danielhaker

Luźne rozmowy producentów mleka

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
ChiquitaB    634

Spr konstrukcja i tyle. U mnie tak wygląda to wszystko. Jak pisałem wcześniej minus to zawieszanie się nad wysypem po przeciwnej strony którego nie używam. Ale wystarczy go otworzyć i grabiami wepchnąć do środka. Fakt że zostaje pod slimakami trochę ale im nożyki w lepszym staniej tym mniej. W lato to się nie grzeje wogole to co zostało bo cienka warstwa. Wymieszana pasza idealnie. U mnie z pryzmy kicha to mieszam z 5 minut tylko razem z wysłodkami bo jej mam w pryzmie obok sianokiszonki. Potem dodaje dodatki i pasze i qq I mieszam 5 minut i gotowe.

20230327_081915.jpg

20230327_081742.jpg

20230327_081722.jpg

pawelmf    205
plati napisał:

Jak ceny u Was, Włoszczowa -20 za marzec 

POLMLEK bez obniżek za marzec

martin0000    100
1 godzinę temu, maxler napisał:

Dla mnie właśnie przywieźli poziomy z DafAgro na testy 😀 jedno mieszanie i już stoi w krzakach 😂

Ile on ma ślimaków, nie ma 4 tak jak w blattinie? Widać nie wypał, dobrze że to tylko testy😀

Wiadomość z agroFakt.pl

Troker1979    422

Panowie doradźcie. Rozbiłem dzisiaj szybę tylną w Kubocie. Znalazłem zamiennik na eszyby.pl. Brał tam może Ktoś? Jak tak to jaka jakość i czy dobrze spasowana? To szyba bez ramki i trzeba przełożyć. Ta uszczelka co się na takie szyby w nowszych traktorach nakłada to trzeba jakoś kleić albo silikon czy tylko zaciągnąć założyć? Z góry dzięki za info

robert1226    1188

Kiedyś zamawiałem w firmie agroglas dobra szyba i cena i oni przyjeżdżają i montują z gwarancją. 

• Thanks 1

ChiquitaB    634

W casie przednia szybę agroglas mi zakładał. Początkowo zamawiałem z neta bo miało być taniej. Ale po 3szt które przychodziły pęknięte zamówiłem od nich. I szczerze nie żałowałem bo jak widziałem ile się najobali chłopaki z wycięciem starej to glowa mała. Zrobili elegancko. Także polecam. Tylna uszczelka jest chyba tylko wciskana ale po demontażu kto wie czy będzie chciala się trzymać. Wtedy polecam sylikon do klejenia szyb.

• Thanks 1

SamaPrawda    378

Ja kupiłem w firmie agroglas i niestety tragedia.. szyba klejona na drzwi, miała być do tego modelu, okazało się, że jest uniwersalna do kilku modeli, po pierwszym montażu nawet nie mogłem drzwi otworzyć, po drugim woda leje się do środka, musiałem dać dodatkową uszczelkę.. Dodatkowo klejenie w ich wykonaniu pozostawia duuużo do życzenia, podobnie robili u znajomego, co montaż mogli by przyjeżdżać poprawiać...

20220713_101946.jpg

20220713_083801.jpg

20220713_082352.jpg

Zdkęcia z pierwszego montażu, drugi nie wygląda lepiej, jedynie nie ma tych przerw pomiędzy ramką a szybą. Najlepiej, żeby przyjechali i poprawili to jeszcze raz, ale już nie chcę się denerwować na nich i chyba tak zostanie.. 

lusjan    248
16 godzin temu, Troker1979 napisał:

Panowie doradźcie. Rozbiłem dzisiaj szybę tylną w Kubocie. Znalazłem zamiennik na eszyby.pl. Brał tam może Ktoś? Jak tak to jaka jakość i czy dobrze spasowana? To szyba bez ramki i trzeba przełożyć. Ta uszczelka co się na takie szyby w nowszych traktorach nakłada to trzeba jakoś kleić albo silikon czy tylko zaciągnąć założyć? Z góry dzięki za info

Kupowałem, polecam. Uszczelkę wziąłem ze starej szyby. 

• Thanks 1

hahaszin    1

Mam dwie szyby w Deutzu z eszyby.pl i w sumie nie ma różnicy względem oryginału. Uszczelkę założyliśmy starą ale po czasie trzeba było ją podkleić.

