Sokol2

CENA BYDŁA 2018

Polecane posty

Wiadomość z agroFakt.pl

bluecows1    41
19 godzin temu, Gringo1 napisał:

Ile moge dostac za jałówki hf/lm druga hf/bbb wagowo każda około 650kg 23mcy bbb ładniejsza szeroka 

Kowalczyk ile mówi za takie jałówki ?

nikolas29    447

ten Konrad Filipiak pewnie by lepiej dal,,,jeździ tu u nas widze ale nie wiem kto mu sprzedaje by cos więcej się dowiedzieć,,,ktoś cos wie o nim,,,? slyszalem dobre ceny

Gringo1    119

nie wiem jeszcze ile kowalczyk wyłoży ale chciałem miec rozeznanie w terenie a nikolas29 o kim piszesz bo kolo gminy ktos sie oglaszal na tablicy ale juz nie pamietam kto to taki

nikolas29    447
Dnia 29.03.2018 o 13:18, tomek6513 napisał:

Z wrzasawy koło wodzieradow jest taki kupiec. Konrad filipiak

Edytowano przez nikolas29

Renault85-15TX    190

Panowie takie pytanko do tych co dużo sprzedają handlarzom, a mianowicie ile potrafią uwalić na wadze kg oczywiście tak plus minus pewnie każdy miał z tym do czynienia to może się podzieli informacją? Tak mnie to ostatnio zaciekawiło czy czasami nie opłaca się kupić własnej wagi. 

Vixa balet :D

Gość tyran3   
Gość tyran3
11 godzin temu, Renault85-15TX napisał:

Panowie takie pytanko do tych co dużo sprzedają handlarzom, a mianowicie ile potrafią uwalić na wadze kg oczywiście tak plus minus pewnie każdy miał z tym do czynienia to może się podzieli informacją? Tak mnie to ostatnio zaciekawiło czy czasami nie opłaca się kupić własnej wagi. 

kolego dziwie sie ze wogóle sie zastanawiasz nad tym  okradanie na bykach 50 kg to jest standard a są agenci ze i 70 a nawet 100 kg próbują okradać. Teraz sobie policz 50 kg x 7 zł = 350 zł na sztuce Cie okradaja.  Ja kupiłem urzywaną inwetntarska wage wyremontowałem ją postawiłem daszek i wylewkę betonową  przed oborą aby stała  jak nalerzy koszt wyniusł mnie 3600 zł ( wydatek jednorazowy) oraz dałem 600 zł za legalizacje tej wagi aby muc wypisywać fakture z mojej wagi a nie handlarza legalizacja wagi 25 miesiecy. Reasumując po sprzedazy 12 byków waga mi sie zwróciła a ja mam jeszcze swinie wiec praktycznie zwrot był jeszcze szybciej.

Tylko oczywiście po zakupie wagi jak kolega powyżej pisał 2/3 handlarzy przestało do mnie zagladać a reszta dawała mi 50 gr mniej za byki niz sasiadą.:D. Twój wybór czy wolisz miec udciwie zaplacone czy być okradany ale za to cena na fakturze bedzie taka ze sąsiadowi gul skoczy:P

wczoraj poszły 2 byczki (wiek 20 miesięcy), jeden hf 620kg 7.50zł i hf*bbb 670kg 8zł ceny i wagi brutto woj. pomorskie

Edytowano przez TheRolnik1992

artur125    1327
Dnia ‎26‎.‎04‎.‎2018 o 10:27, rafalg1231 napisał:

ile wołać za krowe cielną MM waga ok.700/750 kg ? świętokrzyskie

wołać 5, za 4,5tyś sprzedać

AdamRo    1396
Dnia 28.04.2018 o 10:02, sylwekbarca2 napisał:

Ubojnia Mipol, handlował ktoś?

Na pierwszy raz wysoka cena, później różnie. Problem z terminem płatności

Pikus2182    452

Sprzedane 18 szt. 26.04.2018r., 1 szt. klasa E, 11 szt. U, 6 szt. R (4 SM, 4 czarne, 10 LM). Cena E,U 14.80, R 14.10 netto. Odbiorca Henryk Kowalczyk 

ab23    1183

klasa E na żywo  ile wyszło?

Edytowano przez ab23

Mistrzu2    48
19 godzin temu, Pikus2182 napisał:

Sprzedane 18 szt. 26.04.2018r., 1 szt. klasa E, 11 szt. U, 6 szt. R (4 SM, 4 czarne, 10 LM). Cena E,U 14.80, R 14.10 netto. Odbiorca Henryk Kowalczyk 

Jakie wagi poubojowe? 

Pikus2182    452

Średnia waga WBC 446,64 kg, największy SM na żywo 998 kg (25 m-cy), waga WBC 567,80 kg, najmniejsza waga WBC 382,60 kg

Mistrzu2    48
17 godzin temu, Pikus2182 napisał:

Średnia waga WBC 446,64 kg, największy SM na żywo 998 kg (25 m-cy), waga WBC 567,80 kg, najmniejsza waga WBC 382,60 kg

Ładne wybicia. Zdradzisz czym i jak w jakiej ilości karmione? 

nexeqadore    99

Sprzedane tydzien temu hf725kg 7'30  ,mm700kg 7,70  ,jal hf 610kg 6,50 wagi bruto ceny netto pkr

sylwekbarca2    145
Dnia 29.04.2018 o 21:01, Pikus2182 napisał:

Kowalczyk bardzo dobry odbiorca, jeśli mogę zapytać jaką macie płatność u niego?

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez Aktywnyrolnik7245
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez benek79
      Moze tutaj bedziemy wpisywac cene prosiat.
      U nas kształtuje sie na poziomie 80zł do 120zł.
      Piszac u nas mam na mysli rejon Osiecin w kuj-pom.
    • Przez misio3p
      Temat pierwotnie nazwany "KOLEJNY ROK WYKAŃCZANIA PRODUKCJI WIEPRZOWINY W POLSCE 2022"
      Zaczynamy od cen 3,70-4,50 netto z zapowiedziami znacznych podwyżek, które być może pozwolą wychodzić na zero przy obecnych kosztach produkcji.
      Kontynuacja wątku 2021:

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj