Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.png.eee862187805059a2d6e7e7b5f0721d5.pngwitajcie , mam problem na zimnym silniku pali sie kontrolka od hydrauliki przeplywo nie ta od filtrow tylko co dokladnie oznacza wyciek z ukladu czy slaby przeplyw, dokladnie kontrolka oznaczona nr 7 pali sie tylko jak jest zimna

Opublikowano
12 godzin temu, pig napisał:

potwierdzam co prawda mam MF6265 ale to te same skrzynie no i w takich warunkach to normalne ze świeci

U mnie w 6255 zimą nie świeci się żadna kontrolka od ciśnienia oleju tylko miga A i D i z tego co wiem to właśnie tak powinno być a nie kontrolka ciśnienia oleju.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedź. Oleju jest stan prawie max, ale faktycznie częściej się zapalała jak było go bliżej minimum, tylko trzeba zrobić serwis - nowe filtry + czyszczenie sitek i zalać świeży olej. Pytanie tylko STOU 10W40 lub 10W30 czy UTTO 10W30? Większość źródeł w tym mój mechanik zaleca STOU 10W40 i ten też by mi najbardziej pasował do drugiej Renówki.

Edytowane przez sylip
Opublikowano

U kolegi pali się kontrolka z kluczykiem po zapaleniu jak ją skasować żeby sie nie paliła

Opublikowano (edytowane)

Witam, a w moim aresie tak jak u kolegi paliła  się kontrolka od zapchania filtów po zapaleniu, a po rozgrzaniu gasła, jednak po 2 godzinach orki zapaliła się i cały czas się świeci, te dwa filtry wkłady wymienilem, co to może być?

Edytowane przez Kamil1989
Opublikowano (edytowane)

U mnie też znowu mam problem z kontrolką nr 7. Zrobiłem cały serwis (oleje, filtry i jeszcze kilka innych rzeczy) i dalej się paliła - nieważne, zimny, ciepły nie miało to znaczenia. Wymieniłem czujnik i wszystko było OK, do dzisiaj - robiłem serwis akumulatora i wypiąłem go. Po podłączeniu wszystkiego odpaliłem ciągnik, aby sprawdzić czy jest w porządku. wszystko działa normalnie, tylko znowu zaczęła się ta kontrolka świecić - czujnik był oryginał od Claasa. No przynajmniej w oryginalnym opakowaniu, bo taki sam widziałem w necie jako zamiennik, w każdym razie produkt europejski, a nie chińszczyzna. Nie sprawdzałem po zagrzaniu oleju, bo na razie nie mam roboty na ten traktor. Ma ktoś pomysł o co chodzi, albo jest jakieś zwarcie i uszkadza czujnik, albo mam pecha i trafiłem na bubel, albo jest jeszcze inna przyczyna tylko jaka? Jakieś pomysły?

Edit. Posprawdzałem czujnik i wygląda na to, że jest OK. W takim razie co?  Nowy olej (dobrany wg specyfikacji), nowe filtry Classa nie powinno się świecić. Ktoś, coś?

Edytowane przez sylip
Opublikowano
Dnia 11.01.2020 o 12:30, Mati2812820 napisał:

Musi ustawić przyciskiem na prawej manetce, żeby na wyświetlaczu pokazał się przebieg całkowity i wtedy przytrzymać ten przycisk przez 4 sekundy i zniknie ta inspekcja.

witam, pali sie kluczyk i nie kreci rozrusznik co zrobic