DarekFi

Instalacja elektryczna ginie prąd Mtz 1221

Polecane posty

DarekFi    0

Witajcie mam problem z instalacja elektryczna, mianowicie gdy włączę światła robocze przód, tył, nawiew, ginie mi prąd na wszystkich górnych przełącznikach, bezpieczników mi nie wywala, po schemacie widzę ze wszystkie przewody idą w jeden z bezpieczników nr 36 idą do "wyłącznika 52". Co to jest za wyłącznik, gdzie go szukać? Czy jest tam jakiś bezpiecznik który odcina prąd przy przesileniu ? Po odczekaniu jakiegoś czasu działa lecz gdy znów chce włączyć sytuacja się powtarza 

IMG_2760.JPG

image.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pynczor    15

Swiatla robocze z przodu są podzielone na dwie pary jedna świeci na zgaszonym silniku  a druga nie, gaśnie Ci zapewne ta co nie świeci na zgaszonym silniku ? Sprawdzałeś te bezpieczniki przy zbiorniku olejowym czy tam dobrze styka ?


mtz82, mtz82,mtz82,mtz80,wladymirec,pronar 1221A nie ma to jak miec cały wschód pod domem :)
21 November 09 rok wejście w AF

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DarekFi    0

Sprawa wygląda prawdopodobnie tak:

jest to załączane poprzez przekaźnik, w moim modelu jest słaby alternator na jeden pasek, na wysokich obrotach powinny działać dwa światła robocze z przodu jak i z tyłu( czyli te na górze ciągnika), oraz całe sterowanie, lecz nie miałem kiedy tego sprawdzić, bezpieczniki ok styki też zostały sprawdzone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gamzi    1

Dzień dobry. Mam problem z elektryka w pronara 1221a.Kilka miesiecy temu go kupilem ale do tej pory za duzo nie pracowal. Zaczęło się od tego, że było słabe ladowanie. Napięcie na alternatorze bez świateł 12.3v. Na rozruszniki to samo. Przeczyscilem połączenia, od nowa poskrecalem i na alternatorze bez obciążenia jest 24v ale na rozruszniki nadal 12.3v. Instalacje mam 12v z przełączników rozruchu na 24v. W instrukcji ściągniętej z internetu jest, że rozrusznik i alternator jest na 12v. Wstawiłem używany choć podobno sprawny alternator samochodowy 90A i bez świateł po odpaleniu na alternatorze jest 19v. Po włączeniu szystkich swiatel obrotomierz nie działa. Wcześniej na poprzednim alternatorze też po włączeniu świateł nie działał. Ma ktoś może pomyśl co jest nie tak? Alternator powinien być 12 czy 24v? Odzalowalbym i kupił Nowy tylko jaki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez fortschritt323
      witam mam broblem z instalacją w fortschritt zt 323 a dokładnie z deską rozdzielczą czy mógłby ktoś mi wysłać kolor kabla zasilającego deskę rozdzielczą i zdięcie  gdzie on wchodzi
    • Przez dziki97
      Witam potrzebuję zrobić w miarę dokładny prędkościomierz do swojego ruska, potrzebny będzie do oprysków i siania nawozów.  Zastanawiam się na prędkościomierzem GPS, mógł bym używać go także  w Fortschricie 323. Posiada ktoś z was takie urządzenie i jak to się sprawuje???? do tej pory używałem telefonu z jakąś tam apka ale to denerwujące.
    • Przez Scappy
      Cześć . Zbliża mi się wymiana głowicy ,bo przepuszcza ona olej do komory spalania . Obecna była już na szlifie i Pan powiedział że następna regeneracja musi być już konkretna,bo zawory głęboko siedzą i może się to nie zamknąć w 900 zł . Myślę że lepszą opcją będzie kupno nowej głowicy i jest kilka ofert na rynku . Co polecacie żeby nie wpaść w niepotrzebne koszty ? Czeka mnie też wymiana pierścieni,może i też tłoków ale to zobaczymy .
       
      Pozdrawiam
    • Przez GrzywaRM
      Witam
      kupiłem MTZ i mam pytanie czy ten pręt pod skrzynią ze ściętymi  dwoma bokami na zdjęciu jest do zmiany prędkości obrotów wom? 

    • Przez Krzysiek2794
      Witam, ludzie pomóżcie mam problem z moim Jumz'em. Niedawno kupiłem jumza chyba przerobionego z koparki, nie znam jego przeszłosci,na rolniczy.Mianowicie mam problem z hydraulika, nie wiem czy ktoś maczał juz tam "paluchy" ale nie mam sekcji pływającej do orki, w żadnej z 3 dźwigni. Mam pytanko czy jak wymienie rozdzielacz na taki z sekcją pływającą to musze jeszcze coś przerabiać? Prosze o pomoc.
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj