Silnik z wózka widłowego bułgara do ursusa 255
Przez
ursusowski289, w Silnik i osprzęt
-
Podobna zawartość
-
Przez Krystian92
Witam mam problem z moim mf 255 zapala chodzi kilka sekund i gaśnie. Gdy odkręcę śrubę od odpowietrzania chodzi normalnie gdy zakręcę to zgaśnie po kilku sekundach
-
Przez Mc3
Witam, mam zapytanie do tych co naprawili luzy w układzie kierowniczym. Mf255. Co dokładnie trzeba wymieniać? Nie ukrywam że chcialbym kupić cała kolumnę kierownicza koszt 1350zl ponieważ słyszałem że wymiany pojedynczych części w kolumnie nic nie dają iz musi byc to fabrycznie spasowane do siebie. Tylko Jeżeli wymienię cała kolumnę, to co Jeszcze pozostaje do Spr lub wymiany przy przedniej osi?
Proszę podzielić się informacjami na ten temat jak już ktoś to przerabial.
-
Przez Morion
Tak jak w tytule ciągnik stracił moc. Pod niewielkim obciążeniem silnik się dusi a po dodaniu gazu idzie chmura czarnego dymu. Do tego dziwnie pracuje, a dodatkowo słychać jakieś stukanie. Do tej pory zostały wymienione: filtr oleju, pompka paliwa i wtryski. Niestety nic nie pomogło. Ma ktoś jakieś podejrzenia co to może być? Uszczelka pod głowicą?
-
Przez dudek102
witam
Ojciec zaczął remont ciągnika był coraz słabszy wcinał olej wiadrami i zaczął stukać .
głowice pojada do regeneracji . ale tuleje wyglądają prawie idealnie żadnych rys .
pojedzie nowy zestaw naprawczy ursusa i teraz pytanie odnośnie wału
na panewkach mam oznaczenia 50.50394.0 w jednym katalogu pisze ze był robiony jeden szlif w drugim ze wał jest nominalny ?
czy za każda wymiana zestawu naprawczego trzeba dawać wal do szlifu wał nie ma rys.
na panewka są ale płytkie .
czy trzeba wymieniać pompę oleju stara trzymała ciśnienie
-