• Thanks 1

robert1226    1188
5 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Ja kupiłem w firmie agroglas i niestety tragedia.. szyba klejona na drzwi, miała być do tego modelu, okazało się, że jest uniwersalna do kilku modeli, po pierwszym montażu nawet nie mogłem drzwi otworzyć, po drugim woda leje się do środka, musiałem dać dodatkową uszczelkę.. Dodatkowo klejenie w ich wykonaniu pozostawia duuużo do życzenia, podobnie robili u znajomego, co montaż mogli by przyjeżdżać poprawiać...

20220713_101946.jpg

20220713_083801.jpg

20220713_082352.jpg

Zdkęcia z pierwszego montażu, drugi nie wygląda lepiej, jedynie nie ma tych przerw pomiędzy ramką a szybą. Najlepiej, żeby przyjechali i poprawili to jeszcze raz, ale już nie chcę się denerwować na nich i chyba tak zostanie.. 

Co to za nietypowy sprzęt.?

ChiquitaB    634

W takim przypadku 10% jakości towaru to szyba. Reszta to ręką ludzka. I zależy na kogo się trafi

radekz200    5637
9 minut temu, michalcium napisał:

Książki zachód i wschód sa na stronie już 😜

Michas jak tam zyjesz w Polmleku?

RadekGawryluk    205
14 minut temu, michalcium napisał:

Książki zachód i wschód sa na stronie już 😜

Jakieś to dziwne jest w tym roku...

michalcium    1305
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Michas jak tam zyjesz w Polmleku?

Obserwuj galerię w najbliższym czasie😂

SamaPrawda    378
ChiquitaB napisał:

W takim przypadku 10% jakości towaru to szyba. Reszta to ręką ludzka. I zależy na kogo się trafi

No niestety szyba zbyt dobra tez nie jest, orginalna jest płaska a tutaj jest wypukła, przez co na rogach dociska do ramki praktycznie na 0 a pomiędzy rogami odstaje od ramki więcej. Gdybym wiedział, że to będzie tak wyglądało kupił bym niedużo drożej całe drzwi z orginalną szybą.

radekz200    5637
8 godzin temu, michalcium napisał:

Obserwuj galerię w najbliższym czasie😂

Giżycko zajedzie?

mr1997    26
Napisano (edytowany)

.

Edytowano przez mr1997
Rozwiązane

ThePerkins    811

k**wa złożyłem wniosek o dopłaty i pobrałem normlanie listę z IRZ i wysłałem. Patrzę teraz że ilość sztuk mi się nie zgadza według IRZ a wnioskiem. 2 sztuki sprzedane na rzeź w grudniu i 1 sztuka której wgl dokumentów nie mam skąd to wgl było ... Wycofać ten wniosek i poprawić to czy zostawić ?

ChiquitaB    634

W Tym roku będzie wysyp oświadczeń że każdy przyoral obornik w ciągu 12h i gnojowica z aplikatorem jak zdj nie trzeba😁

• Like 1

robert1226    1188

Oni z nami w ciula lecą dyrdymały wymyślają , to i my se z nimy polecimy a co.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez edi25
      Lozysko osadzone na tuleji jest zbyt luzne i nie obraca sie prawidlowo, tylko tuleja obraca sie wewnatrz lozyska. lozysko jest ok, tylko tuleja na ktora jest zalozona jest juz wytarta.Jak osadzic to lozysko na tuleji mocno zeby sie nie obracalo?
    • Przez ttuch
      Wczoraj rano wycieliła się jałówka. Już podczas porodu kapało jej mleko więc sądziliśmy, że z tym nie będzie problemu. A tu tymczasem niespodzianka bo praktycznie nie ma mleka. Na noc została w oborze z cielakiem więc sądziliśmy, że po prostu cielak ją wydoił, na dzień została wypuszczona na pastwisko ale po powrocie z niego wymię miała dosłownie puste. Pierwszy raz taka sytuacja ma u nas miejsce, może ktoś miał u siebie w gospodarstwie podobny problem?
    • Przez Adrian3210
      Witam. Mam problem z chłodnią do mleka. Problem wygląda następująco. Agregat nie załącza się za pierwszym razem. Słychać pykanie, aż za 4 czy za 5 pyknięciem załączy się. Chłodnia to Alima Bis 400l
    • Przez DzikiSimental25
      Witam wszystkich !! Mam takie cedzidło oraz takie filtry
      Moim problem jest to, że mleko nie chce przechodzić szybko przez to cedzidło, zatrzymuje się.  Jakich używacie filtrów ? Z góry dziękuję i Pozdrawiam. Mam nadzieję, że ktoś ma ciekawy sposób jak ten problem rozwiązać
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj