-
Podobna zawartość
-
Przez Halex
Witam wywaliło nam cały olej ze skrzyni przez siłownik w prasie. Ciągnik stoi kilometr od domu czy mogę go holować dodam że to John deere 6830P skrzynia AutoQuadPlus
-
Przez rolnikk70
Witam chcę zasiać pszenżyto zimowe bezorkowo stanowisko jest dość ubogie w wapno i pytanie czy mogę zastosować zwykłe wapno prosto pod siew? czy może lepiej granulowane szybciej rozpuszczalne? Proszę o podpowiedzi -
Przez Bambi14
Witam, chcialbym zakupic palnik do gospodarstwa, zeby móc zalutowwac rurke stalową, wlutowac np kranik do chlodnicy traktora czy nawet podgrzac cos zeby szlo wygiac czy sciagnac.. pytanie do was, jakie kupic butle? wystarczy butla z tlenem i zwykla kuchenkowa propan butan do takich rzeczy? nie uzywalbym tego zbyt wiele, a butle maja okresy waznosci, wystarczy mi butla 6kg? a moze inna sie lepiej finansowo oplaca? jakie spoiwo uzywac do lutowania stali/ miedzi/mosiadzu?
-
Przez Łukasz4514
Koło mojej działki jest pole o powierzchni 12ha które nie jest użytkowane od roku. Dzisiaj byłem u właściciela tej działki z zapytaniem czy nie było by możliwości wydzierżawienia tego pola. Dowiedziałem się od niego że mógł bym uprawiać to. Tylko właściciel zgłosił ugorowanie gruntu jakiś miesiąc temu do ARIMR i powiedział że mam się dowiedzieć co można zrobić by znów uprawiać te pole (chciał bym tam zasiać pszenice ozimą) i w jaki sposób odwołać to ugorowanie i kiedy najszybciej da rade coś takiego zrobić.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Co zrobić z zarośniętym polem?
Rzepak ozimy odmiana PT 312 - 12 październik 2025