Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, farmerss34 napisał:

u mnie zaliczka w listopadzie  ok. 7% wpłacili z powodu kontroli , choć pamiętam przed wyborami  Ardanowski  mówił ,że wszyscy  dostaną  po 70% zaliczek nawet ci  co mają kontrole  , ze względu  na suszę . z resztą na razie cisza 

Ja tak miałem w zeszłym roku z powodu kontroli.

7% w listopadzie, reszta w maju

Opublikowano

Puszczaj krowa przemówienia ministra rolnictwa czy polityków,wtedy  na pewno ilość mleka się zwiększy a tym samym kwota u ciebie na koncie. Przedstaw krowa alternatywę albo słuchając ich na okrągło albo dają mleko. Parafrazując kawał jak poznać kto jest lepszym przyjacielem mężczyzny kobieta czy pies? Zamknąć ich w bagażniku i po godzinie otworzyć i wtedy można zobaczyć kto na widok mężczyzny ucieszy się bardziej pies czy kobieta?

Opublikowano

Już założyłem radio w oborze myśląc że jak posłuchaj co się dzieje to będę ze strachu więcej mleka dawać to powiem Ci że efekt był odwrotny i to ja się bałem że  załoza żółte koszulki to zabrałem im radio  😃

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Przyszła decyzja kuj-pom pow 50 ha 

Opublikowano

witam 

znajomy dostał przelew z obszarowych kwota sie zgadza tylko w tytule przelewu 

Nal. /Potr. i tu jakas dziwna kwota  czy  mieliście tak 

Pozdrawiam wszystkich pozytywnie myślących  użytkowników forum aby do wiosny rolnicy 

składacie na zwrot akcyzy 

Opublikowano
4 godziny temu, rolniczkaa1 napisał:

robert55555 z tego co nam napisałeś to nie wiele rozumiemy 🙁

Rozumiem. Jeżeli robicie dużo wniosków i jest w nich dużo działek to jestem wstanie to zrozumieć, inaczej to pozbawione jak dla mnie "sensu". Kasa wydana bez sensu!

Wchodzisz w wniosek pdf, zaznaczasz działki ewidencyjne,  i następnie wklejasz je do excela(wszystko do oddzielnych arkuszy excela). To samo z rolnymi, i jak sa elementy efa, zwierzęta. Następnie makro, które wszystko sprawdza.

Do działek ewidencyjnych- musi być makro które ładnie i odpowiednio uporządkuje działki ewidencyjne. To samo do rolnych i efa. W zwierzętach sprawdzi date urodzenia i pokaże do jakiej płatności dane zwierze powinno być przyporządkowane lub nie przyporządkowane. Dobra rada, do każdego działania jedno makro, nie tak że jedno makro robi wszystko.

Są ludzie którzy to mogą zrobić za jakieś pieniądze. Ewentualnie  na forach które zajmują się VBA, zróbcie przykłady i  może wam ktoś z tego forum napisać taki programik za "darmo" lub za śmieszne pieniądze.

Opublikowano

Panowie piszecie o datach decyzji. Czy decyzje przyszły do Państwa pocztą czy może są gdzieś w ewniosku tylko ja nie mogę ich sobie znaleźć ew. jeszcze mi jej nie wydano?

Opublikowano
4 minuty temu, ciupek napisał:

Panowie piszecie o datach decyzji. Czy decyzje przyszły do Państwa pocztą czy może są gdzieś w ewniosku tylko ja nie mogę ich sobie znaleźć ew. jeszcze mi jej nie wydano?

Jak miales jakieś zmiany lub kontrolę to decyzja przyjdzie poleconym ...jeśli wszystko było ok zgodnie z wnioskiem bez kontroli i jakichkolwiek zmian bez decyzji ;)

Opublikowano

W mazowieckim duża ilość raportów trafiła do BP, kwestia kiedy będą wydawane i wysyłane decyzje i kasa na koncie.

Opublikowano
4 godziny temu, mano napisał:

Decyzje dostałem wczoraj pocztą, kasę powinienem dostać do dwóch tygodni. Teoretycznie.

Ok  30 dni  od dnia wystawienia decyzji  kasa na konto  wpływa  przeważnie  bynajmniej w mojej okolicy  tak  jest  

Opublikowano

Kolega pod koniec stycznia dostał decyzje a pieniądze miał na koncie po tygodniu. U nas tak płacą do dwóch tygodni po decyzji, tak jest co roku oby i w tym.