Piętrowanie bel na stropie
-
Podobna zawartość
-
Przez Theprzemo205
witam! przymierzam sie do kupna tej o to prasy, a raczej myślę czy warto ją oglądać. https://www.olx.pl/oferta/prasa-rivierre-casalis-rc-121-CID757-IDqhKlH.html#aec1200a11;promoted cena je st kusząca ale czy da rade w niej c 360? Na początek prasować by miała około 11 ha słomy, ze 4 ha siana no i z 10 balotów sianokiszonki plus ewntualne sąsiedzkie usługi. Prasę ta stoi na tym placu już od wiosny do sprzedania( mijam ją codziennie jadąc i wracają z pracy) wydaje mi sie że brakuje w prasie pasów, ale to może tak ma być. Liczę na wasze opinie w tym temacie oraz doświadczenie.
-
Przez marcincinekk
Witajcie.
Mam problem z sianem, otóż bydło nie chce go jeść. Nie ważne czy są to krowy, jałówki czy cielęta.
Siano jest w belach. Drugi pokos. Mocno zbite. Suszone 3 dni w upały.
Po rozwinięciu jest trochę wyblakłe, prawie bez zapachu i delikatnie, miejscami posklejane. Nie czuć stęchlizny, lub innych nieprzyjemnych zapachów.
Jakiś czas po zrolowaniu były ciepłe w środku.
Tydzień później zbierałem z reszty pola resztę siana i wyszło dobre, pachnące i chętnie jest zjadane. Różnica jest taka, że jest luźniej zrolowane.
Czy przez to że było zbyt mocno ubite mogło się zagrzać i przez to nie chcą jeść?
Czy jest jakiś sposób by zachęcić do zjadania tego siana? Słyszałem że można polać słoną wodą. Może jakoś wymieszać z dobrym sianem lub sianokiszonką?
-
Przez Dalas3345
Witam wszytskich
Czy ktoś z użytkowników tej prasy ma problem z zapychająćą sie masą pod blachą przy gładkim walcu?
Cały mankament leży w gumie i płaskowniku na 6 śrób jest on widoczny po otwarciu klapy w środku tuż pod gładkim walcem. zobaczyłem że jest tam duża szczelina dosunołem gume do samego walca i suchej słomy juz mało o wciąga pod tą blache. ale sianokiszonka wiadomo wilgotniejsza jest tto wciśnie sie tam tyle masy ze pozniej z godzine trzeba to wyciągac nozem i haczykiem czy ktoś temu jakos zaradził? co zrobić zeby nie wciągało tam masy?
-
Przez warchest
Sprzedam pszenna słome w małych kostkach z pod dachu ok 300 szt cena 4,5 zł szt woj mazowieckie nr tel 728 381 453

Rekomendowane odpowiedzi