Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z ewnioskiem, loguję się bez problemu ale kiedy chcę zacząć wypełniac wniosek to zamiast otwarcia wniosku w nieskończoność widzę napis "ładowanie danych wniosku" Próbowałem już kilku różnych przeglądarek, a także innego komputera i wszędzie jest to samo. Czy fakt że niedawno ojciec przekazał mi gospodarstwo i będzie to mój pierwszy złożony wniosek może mieć jakiś związek z tym że aplikacja nie chce wczytać wniosku? Ma ktoś posobny problem?

Opublikowano

U mnie działał bez problemu nawet dzisiaj, wszystkie opcje w niej działają bez problemu. Zrobiłem wczoraj już wniosek na gotowe tylko zostało wysłać ale jeszcze się wstrzymam bo ze chce dołączyć jeszcze kilka sztuk bydła a z tego co wiem to już nie będzie możliwości później dodania korekty i dopisanis cielaków chyba że mam złe info i jednak można robić jakieś korekty we wniosku po jego wysłaniu. Coś ktoś wie na ten temat? 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ja założyłem dzisiaj konto   i się zalogowałem.  Burdel mają bo mi działek nadodawali  nawet drogi.

Dodawał ktoś  działkę do gospodarstwa która  wcześniej nikt nie brał  dopłat

Opublikowano
8 minut temu, Renault85-15TX napisał:

U mnie działał bez problemu nawet dzisiaj, wszystkie opcje w niej działają bez problemu. Zrobiłem wczoraj już wniosek na gotowe tylko zostało wysłać ale jeszcze się wstrzymam bo ze chce dołączyć jeszcze kilka sztuk bydła a z tego co wiem to już nie będzie możliwości później dodania korekty i dopisanis cielaków chyba że mam złe info i jednak można robić jakieś korekty we wniosku po jego wysłaniu. Coś ktoś wie na ten temat? 

Potwierdzam działa i u mnie ;)

Opublikowano
33 minuty temu, wojtek93 napisał:

Witam, mam problem z ewnioskiem, loguję się bez problemu ale kiedy chcę zacząć wypełniac wniosek to zamiast otwarcia wniosku w nieskończoność widzę napis "ładowanie danych wniosku" Próbowałem już kilku różnych przeglądarek, a także innego komputera i wszędzie jest to samo. Czy fakt że niedawno ojciec przekazał mi gospodarstwo i będzie to mój pierwszy złożony wniosek może mieć jakiś związek z tym że aplikacja nie chce wczytać wniosku? Ma ktoś posobny problem?

Mam to samo.Też przekazane gospodarstwo i to będzie pierwszy wniosek.Różne przeglądarki i różne komputery i ładuje i ładuje...

Opublikowano

U mnie fajnie wszystki śmiga tacie wniosek już  zrobiłem na 15 ha teraz koncze moje 20 ha,

Małe pytanie jak dodać działkę  na którą wczesnuej nikt nie pobierał dotacji,  na mapach jest szarym kolorem zaznaczona? 

Opublikowano (edytowane)

Z tego co zrozumiałem na szkoleniu koleś mówił że trzeba ja zaznaczyć wyrysowac,zaznaczyć uprawę i powinno być.

Pytanie mam ile przy 20 ha muszę zasiać poplonu na zazielenienie ?Jak to policzyć

Edytowane przez hardkor113
Opublikowano

teraz ładnie widac jaka działka nie podana do dopłat cos czuje ze znajda sie tacy co beda takie dopisywac do siebie i tam ugorowanie na EFA robic. wyjda cyrki jak kilku poda ta sama działkę

Opublikowano

Ja wczoraj zacząłem pisać, wszystko elegancko zostało ostatnią uprawę oddzielić.. zapisałem na wszelki wypadek i pośladki zbite... wersji roboczej nie ma, wita mnie w kreatorze i nie mogę włączyć aplikacji, żeby zacząć uzupełniać od nowa :) Próbowałem na chromie, mozilli i operze i wszędzie tak samo :D

Opublikowano

u mnie jest tak ze jak siedze dłuzej niz godzine to mi komp przymula

z aplikacja mam problem bo mi błedy wyskakuja przy poplonach. Podaje ze bede siał słonecznik i gryke a wyskakuja 2 błedy

1 że podana jest tylko jedna roslina

2 ze mieszanka roslin zbozowych

w zakładce wniosek wszystko ładnie zlicza tylko te błedy sa w prawym górnym rogu

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Mariuszbrzeski napisał:

ewe.thumb.png.3a96f593ccba129ff923db748713a7e4.png

Ktos taką sytuacje miał . Nie dziala mi ;/

Ta strona już nie działa bo tutaj składało się wnioski jeszcze w starym systemie ( taki zielony) , przejdź na tą stronę: https://ewniosek.arimr.gov.pl/bezpieczenstwo/uzytkownicy/logowanie. Na tej stronie: http://www.arimr.gov.pl/dla-beneficjenta/system-teleinformatyczny-arimr-wniosek-przez-internet/ewniosekplus.html  klikać w górny zielony kafelek i podawać swoje dane, dolny to wersja demo i tam zarówno hasło jak i login to demo. 

Edytowane przez PanJ30
Opublikowano

Ja wczoraj się zalogowałem i wszystko ładnie chodziło. Wypełniłem wniosek i chciałem go zapisać bo jeszcze umowy buraczanej nie mam i się nie zapisało. Więc wylogowałem się i zalogowałem ponownie, ale na wniosek nie mogę wejść, klikam kontynuuj i nic.

• Like 2
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Wczytywanie ziewerząt z IRZ  padło

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, bartex napisał:

Ja wczoraj się zalogowałem i wszystko ładnie chodziło. Wypełniłem wniosek i chciałem go zapisać bo jeszcze umowy buraczanej nie mam i się nie zapisało. Więc wylogowałem się i zalogowałem ponownie, ale na wniosek nie mogę wejść, klikam kontynuuj i nic.

A nie ma ostatnio zapisanej wersji wniosku w zakładce wersja robocza?

Opublikowano
2 godziny temu, hardkor113 napisał:

Z tego co zrozumiałem na szkoleniu koleś mówił że trzeba ja zaznaczyć wyrysowac,zaznaczyć uprawę i powinno być.

Pytanie mam ile przy 20 ha muszę zasiać poplonu na zazielenienie ?Jak to policzyć

Aplikacja sama powinna panu wyliczyć ile poplonu w zakładce wniosek - EFA, ale tak to z 20 ha 5% czyli 1 ha - zawsze lepiej trochę więcej zrobić

Z

3 minuty temu, hardkor113 napisał:

Wie ktoś jak policzyć obszar międzyplonu ścierniskowego na 20 ha?

I czy trzeba wpisywać co sie bedzie siało?

Z 20 ha 5% tj.1 ha międzyplonu. Tak trzeba wpisać co będzie w międzyplonie

Opublikowano (edytowane)

Tylko że Efa jest liczona z całości gruntów ornych czyli też np z budynków postawionych na GO gdzie nie została zmieniona specyfikacja gruntu.

Obliczenia  20x0,05=1 

1÷0,3= 3,3333

Edytowane przez waldii1
Opublikowano
9 minut temu, hardkor113 napisał:

Wie ktoś jak policzyć obszar międzyplonu ścierniskowego na 20 ha?

I czy trzeba wpisywać co sie bedzie siało?

20*5% = 1 ha

przelicznik 1 ha poplonu = 0,3 ha EFA

0,3*x=1

x =  3,333ha poplonu