Skocz do zawartości

Polecane posty

lukasz0920    146

Witam
Posiada ktoś obciążniki na tylnych kołach w ferguson seria 30xx. Nigdzie nie mogę znaleźć. A nie chciałbym cały czas wozić balastu przy cięższych ładunkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maniek101    109

możesz zmienić felgi na felgi-obciązniki od 26xx - 36xx lub założyć od c 330

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukasz0920    146

Zamiana felg odpada zbyt duży koszt i wątpię że moje opony 600 będą na nie pasować. Obciążniki od c-330 pasują ? pierwsze słyszę i ile można wstawić?

2 minuty temu, lukasz0920 napisał:

Zamiana felg odpada zbyt duży koszt i wątpię że moje opony 600 będą na nie pasować. Obciążniki od c-330 pasują ? pierwsze słyszę i ile można wstawić?

Dokładnie chodzi o taki ciągnik. Ogólnie to nigdy nie widziałęm tej serii z tylnymi obciąznikami. Korbanek chce za jedną sztuke coś ponad 2 tys

obciązniki.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Maniek101    109

rozstaw ten sam bo mierzyłem u siebie, lepiej te starszego typu jeden ma około 40kg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukasz0920    146
I wytrzymają np 4-5 sztuk obciaznikow? Podczas 40km/h? Ewentualnie mógłbym zrobić dodatkowe otwory. W sumie grosze kosztują takie obciazniki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maniek101    109
Napisano (edytowany)

a kto to wie :D w ursusach było 2-3 sztuki, więcej też wytrzyma, ale 5 to już trochę jest i do tego jeszcze właśnie dochodzi wyższa prędkość

Edytowano przez Maniek101

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez pitraszek1
      więc mam dziwny problem z ehr w fergusonie bo działają wszystkie pokrętła oprócz tego dużego do regulacji głębokości niby jest podłączony po jak nim kręce to migają kontrolki ale jakoś dziwnie bo na 4 podnosi i opuszcza na 5 podnosi na 6 znowu opuszcza i tak jest cały czas nie trzyma pozycji tylko opuszcza do samego dołu i podnosi do samej góry jak podniosę go do samej góry tylko nie tym pokrętłem tylko tym pstryczkiem góra dół mam nadzieje że wiecie o który chodzi i ustawie na 5 to gdy dam tym pstryczkiem w dół to podnośnik idzie na sam dół i się nie zatrzymuje widziałem filmiki na youtube jak działa ten ehr i tam właśnie się zatrzymuje na wybranym poziomie nie wiem co może być przyczyną bo rozkręciłem  ehr i pod nim są jakieś trzy niepodpięte kostki nie wiem od czego  są podejrzewam zepsuty czujnik położenia ramion podnośnika ale nie jestem pewien i nie wiem jak to sprawdzić  
    • Przez Zbych6622
      Czy ktoś z forumowiczów  orientuje się  jakie obciażniki na przód pasują do lamborghini r3 105? Ma namiary na firmę która je sprzedaje ? 




    • Przez Chrostek
      Siema nie wiem jak zdjąć koła zębate z 13 wałka w belarce lely rp 245 , chce je zdjąć ponieważ chce się dostać do smarowniczki (kabel sie przetarł a żeby go wymienić musze sie dostać do smarowniczki).



    • Przez kamil800
      Witam
      Jakiś czas temu przestało mi rozłączać przedni napęd, elektrozawory itp. wszystko sprawne wiec odkręciłem sprzęgło przedniego napędu i tam na walku wypadła ta zaślepka od przeciwnej strony niż frez. Została zamontowana i po 2 tygodniach znowu ten sam objaw. Zdejmuje sprzęgło ale tym razem wyrwało ten duży gumowy oring przy tarczkach, zakupiłem go, złożyłem i działało, po około miesiącu znowu to samo, rozbieram sprzęgło lecz tym razem w nim wszystko jest ok, wałek zaślepiony, oringi cale. Złożyłem to do kupy ale i tak nie działa. Elektrozawory są sprawne. Podłączyłem elektrozawór od przedniego napędu na ostro i odkręciłem ta rurkę co idzie do sprzęgła przedniego napędu i słabo tam leci ten olej, jak to powinno być? czy tam powinno być wysokie ciśnienie? czy właśnie ma tak sobie spokojnie lecieć?
    • Przez Bogusław55
      Witam, mam problem z masse fergusonem 380 , po zagrzaniu oleju zanika wspomaganie i zapala się kontrolka od skrzyni biegów (czerwona) , szarpie podnośnik tak jakby brakowało oleju w podnośniku. Proszę o pomoc bo nie wiem co to za przyczyna a każdy mechanik rozkłada ręce.
       
×