-
Podobna zawartość
-
Przez MICH4Ł
Witam.
Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
-
Przez Mateusz320
Witam u mnie są gorzyste tereny ziemia nie jest za lekka klasy nie powiem ale ciężko ją po orce dobrze rozbić obecnie mam brone talerzowa 2m w układzie v i muszę jeździć parę razy i ubijam przy tym ziemię
Jaką maszynę polecacie agregat poorkowy z jakimi walcami lub jakieś zdj tego agregatu
-
Przez Gość symeon94
Chciałbym podzielić się krótkim filmem przedstawiającym pokrótce prace wyścielarki agrowłókniny oraz przewodów kroplujących przy zakładaniu planacji truskawki.
Plantacja 0,5ha założona w lipcu. Odmiana deserowo-przemysłowa DIPRED.
Jeśli macie jakieś pytania postaram się na nie odpowiedzieć.
Ps: Nie jestem producentem maszyn ,tylko rolnikiem
-
Przez ziom00263
Witam, czy posiada ktoś z was rurociąg podziemny ciśnieniowy z rur PCV do wody, która zasila deszczownie? Jeśli tak to prosił bym o opinie, na co warto zwrócić uwagę przy budowie takiej sieci, jakieś rady. Zamierzam w tym miesiącu zacząć budowę, rurociągu z rur pcv fi 110, na odcinku 1900 metrów.
-