Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, zetorki12 napisał:

Wcale mi takich nie żal . Kalkulator na początek mogli se fundnąć .

Tylko tak zrobili napaleńcy bo dawali to trzeba brać a później jakoś będzie, a kto myślał racjonalnie to dziś nie trzyma ręki w nocniku.

• Like 2
Opublikowano
22 godziny temu, zetorki12 napisał:

Wcale mi takich nie żal . Kalkulator na początek mogli se fundnąć .

kalkulatory to mają dobre. Tylko że PSL-owe układy się skończyły. Teraz nikt w urzędzie głowy nie nadstawi

22 godziny temu, kopin napisał:

Nie wiedziałem ze to Unia jest winna temu że nie umieją spłacić kredytu bo przeinwestowali

Z tym jak z jedzeniem i piciem wódki nie żresz i nie pijesz ile wlezie bo można ,trzeba myśleć by się nie zachlać albo też jak przyjdzie zapłacić zć na to kasę 

jakaś dziwna ta unia. Do mięsnych cały czas dopłaty( u nas chyba dopiero teraz). Ślimak -rybą a u nas zakazy połowów na morzu. Długo można by wymieniać jak to unia modernizuje nam rolnictwo.

Opublikowano

koledzy nie traktujcie cen staszka poważnie on sam przyznał ze sprzedaje ubojni lokalnej ( 50 sztuk tygodniowo) i dostaje wyzsza cene niz inni.

Opublikowano (edytowane)

sztaszek gupot nie pisz ze 110 sztuk sprzedałes bo pół roku temu pisałeś ze prawie świń nie masz

staszek ja wiem ze jesteś fanatykiem bezkrytycznym pisu niczym Islamski talib ale  nie sciemniaj tak ordynarnie. 

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

4,20 netto 6szt wczoraj sprzedane,lokalne rzeznie beznadziejnie płacą,u mnie za płotem miał cenę 4zł netto i z łaską jeszcze by wziął[bije do 50 szt tyg],woli kupić gotowe półtusze

Opublikowano

U mnie lokalne 3,90 i chętnych do sprzedaży nie brakuje ale długo to już nie potrwa

5 minut temu, tyran3 napisał:

sztaszek gupot nie pisz ze 110 sztuk sprzedałes bo pół roku temu pisałeś ze prawie świń nie masz

Sam głupoty wypisujesz zacytuj gdzie pisałem że świń nie mam?

Opublikowano

Staszek to i tak dostajesz dziadowską cenę ,ja sie teraz przestawiam na ECO,z dawką 50% parowanych ziemniaków z marchewką i gwarantowaną ceną 7,50 netto za kg do ubojni produkującej regionalne wyroby

Opublikowano

Ja nie mam świń. ;)

Zimowski+Polowczyk

Jak to @tyran3 napisał "waga zimowskiego + cena polowczyka = wszy na łbie i pusty garnek" 

Wet co przyjechał pisać świadectwo stwierdził, że trzeba być bogatym żeby świnie trzymać 😛

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v