Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jeszcze trochę, to świnie będą mieli tylko ludzie z nowymi dzierżawami z KOWR, z programami unijnymi, eksperci od taniego żywienia i totalni fanatycy. Ciekawe gdzie jest drugi taki kraj, z zanikającą w tak zawrotnym tempie produkcją zwierzęcą.

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Jak to podobnie ? Tobie płacili coś powyżej 5zł . To co to się stało ? Na fakturę ojciec Ci dał zerknąć , że cena spadła ? :P

Coś Ci się w głowie pomieszało Rafał  pisał że on dostanie 5 zł ale atesty musi wyrobić ....... Ja cały czas po 4,40 praktycznie 2 miesiące cena bez zmian no ale to tylko cena za regularne dostawy a motłoch niech się buj za 3,70 widocznie im się opłaca skoro trzymają więcej odemnie i sprzedają w tej cenie

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Właśnie wróciłem z odwózki świń wuja,cena po chuju fest

3.6 netto

Obojan 

A gdzie je odwiozłeś na pociąg?

Ja niezłą kasę cały czas ze świni mam na inwestycje na dziś nie ma ale się odbiję w przyszłym roku

Opublikowano
19 godzin temu, kopin napisał:

to taki standard ,ja do pośrednika mam 30-50  gr wiecej niż gdybym sam sprzedawał ,albo gdybym się tłukł karadejką ze świniami do lokalnej ubojni

To ile ten łaskawca płaci 3,80?

Opublikowano
21 minut temu, staszek131415 napisał:

Coś Ci się w głowie pomieszało Rafał  pisał że on dostanie 5 zł ale atesty musi wyrobić ....... Ja cały czas po 4,40 praktycznie 2 miesiące cena bez zmian no ale to tylko cena za regularne dostawy a motłoch niech się buj za 3,70 widocznie im się opłaca skoro trzymają więcej odemnie i sprzedają w tej cenie

A gdzie je odwiozłeś na pociąg?

Ja niezłą kasę cały czas ze świni mam na inwestycje na dziś nie ma ale się odbiję w przyszłym roku

Świątecznej  gorzałki  popróbował  -  czy  leków  zapomniał  wziąć   że  takie  dyrdymały   wypisuje....     😯

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, kopin napisał:

zacznę z Tobą rozmawiać jak wstawisz swoje faktury-na razie nie mam ochoty 

Ja nic nie muszę nikomu udowadniać sąsiad sprzedaję rocznie 1000 sztuk ja 500 on sprzedaje po 3,70 ja 4,40 kto zarobi więcej? I ile razy więcej

Opublikowano
11 minut temu, Szymi40 napisał:

Świątecznej  gorzałki  popróbował  -  czy  leków  zapomniał  wziąć   że  takie  dyrdymały   wypisuje....     😯

Chyba Vibovitu 😛

Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

Ja nic nie muszę nikomu udowadniać sąsiad sprzedaję rocznie 1000 sztuk ja 500 on sprzedaje po 3,70 ja 4,40 kto zarobi więcej? I ile razy więcej

Przestań pie***yć farmazony i pokaż skan faktury a nie będziesz bredził że nie musisz nic udowadniać. 

W poniedziałek rozmawiałem z gościem który odstawia podobne ilości do twoich i o takiej cenie to może tylko pomarzyć. 

Opublikowano

To ile sobie dopisujesz ołówkiem na tej twojej fakturze że wychodzi 4,40 zł  50 gr czy 70 gr ?

Opublikowano

Ja w odróżnieniu od Ciebie nie muszę i nikomgo nie proszę by faktury wstawiał bo mnie to nie intersuje też współczuję tym co tak tanio sprzedają ale nikomu nie zabronisz

Opublikowano

Czyli mam rację 😆 ta twoja cena to jest z h**a wyssana nic więcej bo jakbyś miał taką cenę to byś wstawił skan faktury i wszyscy by ci zazdrościli a takto tylko twoje chore urojenia.

