Skocz do zawartości
wariatpolowy

Ursus wyrzuca wodę z chłodnicy...

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ursus
mateusz1634    4

witam

Mam problem z ursusem 1634 wymieniłem chłodnice  pompę wody  termostat i to nie raz a o uszczelce pod głowicą to już nie chce wspomina chyba z 10 razy i problem jest ciągle ten sam wyrzuca wodę z chłodnicy ale się nie grzeje robi się takie podciśnienie  w chłodnicy  że po odkręceniu korka mało czapki nie zdmuchnie  błagam o pomoc bo już normalnie ręce opadają  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zgrywus223    18

Jeżeli dalej wydmuchało uszczelkę pod głowicą to któraś tuleja jest niższa i dobrze nie przylega do niej głowica ( mam to samo u siebie w 1614 i zamierzam się za to brać) Takie są konsekwencje wymieniania tulei na raty, ale człowiek uczy się na własnych błędach. A u ciebie były zmieniane tuleje ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Darekpol    12

Sam naprawiałeś? Doświadczony mechanik powinien sprawdzić i Ci pomóc.

Edytowano przez Darekpol

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sadek    446

Podciśnienie = wyrzucanie wody?

 

Ja bym zaczął od znalezienia przyczyny który tłok dmucha do wody, wężyk przelewowy wkładasz do butelki i przy normalnej pracy masz pewnie bąble, jeżeli tak to pojedynczo wyjmujesz wtrysk i uruchamiasz ciągnik i obserwujesz zachowanie wody w butelce jeżeli bąble przestaną się pojawiać to masz winowajcę przedmuchu (wtedy wiesz na który tłoku się skupić aby znaleźć przyczynę).

 

A przypadkiem przewód do chłodnicy do chłodnicy oleju nie idzie za nisko? http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/471757-chlodnica-oleju-ursus-1004/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateusz1634    4

Dzięki  za podpowiedzi myślę że pomogą   co do wymiany słupków  tak wymieniałem wszystkie  biorę się do roboty pod okiem mechanika i mam nadzieje że się skończy ten koszmar . a jeszcze takie pytanko co zrobi żeby go nie zamulało przy ruszaniu tylko żeby się szybciej wkręcał  pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
leszekd    80

Kolego podciśnienie chyba ciśnienie ale jak zwal tak zwał. Jak wyjmiesz uszczelkę to widać gdzie idą gazy spalinowe dowody jast jakiś ślad. Myślę że masz jednak problem z termostatem, masz w nim otwór taki mały fi 2mm. Jak niema takiego otworu a w nowych termostatach często go niema będzie wywalał wodę normalne zjawisko w tym ciągniku. 

To że słabo się zbiera z wolnych obrotów masz kiepską pompę wtryskową rozwalny regulator obrotów. Ja wymieniłem całą pompę teraz jest żyleta. Mechanicy nie potrafili jej zregenerować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×