Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

sołtys  ten biernacki wisi koledze od sierpnia 350 tys zł... jezeli jemu sorzedawać to tylko z przedpłatą na konto. U mnie rano był biernacki i odjechał pusto a popołudniu przyjechali bmy  zapłacili tyle ile chciałem i juz byków nie ma a kasa na koncie

Opublikowano

Biernacki i Kobyliny to jest rodzina jakby co więc ostrożnie choć Kobyliny raczej płacą.

Dziś poszły 17 szt, (8CH swoich, 9 LMxCH Łotewskich) wiek 21 mies śr waga 810, cena 8,75 netto - 6% na okarmienie 

Opublikowano
Dnia 9.01.2018 o 10:27, wiecejkoparek napisał:

dostałem propozycje 7.7 brutto za 9 sztuk hf byki ładne okrągłe niskie na nogach, chowane luzem co do wagi to się okaże  ale  jak zawsze liczę na minimum 700 kg minus skitka.

ważył średnio po 720  kg minus 7% skitki

Opublikowano
6 godzin temu, Pawel156 napisał:

8,75 netto za LM x CH czyli można powiedzieć, że cena się trochę "odbiła."Ale chyba jeszcze nie jest to poziom z początku grudnia.

Jakis czas temu odsawalem na Wbc simentala i Charolaise. Sm U klasa  po 13.40netto - waga u mnie 860 A na zakładzie 826,dal 475 kg mięsa -ok 6850zl za niego.

CH E klasa po 13.60netto- waga u mnie 760 A na zakładzie 737,dal 460kg miesa-okolo 6680 zl brutto.

Ceny teraz są wyższe o około 40 gr na klasie z tego co się orientuje wiec czy ja wiem czy te 8.75 netto to taka dobra cena za takie sztuki?pomijając że handlarz na ubojni ma 40 do 60 gr więcej za każdą klasę...

Opublikowano

Wyższa wyższa tylko od tego czasu zdążyła podskoczyc o 1,2 zł i spaśc o 0,6-0,8 zł 

Opublikowano
20 godzin temu, Sokol2 napisał:

sołtys  ten biernacki wisi koledze od sierpnia 350 tys zł... jezeli jemu sorzedawać to tylko z przedpłatą na konto. U mnie rano był biernacki i odjechał pusto a popołudniu przyjechali bmy  zapłacili tyle ile chciałem i juz byków nie ma a kasa na koncie

wiem wiem ile ludziom zalegaja

11 godzin temu, Pawel156 napisał:

8,75 netto za LM x CH czyli można powiedzieć, że cena się trochę "odbiła."Ale chyba jeszcze nie jest to poziom z początku grudnia.

Za takie sztuki cena powiedzmy średnia.100% sm po 8,5 w duzej partii

Opublikowano
Dnia 11.01.2018 o 17:44, didu70 napisał:

byk waga powyżej 800 kg po 9 zł brutto termin płatnosci do 21 dni strączka 5% krowa po 6,5 brutto w kl 1 jałówka do 8,50 małopolskie nowosądecki powiat

kolego kto brał?

Opublikowano
9 godzin temu, wiko napisał:

Jakis czas temu odsawalem na Wbc simentala i Charolaise. Sm U klasa  po 13.40netto - waga u mnie 860 A na zakładzie 826,dal 475 kg mięsa -ok 6850zl za niego.

CH E klasa po 13.60netto- waga u mnie 760 A na zakładzie 737,dal 460kg miesa-okolo 6680 zl brutto.

Ceny teraz są wyższe o około 40 gr na klasie z tego co się orientuje wiec czy ja wiem czy te 8.75 netto to taka dobra cena za takie sztuki?pomijając że handlarz na ubojni ma 40 do 60 gr więcej za każdą klasę...

Mogła by być lepsza, swoje były piękne podbijały pod 900 kg ale te łotewskie już słabsze i cenę trochę zaniżyły, ale i tak jestem zadowolony, za 270 kg dałem po 2500 zł brutto i  trzymałem 10 miesięcy. A tego co handlarz ja i tak  nie dostanę 

Opublikowano
8 godzin temu, szaman1 napisał:

Mogła by być lepsza, swoje były piękne podbijały pod 900 kg ale te łotewskie już słabsze i cenę trochę zaniżyły, ale i tak jestem zadowolony, za 270 kg dałem po 2500 zł brutto i  trzymałem 10 miesięcy. A tego co handlarz ja i tak  nie dostanę 

to jaka waga tych Litwinów była po 10-ciu miesiącach?

Opublikowano
16 godzin temu, fartom napisał:

kolego kto brał?

Handel Bydłem Turski sie nazywa od Nowego Sącza gosciu . Miałem do sprzedaży 2 byki krowe i jałowke i dał najlepiej ze wszystkich i co dziwne nawet waga sie zgadzała bo wazylismy na jego wadze i na składzie budowlanym mowił cos ze ma taka cene bo zywe eksportuje gdzies za granice czy cos takiego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v