Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, dirk41 napisał:

ile mogę cenić byczki które widać na zdjęciach? w szczególności tego rudego?  masa nie znana aż wejdzie na wagę

image.png

image.thumb.png.cd21c4b6dea1f7f909b575821d06752c.png

Tylko czerwonego tu widać dobrze, wybicie klasa R ,jakieś 57% wybicia i myślę że około 730 kg wagi. 8.40 to pewnie maks 

Opublikowano
Cytat

zakaż handlu w sklepach w niedziele przynajmniej 5 możliwości żeby obejść a wy tu o ustawach wyłączających pośredników z handlu haha ciekawe skąd wezmą ma 500+ jak każdy pośrednik płaci vat rzeźnia itd kilka miliardów w plecy dla państwa wiec nawet milion podpisów nie pomoże :D

Przed chwilą, wiko napisał:

Tylko czerwonego tu widać dobrze, wybicie klasa R ,jakieś 57% wybicia i myślę że około 730 kg wagi. 8.40 to pewnie maks 

skąd wnioskujesz ze klasa R jak tyłu nie widac ? równie dobrze może byc O+ 

Opublikowano
2 godziny temu, Patryg napisał:

Składka na wsi do sołtysa związek producentów chłopskich atego za 20 tyś i sami będa tachać do tarnowa byki:) po 10 sztuk :) nalaja czerwonej i biznes :)

i wtedy beda wiedzieć ile mozna zarobic i jaka cene mogą dostac za byka

34 minuty temu, matingus napisał:

Kolega z moich stron.

Opublikowano
6 minut temu, DariuszWięckowski napisał:

i wtedy beda wiedzieć ile mozna zarobic i jaka cene mogą dostac za byka

Darek więckowski bedziemy kupowac bydło od Ciebie))))))) sołtys Cie spije a potem bedziemy udciwie ważyć jak rasowi handlarze:D  

Opublikowano
3 minuty temu, DariuszWięckowski napisał:

nie pije i tu jest klops. haaha dobre dobre

Darek ale ty nieznasz siły przekonywania sołtysa:D tak cie z pije ze sprzedasz i byki i własną żone wymienisz na teściową sołtysa:D

Opublikowano

sołtys, u ciebie jeździł ten Dąbek ?

u mnie był , cene za byka 8 z vat  mówi  max ale oko go myliło półtora metra i podziękowaliśmy sobie bo i tak nie miałem zamiaru sprzedawać

Opublikowano
3 godziny temu, didu70 napisał:

zakaż handlu w sklepach w niedziele przynajmniej 5 możliwości żeby obejść a wy tu o ustawach wyłączających pośredników z handlu haha ciekawe skąd wezmą ma 500+ jak każdy pośrednik płaci vat rzeźnia itd kilka miliardów w plecy dla państwa wiec nawet milion podpisów nie pomoże :D

skąd wnioskujesz ze klasa R jak tyłu nie widac ? równie dobrze może byc O+ 

sprzedalem takiego samego mial 690 kg 7.50

Opublikowano

A ile można dostać za jalowke BBB   50% z wyglądu jak 100 % okrągła . Narazie ma ze 200 kg ale interesuje mnie taka np cena za taką 600kg bo nigdy nie sprzedaje jałówek na mięso.

Opublikowano
5 minut temu, RolAnonim napisał:

A ile można dostać za jalowke BBB   50% z wyglądu jak 100 % okrągła . Narazie ma ze 200 kg ale interesuje mnie taka np cena za taką 600kg bo nigdy nie sprzedaje jałówek na mięso.

9 pln.

Opublikowano

Ja od jakiegoś czasu sprzedaje do Chobotu i z ceną nigdy nie było problemu. Na prawdę można się dogadać.  Ceny lepsze niż u handlarzy i nikt nie oszukuje na wadze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v