Skocz do zawartości

Polecane posty

Piotr1711    0
Witam. Posiadam od niedawna VarioPack 1500 zmiennokomorową. Podczas ustawienia ciśnienia na 100 bar, otwierając komorę i zamykając po dwóch razach, ciśnienie zwiększa sie stopniowo na maksa. Czy tak powinno być? Jeśli nie to co to może byc za przyczyna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotr1711    0
łukasz0920 witam za trzecim otfsrciem komory ciśnienie wchodzi na 170
Za każdym otwarciem komory do góry podbija ciśnienie o 20-30 bar
może zawór puszcza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

lukasz0920    272
Mam starszy typ, ale jak ustawie np 120 to po pierwszym otwarciu i zamknięciu komory mam to ciśnienie i nie powinno aż tak się zwiększać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotr1711    0
witam! Co to może być za przyczyna ,dziś rano jeszcze węże hydrauliczne zamieniałem i nic czy to jednak zawór z manometrem zepsuty podpowiedżcie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bartek933    1021

Próbowałeś po tym jak ciśnienie tak wzrosło zmniejszyć je na zaworze i próbować dalej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotr1711    0
tak próbowałem i tak samo ciśnienie rośnie niech mi ltoś podpowie co robić!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukasz0920    272

no właśnie, zmiennokomorowa musi mieć powrót, jakim ciagnikiem presujesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotr1711    0
prasuje zetor forterra 115
powrót mam podłączony pod przewód który łączy się z kostką hydrauliczną z manometrem od lewej strony dyszla patrząc z kabiny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez krowiarz87
      Mamy Fendta 509 favorita z 1996 . Zastaniawiamy sie nad wymianią na 511 . Ta 509 ma orginalny tur fendta  .Posiadamy tez fendta 309 turbomatika farmera czy ten tur by pasował ? Czy ta wymiana sie oplaca ? Jesli ten tur nie bedzie pasowc ile za niego zawolać i czy  podnosi wartosc tej 509
    • Przez Kubek95
      Witam. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem ciągnika John deere 3140, od pewnego czasu mam problem z hydraulika w nim. Mianowicie pierwszy raz zauważyłem problem przy pracy z pługiem obrotowym Lemken Opal 180, po zaoraniu około dwóch hektarów, na końcu pola nie mogłem podnieść pługa, po przegazowaniu do maksymalnych obrotów, pług podniósł się bez problemu, tak jakby odcielo się coś w hydraulice, oczywiście wspomaganie też nie działało, ale po przegazowaniu kierownicę mozna było kręcić palcem. Innego razu zauważyłem że jak ciągnik stoi tak z 10min na wolnych bardzo obrotach, to zatnie mu się wspomaganie i trzeba przegazowac żeby się odcielo. Nie wie ktoś co to może być za przyczyna? Może jest gdzieś jakiś zawór który steruje hydraulika i on się zacina? Bardzo proszę o pomoc bo jest to troszkę uciążliwe. (Przepraszam że założyłem nowy temat, ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi na mój problem) 
       
      Pozdrawiam i liczę na jakąś pomoc. 
    • Przez lotem123foto
      Halo, witam wszystkich! :)
    • Przez Adi118
      Mam problem ze wspomaganiem w moim Aresie 556rz, przy skręcaniu na wolnych obrotach ciężko chodzi kierownica, zapala się kontrolka ciśnienia oleju w skrzyni i ciągnik staje. Problem się nasila kiedy olej jest rozgrzany i czasem nie pomaga nawet trzymanie wysokich obrotów. Sprawdzałem ciśnienie na pompie hydraulicznej i jest ok. Czy przyczyną moich problemów może być orbitrol? Czy w tym modelu jest dodatkowa pompa od wspomagania? Może ktoś ma inne pomysły co może być nie tak?
    • Przez gorg_tki
      Witam. Problem z Władimirem jest taki że dławi sie na pełnym gazie. Zapinam pług orlik lub kosiarkę rotacyjną 135 i spokojnie ciągnik daje radę na 4 biegu kultuta pracy jest dobra zero kopcenia ale na pół gazu max70% zaś jak dodam gaz na calego to tylko zaczyna kłócić na czarno, silnik wydaje głuchy dźwięk nastepuje falowanie obrotów na 5 sekund nabiera wigoru to znowu dlawi się ujmuje gazu i znów jest "dobrze". Prosze o pomoc. Uklad paliwowy sprawdzony filtry wymienione, nigdy nie zapowiedział sie.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.