Sprawdź MF 255 nowe sprzęgło po wymianie raz działa raz nie na AgroTesty.pl
Massey Ferguson 255 Dane techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez Bartekoblak1234
Panowie mam problem ze sprzęgłem w swoim jelonku pochodził w rembaku walcowym ze 2 godziny. Z chwilą wciśnięcie pedału sprzęgła nie dałem rady wrzucić biegu,jeden wielki zgrzyt. Pomyślałem że to może coś z chdrauliką to wymieniłem górną pompke.po odpowietrzeniu i ruszeniu, pierwsze wrażenie myślę spoko "działa" ale po chwili a piać brak sprzęgła! Doradźcie mi czy to może być wysprzęglik( stan płynu jest taki sam jak przy odpowietrzaniu).czy może coś z tarczami...
-
Przez Konrad1245
Witam mam taki problem gdyż ciagnik jest niby na luzie ale gdy puszczam sprzęgło nadal jedzie dodam ze nie mogę wbić zadnego innego biega chyba się zakleszczyły biegi jeśli tak to jak do tego się zabrać żeby je odkleszczyc pomocy
-
Przez Kamilc360pL
Snapchat-1391671675.mp4 Witam mam problem mianowicie zatrzymałem się ciagnikiem wrzuciłem luz wyszedłem z kabiny po ponownym wejściu wbiciu biegu ciągnik nie reaguje. Wszystko inne jest sprawne. Po przelaczeniu rewers na położenie jazdy w tył nic się nie dzieje w przod też. Półbieg został w jednej pozycji i nie przełącza się. Proszę o pomoc i z góry dziękuję -
Przez marioc14
Witam
Jakiś czas temu zaczął wyciekać mi olej spod zaworu rozdzielczego ( ten pod siedzeniem) więc wymontowalem go I wymieniłem te nieszczęsne uszczelnienie ale po zamontowaniu zauważyłem że podnośnik nie ma siły podnosić cięższych maszyn sprawdziłem ciśnienie na pompie poprzez podpięcie manometry z tylu na kiper daje 15Mp ale po puszczeni dźwigni szybko spada ciśnienie z manometru tak jakby coś gdzieś przypuszczalo co może być przyczyną? Dodam że pionową rurkę z uszczelnieniami wymieniłem jakieś sugestie co może być przyczyną?
-
Przez Tomek4321
Witam, bardzo proszę o pomoc. Przeprowadzałem generalny lny remont ciągnika Ferguson MF 255 rocznik 1989. Niestety została mi jedna śruba - zdjecie w linku w cytacie. Prawdopodobnie gdzies z okolic chłodnicy. Bardzo proszę o pomoc!
-