Polecane posty

Wiadomość z agroFakt.pl

zetorki12    6489

Wykręcałeś wtryski ? Skąd wiesz że paliwo dochodzi ? Paliwo to mają właśnie rozpylać . Odkręć rurkę przy wtrysku i sprawdź czy na pewno paliwo dochodzi .

No i powiedz jak to się stało . Nagle , czy po jakiejś naprawie przestał odpalać ?

Edytowano przez zetorki12

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pawel64    0

Normalnie chodził, transportowałem zboże, po powrocie zgasiłem go, gdy po jakimś czasie chciałem odpalić to już tylko kręcił .

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pawel64    0

a czy nie mogła zaciąć się listwa jak przy 60 ? co o tym myślisz , jak to sprawdzić ?

 

jestem sam i nie mogę na razie wszystkiego sprawdzić ,bo nie ma kto pomóc 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    44

Wykręc wtryskiwacz i podłącz do pompy rurką ale odwrotnie żeby pylił w powietrze i kręć powinien co jakiś czas wywalić mgiełkę paliwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pawel64    0
Cytat

u mnie w 7211 tak było i okazało się że listwa stanęła zgasilem chwilę portal i koniec próbowałem wtedy wszystkiego

Lukas1992A jak sprawdzić tą listwę ?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pawel64    0

Poszedłem jeszcze raz odpalić i stało się coś dziwnego , zapalił od razu , pali teraz na pyknięcie . Nie mam pojęcia co było, ale mam nadzieje że sie nie powtórzy.Dzięki za wszystkie podpowiedzi. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    44

Jak nie odpala na goracym silniku a odpala na zimnym to najwyraźniejszy znak że pompa wtryskowa zaczyna kończyć swój żywot

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    44

U mnie tez tak było w 360 3P nic wiele nie robił (trochę przy grabiarce i prasie kostce opryskiwaczu i innych pierdołach) a pompe szlag trafił po 5 latach Także pełna norma na dzisiejszych częściach

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kobra66    4
Raczej listwa się zacieła skoro teraz odpalił, wystarczyło tylko depnąć kilka razy na pedał gazu i najczęściej odbija z powrotem na rozruch

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez Ogrodowa
      Witam , mam pytanie czy da się wyciągnąć sworzeń od przodu nie rozkręcając całego wspornika osi? Bo kiedy gdzieś czytałem że jeden facet też tak chciał zrobić i się facetowi udało ale miał pełny sworzen, a u mnie pełnego nie ma. Jest tylko takie wcięcie w środku sworznia na samym początku ale niczym nie można tam podejść . Może znacie jakieś sposoby aby go wyciągnąć ?
    • Przez dragonmt852
      Cześć, rozebrałem siłownik pomocniczy, bo straszenie ciekło z niego (nie trzymała uszczelka). Po rozebraniu okazało się że tłoczysko wygląda tak jak na zdjęciach i teraz moje pytanie czy warto wymieniać uszczelnienia czy z tego tłoczyska już nic nie będzie i trzeba kupić nowe?


    • Przez kola89
      Witam, dzisiaj podczas jazdy przelanczalem z 2b na 4b i nagle traktor tak jakby przestal jechac. Od tej pory nie jedzie na zadnym biegu. Sprzeglo raczej wykluczam gdyz biegi wchodza normalnie i slychac ze w skrzyni cos pracuje (ale zadnych zgrzytow, po prostu slychac prace przy puszczonym sprzegle , a przy wcisnietym nie). Atak z tylu sie nie kreci, wiec obstawiam, ze awarii uleglo cos w skrzyni. Moze macie jakies pomysly. Mf 3060 z 1987 roku, skrzynia AB 16/16 bez polbiegu.
    • Przez ZielakKujawy
      Witam forumowiczów. Jestem nowym na Waszym forum . I nie wiem specjalnie jak zacząć . Może od początku ,witam wszystkich jeśli będę w stanie chętnie pomogę w różnych sprawach ale póki co sam potrzebuje pomocy . Problem pojawił się kiedy kupiłem forterre 150 HD . Od samego początku problem jest z elektroniką . Wyrzuca błędy 520500 praktycznie bez przerwy . Wystarczy choćby mały wstrząs i po wyskoczeniu wyżej wymienionego błędu ciągnik odcina obroty do 1.5 tys po ponownym uruchomieniu problem zazwyczaj znika , częściej zaś trzeba rozłączyc kostkę od pompy wtryskowej i po ponownym podłączeniu wszystko jest ok . Niecały rok temu podczas prac polowych ciągnik stanął na polu przy przebiegu 500 mth stanęła pompa wtryskowa , również pokazując ten sam błąd . Regeneracja kosztowała sporo . Ale do niedawna było ok . A dokładnie do przedwczoraj kiedy po myciu ciągnik znowu stanął . Kręci na sucho  jednak nie puszcza ani jednego dymka z komina . Serwis zbytnio nie chce się angażować z tego co zaobserwowałem , więc pozostaje mi szukać innego serwisu albo kogoś kto rozkoduje mi błędy żebym wiedział wgl o co chodzi . Na chwilę obecną wyświetlają mi się dwa : 633 oraz 520500 . Może ktoś coś podpowie ? Miał ktoś podobny problem ? Polecicie jakis dobry serwis bądź mechanika od zetorów na Kujawach ?? Z góry dziękuję , pozdrawiam 
    • Przez agi
      Witam,
      możecie coś wyjaśnić z punktu widzenia  mechanika VS  warsztat etc DLACZEGO tak proste nawet konstrukcje agregatów uprawowych (stosowane do ursusa c 330 czy 360) na zasadzie aby tylko podnieść siewnik typu poznaniak z 2 metrowy co waży ponad 300 kg, NIE są budowane na tej mega prostej konstrukcji podnoszenia wbudowanej w ciągnik..

      https://www.youtube.com/watch?v=z2CXvr5e8KY

      przecież zasada dźwigni jest uniwersalna i dlaczego nie wykoszystać tego podnoszenia na końcu tej dźwigni aby podnieść chociaż trochę ten siewnik od ziemi na kolejnym 3 stopniowym czaczepie

      pewnie łącznik musiałby być podłączony na wysokości łącznika ciągnika..

      Dlaczego ludzie wolą bardziej skomplikowane rzeczy do tego, w tym rodzaju..? https://i.ytimg.com/vi/gV6-JwnGDMo/hqdefault.jpg

      oczywiście przy konstrukcji "uproszczonej" podniesienie agregatu to także podniesienie siewnika, ale tak wygląda ta praca.. 
       
      coś takiego  https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_ESjUGtDyo5WXcXP1aZUVS88qfqZncfYd.jpg
       
      ???
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.