Skocz do zawartości
News
dzony9203

Belarus 920 nie załącza się przedni napęd

Polecane posty

dzony9203    1

Mam problem. Od niedawna nie mogę załączyć przedniego napędu w belarusie 920. Przedni napęd na krzyżakach, załączany dźwignią.

Dźwigienka jest w jednej pozycji, jakby zablokowana i nie można jej przestawić. 

Co może być przyczyną?

Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Uziu92    1865

nie smarujesz nie jedziesz :D tam ta dzwignia w takiej tulejce jest, co raz trzeba smarowac.


Mocy, wrażeń i emocji dostarczają: Ursus C-330, Ursus  C-360, Massey Ferguson 6475, Claas Dominator 96

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzony9203    1

To chyba byłoby za łatwe :)

Naoliwilem ale żadnej poprawy. U mnie jest taki wodzik od wajchy do załączenia napędu.

20171207_150126.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
LTZ55a    63

Na szczęście nie wiem jak to jest zbudowane, ale wydaje mi się, że dorosły chłop dałby radę włączyć nawet gdyby było zardzewiałe jak wrak titanica, więc to byłoby zbyt proste. 

Seweryn i Zbyszek mogą jeszcze pomóc wybrnąć z tego impasu.


Sprzedam: 

- Katalog części MTZ 50/52.

- Części silnika MTZ 552.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    784

Przednie prawe koło w górę podnieś, odepnij pręta od dźwigni, kręć kołem i musi wejść.  Jak wejdzie to wajcha z drutem coś nie tak. Jak nie wejdzie to przystawce trzeba się przyjrzeć.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzony9203    1

Dzięki za zaangażowanie w temat. Na razie problem ustał, może naoliwienie tych wodzików zadziałało za kilka dni. I rzeczywiście wajcha chodzi lżej. 

Mam nadzieję że na tym się skończą problemy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zbyszekbrzuze    190
Ja kiedyś dostałem misję ulepszenia tego mechanizmu w 952. Pojechałem na szrot i znalazłem ręczy od VW, zamontowałem, koło w górę, ustawiłem, że pierwszy stopień załacza się na pierwszym ząbku, a drugi do oporu. U siebie też tak zrobiłem.

KPK Kumurun Team
Naprawiam ciągniki, remontuję silniki,

GG: 33264431 t: 724772311

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
LTZ55a    63

Gdzieś już widziałem takie rozwiązanie ale nie wiedziałem czyje to dzieło i nie wiem czy kiedyś tak nie zrobię.


Sprzedam: 

- Katalog części MTZ 50/52.

- Części silnika MTZ 552.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    784

Lepiej i zgrabniej przerobić na dźwignie od załączania pompy oleju. Półksiężyc, dwa wycięcia i gitara. Niewielkie, zgrabne.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
LTZ55a    63

Nic mi to nie mówi. Jak to miałoby wyglądać?


Sprzedam: 

- Katalog części MTZ 50/52.

- Części silnika MTZ 552.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomasz78    629

Tak jak załączasz pompe pod zbiornikiem oleju ,trzy zakresy to wycięcia w półksiężycu ,bez ustrojstwa pod kabiną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
LTZ55a    63

Aha, że na tej samej zasadzie. Ma tak ktoś? Sprawdzone?


Sprzedam: 

- Katalog części MTZ 50/52.

- Części silnika MTZ 552.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    784

Ja mam przerobione jak w zetorze. Ciągniesz dźwignię do góry i przekręcasz.  Ale mam dźwignie pompy i korci mnie żeby zrobić to na niej wyżej na prawym błotniku z kontrolką dla gadżetu:D


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Szuwar93
      Witam mam problem z przednim napędem w fendt 311 lsa turbomatik gdy udzwigne dźwignie do włączenia napędu zaraz opada spowrotem a zaczynało się to stopniowo przy pracy czasem się wyłączala aż do tego stopnia że nie może już załączyć. I teraz jeszcze do tego przy pracy z większym obciążeniem tak jak by pali sprzęgło (wiem to turbomatik) a nie moge wiecznie but w podloge. Jestem na etapie wymiany oleju bo chyba najlepiej od tego zacząć i pytam jaki polecicie może pomoże licze na pomoc a nie krytyke z góry dzięki 
       
       
       
    • Przez Arturo1610
      Witam. Potrzebuje nowe koła zębate od napędu podbieracza do przyczepy zbierajacej mengele law 360. Może ktoś posiada coś takiego do sprzedania albo ma jakieś namiary na sklep z takimi cześciami ? Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Do tematu dodaje zdj trybów ktore zostały uszkodzone






    • Przez maniek05
      witam mam problem załącza mi się przedni napęd i  dwa koła ciągną wszystko wyłączone samoczynnie elektrozawór czyszczony tylko po założeniu go spowrotem cewka była gorąca i nie chciał się włączyć ale jakoś się włączył  może miał ktoś taki przypadek .
    • Przez maniek05
      witam mam problem załącza mi się przedni napęd i  dwa koła ciągną wszystko wyłączone samoczynnie się włancza  elektrozawór czyszczony tylko po założeniu go spowrotem cewka była gorąca i nie chciał się włączyć ale jakoś się włączył  może miał ktoś taki przypadek .
    • Przez Pajej
      Jak w temacie nie włącza mi sie przedni napęd (mam elektrohydrauliczny włącznik) jak go zgasze to po chwili gdy zejdzie ciśnienie to kontrolka od napędu zapala sie . pu uruchomieniu ciągnika zaraz gaśnie. Nie wiem jak jest w same , ale w fordzie mam tak że jak prąd nie dochodzi (spalił mi sie bezpiecznik) to napęd działa cały czas. Jak jest w same, i gdzie szukac elektrozaworu który tym steruje? który bezpiecznik jest od napędu?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.