Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli chodzi o ciężar to chyba nie tylko valtra jest cięższa bo jeszcze jd / fendt /df a nawet zetor pod tym względem wyprzedza classa a wiadomo nie ma masy to i nie ma klasy;)
Opublikowano
Serio ..myślałem że w 500..600 się zmieszcze. .musze się dowiedzieć u dilera coś konkretnego. .bo jak tak będzie jak mówisz kolego to jednak trza będzie przy Valtrze zostać. .
Opublikowano

Osobiscie wybralbym valtre jako glowny ciagnik do ciezkich robot. Porownywalem jd 6r z valtra t144 i wszystko mowi za valtra prawie tona roznicy meter dluzszy osobna hydraulika lepszy konfort jazdy tylko widocznosc gorsza do tylu bez lusterka lub kamery sie nie obejdzie. Kiedys bylbym za jd ale od kilku znajomych slyszalem ze nowe jd to juz nie to samo co ich stare i turba padaja jak muchy po 2 tys mthg.

Opublikowano
Przed chwilą, Farmer2017 napisał:

Nalewno spalanie nizsze niz w jd bo te to lubia chlapnac

Rozumiem, że jesteś użytkownikiem obu ciągników, że tak się wypowiadasz? 

A co do spalania i nie tylko, przestańcie powtarzać te wszystkie historie z roku na rok, bo to nie ma żadnego uzasadnienia. Koncerny co chwile wprowadzają nowe technologie, zmieniają swoje normy jakościowe itd. to że np. dany ciągnik miał 10 lat temu "nieskazitelną" opinię to nie znaczy, że ta sama marka nie wypuściła teraz po prostu nie wypału. NIe kierujcie się przy wyborze danej maszyny historią, a teraźniejszością! ;) 

Opublikowano
Dnia 30.01.2018 o 11:43, maciej2013 napisał:

posiadam zetora crystala 160 i jestem bardzo ż niego zadowolony pracuję na 70ha mi nic więcej do szczęścia nie jest potrzebne a że spalaniem też chyba nie jest źle 11 l/ha w orce

W orce, ale przy jakiej wydajności i głębokości, na jakiej glebie?

Opublikowano
Dnia 4.02.2018 o 23:19, KrowieBieszczady napisał:

Rozumiem, że jesteś użytkownikiem obu ciągników, że tak się wypowiadasz? 

A co do spalania i nie tylko, przestańcie powtarzać te wszystkie historie z roku na rok, bo to nie ma żadnego uzasadnienia. Koncerny co chwile wprowadzają nowe technologie, zmieniają swoje normy jakościowe itd. to że np. dany ciągnik miał 10 lat temu "nieskazitelną" opinię to nie znaczy, że ta sama marka nie wypuściła teraz po prostu nie wypału. NIe kierujcie się przy wyborze danej maszyny historią, a teraźniejszością! ;) 

U znajomego byl robiony konkretny test ciagnikow 170 km byl jd 6r case puma oraz valtra wszystkie byly tankowane do pelna i chodzily na tym samym polu z plugiem potingera 5 skobowym na hydraulice jd spalil okolo 20l valtra i case po 17 z tym ze case mial problem z masa bo go mocno bujalo po drodze to moim zdaniem jest najlepszy dowod na spalanie. Nie powiem bo jd poprawil sie pewnie w spalaniu dzieki sprezarce o zmiennej geometri ale za to stracil na wytrzymalosci.

Opublikowano
55 minut temu, Farmer2017 napisał:

U znajomego byl robiony konkretny test ciagnikow 170 km byl jd 6r case puma oraz valtra wszystkie byly tankowane do pelna i chodzily na tym samym polu z plugiem potingera 5 skobowym na hydraulice jd spalil okolo 20l valtra i case po 17 z tym ze case mial problem z masa bo go mocno bujalo po drodze to moim zdaniem jest najlepszy dowod na spalanie. Nie powiem bo jd poprawil sie pewnie w spalaniu dzieki sprezarce o zmiennej geometri ale za to stracil na wytrzymalosci.

No i o taką odpowiedź mi chodziło, a nie wyssane z palca ;) 

Opublikowano
Dnia 30.01.2018 o 11:43, maciej2013 napisał:

posiadam zetora crystala 160 i jestem bardzo ż niego zadowolony pracuję na 70ha mi nic więcej do szczęścia nie jest potrzebne a że spalaniem też chyba nie jest źle 11 l/ha w orce

11 l w orce to ty chyba z podniesionym pługiem latasz! Dobra rada ten Zetor ma taką dźwignie i trzeba ją na dół opuscic. Jak tak zrobisz to daj znać ile wtedy spalił na ha.

Opublikowano

Ja osobiście w  gospodarstwie posiadam dwa smerfy T5 i T6 i powiem że innego nie chce widzieć. W okolicy jest duze gospodarstwo ok 4 tys ha , oprócz starych jd mają same nowe nh. Komfort, cena i do każdej roboty. Przemyśl to!