-
Podobna zawartość
-
Przez JacekL
Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć jaki ciągnik polecilibyście do obsługi kosiarki bijakowej tylno- bocznej o masie około 800 kg (zapotrzebowanie na moc to min 80KM). Może być zarówno nowy jak i używany. Budżet na nowy to 200 tyś netto, używka to do 100 tyś. Z tego co się orientuje to musi mieć masę minimum 4t. Będzie głównie służył do koszenia grobli, skarp i rowów. Dodam że dość istotny jest też dla mnie komfort pracy.
-
Przez 840719
Witam,
mam pytanie odnośnie zakupu ziemi i założenie siedliska.
Mam 34 lata, urodziłam się na wsi więc "klimat wiejski" nie jest mi obcy.
Po liceum przeniosłam się do większego miasta i zaczęłam studiowanie (kierunek nie związany z rolnictwem).
Studia skończone, jest wykształcenie wyższe, jest praca, jednak nadal "coś ciągnie" poza miasto.
Przejrzałam działki rolne i w oko wpadła mi taka o wielkości 65 arów z możliwością podłączenia wody i prądu.
Według ustawodawcy muszę być "rolnikiem" aby zakupić taką działkę.
Czy w takiej sytuacji wystarczy tylko abym posiadała ukończone studia podyplomowe o kierunku rolnictwa (???)
a przy ewentualnym zakupie sprzedawca zgłosił to do ANRu??
pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Monika
-
Przez KUBA26
Witam Mam dylemat nie wiem jaką kosiarkę wybrać Pottinger 262 czy Krone 280 możecie podpowiedzieć? Może macie takie kosiarki
-
Przez SadownikSochaczew
Sprzedam nowe włoskie komputery marki Geoline do opryskiwaczy polowych oraz sadowniczych.
Model: Geosystem 250,260
Ilość sekcji: 2 sekcje, 4 sekcje, 5 sekcji, 7 sekcji.
Cena od: 3600 zł brutto
Faktura VAT , Wysyłka kurierem.
Kontakt tel: 606 841 671
Linki do zdjęć poniżej:
-