Zaloguj się, aby obserwować  
leman

Renault 640 problem

Polecane posty

leman    0

Witam

Posiadam ciągnik renault ares 640 od jakiegoś czasu ciągnik zaczął szarpać podczas ruszania i zapala się kontrolka od poziomu oleju w skrzyni (olej oczywiście jest w normie). Na zimnym oleju wszystko ok, szarpie dopiero po nagrzaniu.(tylni most po nagrzaniu po całym dniu pracy "parzy w ręce"). Szarpanie zmniejsza się na wyższych obrotach silnika. Na niskich obrotach wspomaganie również jest mniej wydajne (ciężej się kręci niż na wyższych obrotach). Oleje i filtry oryginalne wymienione 2 tygodnie temu. Moje 1 podejrzenie padło na pompę olejową choć wyczytałem na forach coś o zacięciu się jakiegoś zaworu. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomu    4

A przed wymianą oleju też był taki problem??


Kopiowanie, używanie i rozpowszechnianie zdjęć jedynie za zgodą autora!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
leman    0

Tak, problem stopniowo się nasilał wiec postanowiłem wymienić olej i wszystkie filtry jednak to nic nie pomogło. Ostatnio jest coraz gorzej oprócz szarpania przy ruszaniu, podczas zmiany biegu ciągnik nie jedzie,zachowuje się tak jak by sprzęgło ciągle było wciśnięte lub był na luzie. Co ciekawe po załączeniu przedniego napędu szarpanie znika i kontrolka zapala się sporadycznie. To wszystkie objawy jakie zauważyłem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

leman    0

Witam Problem który opisałem stopniowo się nasila. Pomoże ktoś???

Edytowano przez leman

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
leman    0

Problem rozwiazany przyczyną szarpania był nieszczelny układ hydrauliczny. Zuzyte okazały się uszczelniacze na wałku w koszu napędowym. Do wymiany poszedł cały wałek oraz tarczki w koszu od napędu. Pompa równiez nie trzymała odpowiedniego ciśnienia i również została zastąpiona nową - koszty całkowiete naprawy niestety dość wysokie ale obecnia z ciągnikiem nie ma problemu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slawek_82    0
Witam. Mam podobny problem i objawy w moim Renault Ares 640 szarpie na rewersie do tyłu i przy zmianie biegów biegów czuć tak jakby się ślizgal na sprzęgło obroty wyrastają a ciągnik nie jedzie. może być ta sama awaria co napisałeś "leman" I takie pytanko do Ciebie duże wyszły koszty naprawy tego wszystkiego bo chyba czeka mnie podobny remont i chciałbym się już jakoś finansowo przygotować. Z góry dzięki ☺

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez pelepele22
      Panowie nie typowa sprawa. Już nie wiem w czym tkwi problem. 
      W  mojej renówce zaczęło ślizgać się sprzęgło. 
      rozpołowiłem wymieniłem łożysko 1 stopnia , ściągnąłem docisk, koło zamachowe zawiozłem do firmy, która zajmuje się regeneracja sprzęgła. Zregenerowali tarcze napinali nowe płytki , skrobali koło zamachowe i docisk jest to sprzęgło dwutarczowe firmy luk. Założyłem ponownie wszystko ustawiłem odległości pierwszy stopień 3 mil drugi 5mm i nie wysprzegla . Nie mogę wrzucić biegu chcąc wrzucić, ciągnik powoli rusza dopiero gdy zaciągnę drugi stopień to w tedy mogę swobodnie wrzucić bieg . Co może być przyczyna bo już ręce opadają 4 razy go rozpolawialem  


    • Przez Bystrovv
      Witam mam nastepujacy problem w moim aresie, z biegiem czasu przestaja dzialac wyjscia hydrauliczne. Ostatnio przy orce tak jaby wyjscia sie zacinaly i przy obrocie plug zatrzymal sie w martwym punkcie zauwazylem ze waz id obrotu wyszedl kekko z zakucua i byl wyciek wiec zakulem waz na nowo dolalem oleju i myslalem ze to sprawe zalatwi ale problem pozostal wtedy uzytkowalem 2 pare wyjsc ktora jest polaczona z przednim tuzem ale olej skierowan jest na tyl. Ciagnik mam od roku a pierwszy objaw niedzialajacych wyjsc pojawil sie we wrzesniu po odpieciu takerzowki ktora mialem na testy i miala hydrauliczna regulacje walu ktora byla podpieta na pierwsza pare. Teraz nie ma reakcji na 1i3 parze wyjsc  i nie slychac przeplywu oleju natomiast na 2 parze słychać przeplyw oleju ale nie obraca pluga. Olej jest czysty stan jest dobry. Prosze o jakas porade moze ktos mial taki problem 
    • Przez KOTLET4
      Witam!
      Jestem posiadaczem renault 103 54. Muszę uzupełnic olej hydrauliczny, ale niestety nie wiem jaki jest wlany. Na przedniej szybie ciągnika jest naklejka z wymienionymi olejami do niniejszego modelu, ale niestety jest zamazana i nie mogę nic odczytać. Proszę o udzielenie informacji odnośnie zalecanych olejów do tego modelu Renówki. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    • Przez krzysiek16m
      W tym temacie, prosiłbym o zamieszczanie instrukcje obsługi, katalogów części do ciągników marki Renault.
    • Przez slawek_82
      Witam. Mam problem z hamulcami otóż na wyjściu na przyczepę nie ma dostatecznie silnego ciśnienia oleju. Wciskając pedał hamulca i jednocześnie ten grzybek w gnieździe widać że coś tam podaje oleju ale zbyt słabo i siłowniki w przyczepie nie chcą ruszyć i przyczepa nie hamuje?? Jeśli ktoś się orientuję w temacie prosiłbym o pomoc...
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj