Zaloguj się, aby obserwować
Obserwujący
0
Opinie o ciągnikach Fendt 511/512
Przez
Ares1x, w Favorit 500
-
Podobna zawartość
-
Przez kingway
Witam , właśnie wymieniam tarczę w sprzęgle głównym i mam pytanie jakiej firmy polecacie takie tarcze ?? w internecie widzę masę firm w różnych cenach ? może ktoś coś by doradził to byłbym wdzięczny .
-
Przez GrzegorzMiketa
Powitać wszystkich. Pytanie, czy komuś udało się dopasować siedzenie pasażera/pomocnika do ciągnika serii Fendt 500. W tych ciągnikach nie ma oryginalnych, ewentualny pasażer siedzi "na błotniku" z lewej strony. Niemniej wchodzenie tam nie jest tak proste jak przy rozwiązaniu siedzenia dodatkowego obok kierowcy. Posiadam Fendt 510c. Niby miejsce z lewej strony jest, ale kąt nadkola i konstrukcja kabiny wymagają odpowiedniego dopasowania takiego fotela pomocnika. Poza tym było by wskazane, aby taki fotel był łatwy do składania, nie utrudniając zbytnie wchodzenia kierowcy. Może komuś z was już udało się takie kombinowanie i mógł by się podzielić radami :)
-
Przez kingway
Witam , czy wymieniał ktoś tarczki napędowe w skrzyni ?? jak się do tego dobrać i na co zwrócić uwagę ?? i jakiej firmy kupić tarcze ?? tańsze czy droższe (oryginały ) ??
-
Przez szymek85
Witam proszę o poradę jak rozebrać siłownik. Ściągnąłem górnego segera i nie wiem czy teraz muszę tą tuleje wbić czy wyciągnąć bo dalej jest jeszcze jeden pierścień, a nie chce nic na siłę robić.
-
Przez mariog84
Witam. Posiadam Fendta 515c, juz kilka lat. Tej jesieni pojawił sie pewien problem. Mianowicie przy duzym obciażeniu slnika (np cięzka orka) słychać dziwne stukanie, z lewej strony silnika, jak siedze w kabinie. Dość głośne. Takie dziwne uderzenia. Po chwili stuki zanikają. Gdy go troszkę przytrzyma (silnik ma ciężej), znowu słychac te stuki. Nie mam pojęcia co może być przyczyną tego dzwięku. Przy lekkich pracach nic nie słychać. A ciągnik najwiekszy w gospodarstwie czyli głównie do cięzkich prac. Spotkał się ktoś z czymś podobnym?? Wie ktoś co to może być??
-