Skocz do zawartości

Polecane posty

mateo105    1

Witam panowie  od kilku dni mam problem z moim mfem otoz podnosnik przestal podnosic. kilka dni przed zauwazylem ze na wolnych obrotach maszyna opada i aby podniesc musialem go gazowac. co to moglo sie stac?? dodam ze na wyjsciach mierzylem sienienie to jest ponad 180 bar czyli pompa zebata chodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateo105    1

olej wymieniony z 1,5 roku temu. a filtr czyszczony byl dokladnie na jesieni ub. roku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Karol445    39

Coś z zaworami albo siłownikiem skoro masz ciśnienie na wyjściach ani oleju ani filtra nie ma co wymieniać jak orbitrol działa to cos z plecakiem poważnego i trzeba rozbierać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateo105    1

koledzy wiec od czego zaczac naprawe?? od wyczyszczenia filtra?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MF675ursus    188

Tak, ale pewnie to nic nie da. Filtr jest ten sam dla pompy zębatej i tłoczkowej, a skoro zębata daje ciśnienie, to filtr powinien być ok. Jednak wyczyszczenie filtra nic cię nie kosztuje, więc zacznij od tego. A możemy zgadywać, że pompa tłoczkowa padła, lub siłownik przepuszcza (jednak mniej prawdopodobne, musiałby być bardzo nieszczelny, skoro nic nie podnosi). Przy dłubaniu warto sprawdzić też rozdzielacz (oscylator przy pompie)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateo105    1

dodam tylko ze to slalo sie nagle podczas narmalnej pracy w polu agregatem. kilka przejazdow bylo wszysrko w pozadku a za ktoryms opuscilem i juz nie podniosl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
akmaly    238

Jeśli nie znasz się na tym to wezwij mechanika. 

Hydraulika w tym ciągniku jest dość prosta, ale i tak zabawa z nią może być kosztowna. Wg. mnie to masz problem gdzieś poza pompą a przed siłownikiem. Podstawa to sprawdzić ciśnienie za pompą, później szukaj dalej. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    562

no jak to jak... nieraz tu pisali że na króćcu gdzie masz podpięty siłownik wspomagający.... a jak nie masz siłownika to zrób zdjęcie plecaka w przedniej części

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez mateusz092111111
      gotuje sie mi woda w claasie 690 i to jest dziwne gdy zmniejsze obroty maszyny to woda spada chlodnica byla czyszczona z zewnątrz a w srodku przepłukiwana odkamieniaczami i to pare razy silnik tez był sprawdzany bo byly planowane głowice i zakładana uszczelka a pompa wodna chyba jest ok bo widac ze tloczy wode do chlodnicy bo widac ze woda ma obieg termostaty tez sa wyjete nie wiem co mam robic więc prosze o odpowiedz jesli ktos miał podobny przypadek
    • Przez ChiquitaB
      Witam. Posiadam amazone d7 super s 3m z hydraulicznymi znacznikami. Sprawa wygląda tak ze jak chce sciezke przezucic to podnosi jedna strone i zamiast oposcic wtedy opuszcza ta sama strone. Czasami przezuci dobrze ale zaraz dalej to samo. Mial ktos podobny problem?
    • Przez wysos
      lemken VarioOpal x140 podczas obrotu wykona go do połowy i cofnie spowrotem, co może być tego przyczyną?
    • Przez dragonmt852
      Witam podłączyłem alternator tak że czerwony przewód (B+) do rozrusznika a przewód D+ czyli od kontrolki podłączyłem do pina widocznego na zdjęciu ( tylko od był wolny) i problem polega na tym że na tym wyjściu nie ma w ogóle napięcia, na alternatorze nie ma żadnych oznaczeń ale wydaje mi się że ten pin to jest D+.Co jest nie tak, alternator uszkodzony?


    • Przez audia424
      Witam mam nastepujacy problem  . Po zapaleniu ciagnika podnioslem podnośnik do gory i opuscic juz niechce... Jaka może byc tego przyczyna..???
      Podnośnik byl podnoszony bez zadnego obciążenia 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.