Skocz do zawartości

Polecane posty

Dariusz1972    0

Mam problemy z ciągnikiem John Deere 1640 a dokładnie z podnośnikiem i turem  przy podnoszeniu tur i podnośnik drży.Wymieniłem pompę wewnętrzną skrzyni, pierścienie, tuleje i podkładki dystansowe koszyka półbiegów , wszystkie oringi , uszczelki gumowe, uszczelki tłoka podnośnika.Po remoncie nic się nie zmieniło.Ciśnienie w pokrywie skrzyni wynosi 9.5 atmosfery.

Jeżeli ktoś wie co może być powodem usterki będę wdzięczny za wskazówki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
avanttura    1
Napisano (edytowany)

Ale może  być , sprawdzić wypadało by  tłoczki (sprężyny) głównej  pompy

Edytowano przez avanttura

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

podlach93    2

No niby może ale powiedzmy sobie szczerze że jak środek nowy to słabe te ciśnienie, A co do pompy to trzeba najpierw zrobić bardziej wnikliwą diagnostykę żeby nie zgadywać tylko mięć pewność - poco generować sobie koszty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Groszek87    0
Napisano (edytowany)

Tak tylko teraz te 9.5 bar jest przy zasilaniu rozdzielacza na skrzyni, czy przy zasileniu pompy głównej? Hydraulika drży bo przednia pompa nie ma podawane dostatecznej ilości oleju czyli olej gdzieś spierdziela. Sprawdz zawór regulujący ciśnienie idące do pompy głównej, może się zawiesił... zawór ten jest zlokalizowany jakby miedzy akumulatorem a rozdzielaczem  hydraulicznym szybkozłącz koło zaworu priorytetowego układu kierowniczego. A jeśli 9,5 bara masz na zasileniu pompy głównej to jakiś zaworek zwrotny  Ci się rozsypał w pompie głównej.

Edytowano przez Groszek87

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slawomirhr    0
Dnia 11.03.2018 o 21:24, Dariusz1972 napisał:

Mam problemy z ciągnikiem John Deere 1640 a dokładnie z podnośnikiem i turem  przy podnoszeniu tur i podnośnik drży.Wymieniłem pompę wewnętrzną skrzyni, pierścienie, tuleje i podkładki dystansowe koszyka półbiegów , wszystkie oringi , uszczelki gumowe, uszczelki tłoka podnośnika.Po remoncie nic się nie zmieniło.Ciśnienie w pokrywie skrzyni wynosi 9.5 atmosfery.

Jeżeli ktoś wie co może być powodem usterki będę wdzięczny za wskazówki.

Witam. Podstawa w ciągnikach to manometr,  a nie naprawy w ciemno !!!!  Widzę ze bystry jest i ogarniasz tematy z mechanika, to poprowadzę gdzie się masz podłączyć  manometrem aby wszystko grało . Z tego co napisałeś  to układ nisko ciśnieniowy masz ok ,  tylko wysoko ciśnieniowy ma ubytek ciśnienia i na 90  procent jest to wina orbitrol i Wyjście na hydrauliczna hamulce przyczepy. podam nr 514 518326(Bez płatnie ) i powiem co masz zrobić  aby hydraulika była sprawna koszt naprawy nie badzie wyższa  jak 700 zł  pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slawomirhr    0
2 godziny temu, WojtekSzczerbacki napisał:

9,5 bara to dobre ciśnienie ,jeszcze jakie jest ciśnienie na tylnym wom i napęd na przód 

To dobre ciśnienie, tylko to jest ciśnienie na ciepłym olej gdy zaczyna szwankować hydraulika ??! I gdzie się podlaczyles?? Ciśnienie powinien być takie same tylko że zalaczasz WOM spada o jeden Bar i się wyrównuje to samo przedni napęd. na pół biegach 3 bar i po chwili masz 9,5 . Ty dalej masz problem na na rozgrzanym czy tylko tak się pytasz??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Andre8989
      Witam! Mam problem z podnośnikiem w same explorer 90 2001r. wolno podnosi ramiona niezależnie od obrotów opadają normalnie, podczas podnoszenia silnik bardzo ciężko pracuje. Same ma rozdzielacz od hydrauliki zewnętrznej na zewnątrz i z niego wchodzi przewód do plecaka. Miał może ktoś podobny problem? 
    • Przez ProMmm
      Witam mam problem ponieważ strasznie grzeje mi się ciągnik john deere 2140 bez napędu na kwadratowej kabinie. Wymienilem pompę wody oraz chłodnice na nową, uszczelka pod głowicą też jest nowa, a ciągnik jak się grzal tak się grzeje dalej. Proszę o pomoc bo już nie wiem co mogę jeszcze zrobic.

    • Przez pluta124
      Cześć
      Mam mały problem z elektrohydraulicznym rewersem, kontrolki rewersu migają naprzemiennie. Brak możliwość jazdy do tyłu. Brak jakichkolwiek zgrzytów. Czy ktoś miał taki problem i udało mu się z nim uporać. 
      Ciągnik pracuje z ładowaczem  przy lekkich pracach, skrzynia SpeedShift , żadna z kontrolek się nie zapala.  
    • Przez borsuk1891
      Witam Wszystkich .
      Otóż problem polega że liście rozsady kapusty zawijają się. Od spodu liści widać uszkodzenia jakby żerował jakiś szkodnik , aczkolwiek nie zauważyłem żadnej larwy. Liście zwijają się od spodniej części blaszki liściowej. Wszystko widać na zdjęciach . Co może być przyczyną .Proszę o pomoc. 



    • Przez Konrad2510
      hej mam problem z pszenica dałem dawkę lancetu na 9.30ha dwa opakowania czyli dawkę z 10ha i mam pytanie owa pszenica troszkę zrobiła się blada i przystopowala czy jej to minie czy może za dużo środka proszę o porady
×