-
Podobna zawartość
-
Przez dariusz86
Cześć,
Mam pytanie do znawców pługów Kevrneland. Dziś byłem oglądać jeden. Wstępnie się zdecydowałem bo jest naprawdę w ładnym stanie i co najważniejsze komplety, z kołem, krojami i przedpłużkami ale chciałbym Was o coś podpytać ponieważ przyznam szczerze, jeszcze takiego czegoś w tych pługach nie spotkałem a już obejrzałem ich trochę. Nie mam niestety zdjęcia bo zapomniałem zrobić a pług nie jest jeszcze nigdzie ogłoszony bo został świeżo przywieziony. Pług 3 skibowy, na zabezpieczeniu zrywalnym (taki chciałem, u mnie nie ma nawet ślepego kamienia). Odkładnia 14 cali, rama okrągła. I teraz uwaga! Wszystkie tego typu pługi jakie oglądałem, miały okragłą belką i dźwignię do liniowania. W tym co oglądałem, belka nie jest okrągła a płaska i nie ma dźwigni a jest siłownik hydrauliczny do przesuwania pługa prawo/lewo. Czy te Kvernelandy na okrągłej ramie, wychodziły w takich wersjach? Czy może ten siłownik i ta płaska belka to jakiś wytwór poprzedniego właściciela.
-
Przez konrado1234
Witam czy ktoś ma dobrą ta naklejke z instrukcją jak ustawic te śruby bo płaskowniki reguluja szerokość to oczywiśte tylko trzeba jeszcze te śruby odp ustawić
-
Przez pig
Witam, mam problem z przeciekający mi siłownikami w korpusach, i właśnie nie wiem jak się za to zabrać, jak się wymienia te uszczelniacze?
-
Przez 19seba
Witam , podpowie ktoś co zrobić żeby pług liniował się przy obrocie ? U mnie do kostki dochodzą dwa węże tylko do obrotu pługa a pług jest na Vario i nie składa się przy obrocie. Do Vario są osobne dwa węże ale idą bezpośrednio do ciągnika . Widziałem na zdjęciach że u innych do kostki dochodzą 4 węże dwa od góry i dwa od Vario chyba . Gdybym podpiął węże od Vario do kostki wtedy pług będzie się liniował ? W kostce od dołu są zaślepione dwa kanały , tak samo w siłowniku do Vario od góry idą dwa węże a z boku siłownika są dwa wolne kanały z jednej i drugiej strony. Gdybym wpiął węże od Vario do kostki od dołu wtedy będzie się liniował ?
-
Przez k120
Koledzy szukam rozwiązania, miałem dwa kółka na stałe i pękło mi mocowanie do jednego . Jakie pomysły na rozwiązanie aby było bardzo dobrze. Może ma ktoś takie mocowanie całe (nie spawane) albo kółko obrotowe i odsprzeda
-