Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pedro2 napisał:

Koledzy jakieś opinie o firmach BEEF MAREK i Milanowski z Netty? Krowy i byki kilkanaście sztuk, chyba nie ma na razie zbytnio widoków na podwyżki? 

jak lubisz byc dymany na wadze to polecam. u mnie kupil dwa razy: pierwszy i ostatni. nikt mnie tak nie orznal na wadze jak on. teraz sprzedake na ABP pniewy-tykocin.

Opublikowano

Bananek to zdradź jeszcze który z nich tak ostro jedzie? 

Dziś była facetka z bbi, jutro agromir Krzyżanowski, w środę Milanowski bierze w okolicy, jutro do tego beef Marka będę dzwonił. W czwartek zważe 2 krówki i zobaczymy. Przy kilku tonach każde 5gr i każdy % strączki to jakiś grosz

Opublikowano

Pedro2 na beffmarek uważaj..... To nic dobrego..Pawełkowi sie pomyliły klatki :-) On cały czas myśli że jest na ringu a to klatka od wagi :-) Jak poszedłem wyjaśniać swoją sprzedaż , bo tak było ustalone przez telefon po transakcji i moim zorientowaniu że zostałem oszukany, to powiedział mi wprost że odda mi te pieniądze ale mi wp.....oli :-)  Ma takiego małego , rudego pseudo klasyfikatora który biernie ale wiernie ślepo jemu służy. Chcesz takiego partnera do handlu? To jest człowiek odklejony, dla niego wysoki zysk to światło życia bo wie że nie pociągnie długo....Pedro2 nie kładź zdrowej głowy w chore łóżko! Lizną Ciebie tak że się nie pozbierasz.

Opublikowano

Dzięki wielkie skoro tak to chyba nie ma sensu dzwonić... od roku po okolicy jeżdżą i sporo kupują ceny najlepsze podobno i dlatego lampka od razu się zapala. 

@rolnik115 od kilku lat z nimi handluję i w miarę możliwości ważę - tzn jak idą krowy i absolutnie złego słowa nie powiem, z wagą ok. Z ceną nie są zbytnio w czołówce, ogólnie wolę jak przyjeżdża białym Iveco z tym idzie się potargować, chodzi ogląda po 5x, milczy 😋 ale zawsze dorzuci. Drugi z niebieskiego już gorzej, wygadany ale z targowaniem ciężki. 

Patrzę, że nie ma co szukać okazji i pewnie do nich oddam. Ojciec truje żeby zmienić bo przez te kilka lat już się "zwydrzył"...

zobaczymy co teraz powiedzą 16 dobrych sztuk bez parchów, krowy też się fajnie podtuczyły. 

Opublikowano

BEEF MAREK ja tam na nich nie narzekam, w moich stronach każdy do nich sprzedaje a wiadomo są różne krowy i różne ceny, a co do wagi to zawsze nawet każą zważyć się samemu przed wejściem krowy i z krową więc nie wiem jak tu niektórych na wadze niby rolują

co prawda byka jeszcze żadnego im nie sprzedałem zawsze zabiera je TARBOJ  z Rzepnik, a co o nim powiecie ciekawego ktoś mu jeszcze odstawia?

• Haha 3
Opublikowano

@redbull

Wlasnie jeden kierowca znajomy mnie przestrzegal, zeby nigdy na wage nie wchodzic. Wchodzisz na wage pokazuje 100kg, kierowca taruje te 100kg na jednym okienku i krowa wchodzi na wage. Krowa w rzeczywistosci ma 700kg, ale przez to tarowanie pokazuje 600kg. Wchodzisz na wage do krowy i waga pokazuje 700kg i wydaje ci sie, ze wszystko sie zgadza. Ale to tylko opowiesci, nie wiem czy prawda.

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, asus921 napisał:

@redbull

Wlasnie jeden kierowca znajomy mnie przestrzegal, zeby nigdy na wage nie wchodzic. Wchodzisz na wage pokazuje 100kg, kierowca taruje te 100kg na jednym okienku i krowa wchodzi na wage. Krowa w rzeczywistosci ma 700kg, ale przez to tarowanie pokazuje 600kg. Wchodzisz na wage do krowy i waga pokazuje 700kg i wydaje ci sie, ze wszystko sie zgadza. Ale to tylko opowiesci, nie wiem czy prawda.

cos w tym prawdy może byc

Opublikowano

Ja raz wszedłem to myślałem że raka mam,z 96  kg zrobiło się 60

Opublikowano

Prawda jest taka że na wadze samochodowej można oszukać i to robią maja piloty i dopiero gdy sztuka jest już na wadze obniżają ja w zależności od tego jaki guzik nacisna jeśli wchodzisz na wagę to wiadomo że w tym momencie nie będą manipulować waga 

Każde 10kg na wadze to cena wyższa o 10 gr czyli 100kg to 1zl i pilnować trzeba żeby na fakturze RR była wpisana waga bydła a nie sztuka bo mając wagę możesz pociągnąć do odpowiedzialności jeśli poczujesz się oszukany a w innym wypadku to sprzedałeś sztukę 

Opublikowano

chcesz zeby cos dolozyli to gadaja ze zobacza co sie da zrobic po zwazeniu jak by nie wiedzieli ile wazy sztuka przezucajac ich setki miesiecznie,ale jak oszukaja to doloza a jak sie nie uda to nie doloza ode mnie jak biora to po zejsciu sztuki z wagi powinno byc 0 a jest 1albo 2 a jak duza sztuka to 5 gdy pytam dlaczego nie jest 0 to mowia ze wiatr wieje hehe

Opublikowano
18 minut temu, kamil0505 napisał:

Prawda jest taka że na wadze samochodowej można oszukać i to robią maja piloty i dopiero gdy sztuka jest już na wadze obniżają ja w zależności od tego jaki guzik nacisna jeśli wchodzisz na wagę to wiadomo że w tym momencie nie będą manipulować waga 

Każde 10kg na wadze to cena wyższa o 10 gr czyli 100kg to 1zl i pilnować trzeba żeby na fakturze RR była wpisana waga bydła a nie sztuka bo mając wagę możesz pociągnąć do odpowiedzialności jeśli poczujesz się oszukany a w innym wypadku to sprzedałeś sztukę 

W jaki sposób pociagniesz do odpowiedzialności?

byłeś przy wazeniu.. przyjalesfakturę więc zgadzasz się z tym co na niej jest...i co Ty chcesz dalej zrobić?

Opublikowano

Jeśli masz wagę na fakturze to jeśli stwierdzisz że zostałeś oszukany to możesz zgłosić to na policję i z nią przewazyc byki na legalizowana wadze a jeśli nie masz wagi to nie zrobisz nic 

Tak samo jak waga bydła na odwrocie faktury też nam nic nie daje bo na odwrocie każdy sobie może napisać co chce

Opublikowano

A według kodeksu karnego za oszustwa na wadze grozi do 8 lat pozbawienia wolności 

Moje zdanie jest takie że każdy z nas chodujacych bydło powinien mieć swoją wagę!! 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v