Temperatura gleby a aktywność dżdżownic
-
Podobna zawartość
-
Przez Wielkopolanin
Panowie proponuje nowy (szukałem i takiego nie znalazłem), myślę, że ciekawy a na pewno ważny temat. Jak to jest u Was, czy badacie Swoją glebę? Jeśli tak to na co, jak często i ile za to płacicie? Jak myślicie, czy w warunkach Waszych wsi było by zapotrzebowanie na usługę badania gleby, od pobrania próbek, do dostarczenia wyników i zaleceń? Ja muszę się przyznać, że do tej pory nie badałem gleby, dopiero w tym roku po raz pierwszy na studiach zacząłem to robić.
-
Przez gardener94
witam,
Co polecacie na glebę V, VI klasy? jest tego 10 ha. Czy serio jedyna rozsądna opcja to las?
Pozdrawiam
-
Przez zyzek
Czy to normalne, że po przejechaniu około 8km z dużą szybkością, olej w skrzyni jest już mocno rozgrzany? Da się trzymać przewód ręką, ale jest już gorący.
-
Przez MariuszKlim
Cześć.
Do formularza zamówienia badań rolniczych trzeba dołączyć mapki pól z których są brane próbki, czy wystarczy sam formularz z próbkami?
-
Przez adamek1942
Witam panowie mam pytanie nr 1. czy to normalne żeby ciągnik po pracy okolo 2 h(nawet nie ) miał tak gorący most tylni że aż się dotknąć nie da (parzy) ????? Hamulce nie trzymają bo słychać jest jak puszczają i zresztą czuć jak hamują trzeba dobrze nacisnąć pedał żeby zahamowały gwałtownie. Wcześniej pracowałem c 360 ale taki gorący to nigdy nie był nawet po sieczkarni od kukurydzy.
Drugie pytanie jest takie czy jest możliwość przedostania się oleju z silnika do skrzyni ??? albo do układu wspomagania ?? bo ubywa koledze oleju w proxie prosił żeby spytać, a silnik pracuje bez zarzutów .
-

Rekomendowane odpowiedzi
Odżywki dolistne w kukurydzy a niska tempertura
Pszenica Euforia