-
Podobna zawartość
-
Przez blabla
Witam,
Jeszcze tego nie praktykowałem, czy możliwy jest wjazd traktorem na pole z rozsiewaczem przy przymrozku -5 stopni?
Dzisiaj popadało ale z tego co zapowiada się w pogodzie mają być mrozy więc wykorzystałbym to na wjazd na pole
-
Przez Gienio123
Dzień dobry chce zastosowac mirage 450 0.8l oraz tebu 250 0.8l czy będzie dobre na t1 w pszenicy ozimej
-
Przez arion650
Witam wszystkich użytkowników, zwracam się do Was z pytaniem otóż ostanio było trochę ciepła A co za tym idzie ruszyła wegetacja warunki polowe teraz pozwalają na wjazd w pole z azotem ale niestety na najbliższe około 10 dni nadają przy mrozki w nocy wielkości-2°C A nawet jednej nocy-7°C i stąd moje pytanie, czy bezpiecznie będzie jutro zastosować Saletrosan 26 czy raczej narazie czekać i zastosować w połowie marca po mrozach?? Pomóżcie
-
Przez Korals
Witam śnieg stopniał to dzisiaj wybrałem się na pole, moje pytanie jak oceniacie przezimowanie roślin na zdjęciach pszenżyto grenado ja mam mieszane uczucia mam zakupiony na niego Saletrosan 26 który chciałem wysiać w ilości 250kg jak tylko warunki na polu pozwolą. W niektórych miejscach na polu zwłaszcza przy wysokiej miedzy i na składzie gdzie jest lekka górka w sumie zwłaszcza na składzie widać takie rośliny jak na ostatnim zdjęciu, to chyba pleśń śniegowa gdyż było bardzo dużo śniegu. Chciałbym się dowiedzieć czy to zboże odbije w jakiś sposób czy już przepadło, dziękuję za wszystkie uwagi i za odpowiedzi
-
Przez Korals
Witam mam problem w pszenżycie i pszenicy, odmiany pszenżyto Grenado, pszenica Wilejka i Hondia pole było orane na skład i na lekkiej górce na środku pola zboże po zimie wygląda tak, odbije to jeszcze czy będzie plac na środku pola bo pozostałe części pola wyglądają ok
Województwo lubelskie
Dziękuję za odpowiedź
Zdjęcie z dzisiaj
-