Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o tych turach cena jest bardzo kusząca ale jak z jakością i wytrzymałością materiałów posiada już ktoś tura tej marki dłuższy czas ?

Myślę nad zakupem go do 5714

Opublikowano

Oglądałem kilka rożnych ładowaczy z Rol Mar Olimet Art Tur i ogólnie to badziewie jest . Użytkownicy nie polecają :P  Ten z Wol metu wygląda solidniej i użytkownicy mają pozytywne opinie .  Szkoda że w woj lubelskim nigdzie nie ma na składnicy tego konkretnego modelu . Wszystko na zamówienie . A co zamierzasz nim podnosić ? Bo jeżeli nie więcej niż 600kg to ten chyba wystarczy . Te nowe modele mają chyba 800 czy 900 udźwigu

Opublikowano

no wlasnie nie duzo, big bagi, podpychanie ziarna w magazynie no i roboty przynies podaj pozamiataj. Teoretycznie 2b starczy, tylko ciezko powiedziec co bedzie za 2-3 lata, moze stac sie za mały. Z drugiej strony niby ten mały 2b ma wade genetyczną, że przekładając silowniki tak, aby podnosil jak najwyzej, to po opusczeniu na sam dół łycha lezy 10 cm nad ziemią...

Opublikowano

Jeżeli nie zamierzasz podnosić palet to spokojnie ten 2b wystarczy . Co by nie mówić 5 tyś to nie ponad 10 tyś . Mi prawdopodobnie też by wystarczył 2b ale z racji że nie kupuje go na rok czy 2 tylko na xx lat to wezmę tego 4.3 

Opublikowano

@Pawel89pl Mógłbyś wyczyścić skrzynkę? Nie mogę wysłać wiadomości prywatnej. Ogólnie jakie są w tych ładowaczach montowane rozdzielacze, tzn czy mają funkcję pływającą oraz jaki mają przepływ max, bo jeżeli będzie zbyt mały może blokować pompę. Czy przewidziana jest inna możliwość montażu niż tylko do tylnych wyjść hydraulicznych? Jakie opinie po dłuższym czasie użytkowania?

Opublikowano
Dnia 6.03.2021 o 01:12, Izyth0r napisał:

@Pawel89pl Mógłbyś wyczyścić skrzynkę? Nie mogę wysłać wiadomości prywatnej. Ogólnie jakie są w tych ładowaczach montowane rozdzielacze, tzn czy mają funkcję pływającą oraz jaki mają przepływ max, bo jeżeli będzie zbyt mały może blokować pompę. Czy przewidziana jest inna możliwość montażu niż tylko do tylnych wyjść hydraulicznych? Jakie opinie po dłuższym czasie użytkowania?

Wyczyszczona