Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O - do 7, R - 7,5 , U - 8   , na temat Kowalczyka się nie wypowiadam

Każdy orze jak może.

Ceny netto

1 godzinę temu, Gringo1 napisał:

Pewnie złotówe taniej od kowalczyka ale waga chociaż,,pewna"

Masz jakieś przemyślenia na temat handlu z tym handlarzem ?

Opublikowano
3 minuty temu, Zico99 napisał:

Co z Kowalczykiem nie tak jest? Ktoś jakieś pewne info?

AdamRo sieje tu propagande na jago temat ale to handlarz i wiadomo konkurencja na terenie

Opublikowano
Dnia 10.08.2018 o 12:52, adam333rolnik napisał:

Dąb pol  taki sam pośrednik jak i żyw pol..Przeciez oni nie majo zadnej ubojni mieszkam od nich 15 km .Im oddac poubojowo to trzeba mieć jaja...i odwage.

a co do ecobeef cena wysoka na pierwszy raz , jak zważysz wczesciej to bez rewelacji.Od handlarza można dużo więcej wyrwac..Wiem  z własnego doswiaczenia,oczywiscie  jak znasz wage.

tak też myślałem , wybicia wydają mi się smieszne u nich, chociaż cenę maja niezłą

Opublikowano
ponoc ecobeef ma przejąć zm Warmia. w święto (15) jedzie 8 hf do warmi za 7,6 netto minus 7 skitki lub 14.1 netto za r w zależności co lepiej wyjdzie.
Opublikowano
1 godzinę temu, kali2107 napisał:

ponoc ecobeef ma przejąć zm Warmia. w święto (15) jedzie 8 hf do warmi za 7,6 netto minus 7 skitki lub 14.1 netto za r w zależności co lepiej wyjdzie.

A skąd  wiesz  takie  rzeczy?

Opublikowano
6 godzin temu, Gringo1 napisał:

AdamRo sieje tu propagande na jago temat ale to handlarz i wiadomo konkurencja na terenie

Ależ żadna konkurencja. Może współpraca ?

W pewnym sensie.

Opublikowano

9Za to na temat jest informacja, że pis wycofuje się z zakazu uboju rytualnego i hodowli zwierząt futerkowych. Te drugie jednak mają być ostro kontrolowane co do hodowli.

Opublikowano

Jak tam ceny sie kształtują ? Sprzedawał ktoś ostatnio ? Podobno jeszcze kupują ale za chwile cena byka ostro w dół. Turcja już nie przyjmuje tak dużo a to ona kształtuje nasz rynek. https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/bydlo

Opublikowano

Dziś sprzedane do firmy URBANEK na żywo . Byki 680-7.8 740-8.1 755 i 746 8.3 krowa 680 5.8 . Byki jeden wieszak drugi był od dopuszczania a te dwa ładne bez większych żeber krowa hf starsza długa z dużym wemionem. Brod krowa 8%  Byki 7% ceny i wagi brutto przelew 3 dni.  Wagi identyczne co z mojej. 

Opublikowano (edytowane)

Byk na okolicznym skupie do 9 brutto.

pewnie znowu towaru brakuje i panikę chcą wywołać.skup był czynny 3 dni w tym a teraz 5 bo byka dobrego nima.

Edytowane przez bobienko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v