna regulacja jest na gwincie umieszczonym na końcu pręta w osi elektromagnesu. pozdrawiam.

Opublikowano

Witam. prosty i sprawdzony sposób to opuszczenie minimalnie siatki w momencie maksymalnego otwarcia komory w czasie wyładunku beli. dodatkowo minimalna regulacja jest na gwincie umieszczonym na końcu pręta w osi elektromagnesu. pozdrawiam.

Czyli normalnie takie kródkie podanie siatki przyciskiem na "sucho " dobrze rozumiem ??

Opublikowano (edytowane)

witam czy te filterki co sa na poczatku przyłaczy hydraulicznych spelniaja jakas jeszcze inne funkcje?bo strasznie leje sie z nich olej wymienilem oringi i jest podobnie =moge zalozyc zwykle koncówki?

post-22937-0-06662800-1466165001_thumb.jpg

Edytowane przez kakus19
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Monikakep1
      Część 
      Zielona w temacie jestem więc zapytam wprost osoby znając ów sprzęt. 
      Trafiła mi się stara prasa SIMPA Z-263 za czasów PRL-u    Pracowała na 6 a potem na 3ha ziemi tylko dla siebie  nie zarobkowo- jedyny właściciel.  Podpytałam w okolic i potwierdzili, że  nie jeździł nią na zarobki a gospodarstwo likwiduje bo dzieci nie chcą.  Sprzętu też od niego nie chcę ludzie w okolicy bo tu mają nowe maszyny i wstyd tym wyjechać na 200ha ziemi. 
      Dwa lata temu gość wymienił wszystkie łożyska na nowe ma fakturę i  stare łożyska w skrzyni  po wymianie.  Likwiduje gospodarstwo  a maszyny oddaje na złom lub jak ktoś chce to sprzedaje. Części maszyn już pociął .
      Chcę za nią 1200zł  lub tnie na złom -  na moją decyzje poczeka do piątku.   Cena dość niska ale jeszcze ma belki 150x150 po niej  sprasowane z tamtego roku ale też robił wysokie 100x150. 
      Uruchomił wszystko się kręci  podnosi otwiera zamyka bez kłopotu. Sam powiedział że gwarantuje że wszytko jest w pełni sprawne, że nie naciąga ludzi, że nawet jak trzeba  to można ją przetestować bo on nie chce mieć kłopotów ,ze kogoś oszukał a jest sezona na presowanie.  
      Jedyna jej wada o której wspomniał  do wałki gumowe.  Jeden jest prawie bez gumy tylko skorupa drugi ma ale też zniszczona.  Przyznał,  że nie przy sianie i słomie  wciskała trochę do środka potem gdy sziano doszło do pasów i one stawiały mały opór to się zapycha w gardle i uruchamia się sprzęgło na podajniku palców bo zapchana. ( tak to nazwał ) bo wałki nie wciskały już do środka siana ale się ślizgało na nich. .Twierdzi że tylko wałki nie chcą wepchnąć do środka i wystarczy je  zrobić. 
      Maszyna jak dla mnie jest oki . Oki bo jest prosta na tyle że  sama jestem w stanie zrobić drobne naprawy jak łożyska, łańcuchy  bez serwisu.
      Co możecie mi doradzić czy kwota 1200 za to cudo PRL-u warto dać i czy da się naprawić takie wałki 
      Cena 1200zł to niewiele ale to na tyle prosta maszyna że tu nie ma się co psuć.  W tej kwocie dostarczy mi ją do domu. 
      Prosze o rady opinie sugestie . dziekuje Poniżej foto wałków.

• Przez Dawid1100
      Witam jaka może być przyczyna nie kręcącego się balota sipma z263 pasowa
    • Gość
      Przez Gość
      Klapa nie otwiera się do końca brakuje jakieś 20 cm ,na początku unosi się szybko potem coraz wolniej 
    • Gość
      Przez Gość
      Jaki może być powód ,
      Klapa nie unosi się do końca brakuje jakieś 20cm , na początku unosi się szybko potem coraz wolniej a jak się jej pomoże to uniesie do końca?
    • Przez Filip12345
      Witam. Chciałbym się zapytać czy belarka sipma będzie chodzić bez tych wideł. Bo poprostu są rozjechane z jednej strony i te pierścienie. Raz że kupa kasy to kosztuje a dwa że niema tego od ręki. Jakbym to złożył bez tego to powinno chodzić a nie będize się siano zapychać? Kiszonek nie będę robił tylko siano i słoma. Sezon by pochodziło.
  • Dodaj nową pozycję...
v