Opublikowano

Ja nie chcę by mi ktokolwiek zazdrościł chodzi mi raczej o to że są ubojnie które szanuj ą pracę rolnika i uważają że proponująć cenę poniżej 4,40 pozbawiają go godności

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No ale gdzieś ktoś płaci bo ceny max wysokie w zestawieniach

Screenshot_20181215-143234.jpg

Pisać to se mogą w cennikach nawet i po 6 zeta tylko ni jak się to ma do rzeczywistości . 

Stasiu teraz to żeś popłynął. 

Szanują pracę rolnika DOBRE normalnie jebłem 😂

Opublikowano

Gość niedaleko mnie sprzedaje do sokołowa po 4,70 ilości samochodowe.  Płacąc mało sami sobie bata kręcą bo zmniejsza się ilość dostawców przez co oni też mają mniej roboty i suma sumarum padną..

Opublikowano
takich rzezni jest może z 5 % ja mam rzeźnie oddaloną 15 km od mojego miejsca zamieszkania to gościu płaci po 3.5 zł na żywą jak gadałem z kolegą co u niego robi to masowo idą świnie z Belgii ze stref asfu i z Niemiec maciory pośrednicy płacą po 3.4 zł i do niego nie wożą bo mówią że też słabo płaci i potrafi z waga kręcić każdy region jest inny a nikt nie będzie z 30 tucznikami ganiał traktorem 100 km
  • Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, PRIMO napisał:

Pisać to se mogą w cennikach nawet i po 6 zeta tylko ni jak się to ma do rzeczywistości . 

Stasiu teraz to żeś popłynął. 

Szanują pracę rolnika DOBRE normalnie jebłem 😂

No są jeszcze firmy które doceniają to że mają pewnych dostawc ów a nie skoczków co przestaną chować bo trzeba na wakacje jechać i mają klientów którzy nie pobiegną do LIdla po schab za 8zeta

Opublikowano

staszek coś mi się w głowie nie mieści żebyś miał tyle więcej. Ja mam znajomego dobrego który zawsze odbiera ode mnie towar po super cenie. Świnie idą np na intermarche lub coś podobnego. Nie będę więcej gadał bo po co. Obecnie cena którą ma dla mnie praktycznie z 5gr zarobkiem to 3,80. Nic więcej bo chce mieć chociaż za paliwo. Jakbym mu naładował całe auto to dostałbym jeszcze z 3 gr więcej. Nigdy tak żle nie było. Poza tym zmiana wagi najniższej na 110kg i nie ma że ma 109 to weźmie. Przez takie coś ma już 30szt u siebie bu ubojnia poniżej 110 wali o złotówkę taniej. Nie wierzę w jakieś tam bajki 4,4 i może jeszcze się proszą przywieź bo nie mają. Powiem słowami znajomego że do końca stycznia tak będzie a minister c.uja nam pomoże. Jak znajomy lubił ten interes tak teraz ma ochotę go zamknąć ale szkoda mu znajomych takich jak ja którym zawsze dawał lepsze ceny. Nie ukrywam że za to odkuwał się na tych małych którym zawsze 30gr walił mniej. Też się zastanawiam czy warto te kabany klepać po tyłkach bo ile można pracować i jeszcze wychodzić na minusie.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Czyli mam rację 😆 ta twoja cena to jest z h**a wyssana nic więcej bo jakbyś miał taką cenę to byś wstawił skan faktury i wszyscy by ci zazdrościli a takto tylko twoje chore urojenia.

Przecież to od dawna było wiadomo. ;) Że to tylko urojenia.

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No ale gdzieś ktoś płaci bo ceny max wysokie w zestawieniach

Screenshot_20181215-143234.jpg

Ceny max są zarezerwowane dla pośredników ew hodowców którzy są wstanie na raz pchnąć ok 1000szt,zresztą w moim długim życiu nie spotkałem takiego hodowcy ,lokalna ferma przy obsadzie 13tyś szt  nie sprzedaje więcej jak 550-600 dziennie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v