Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, pawelmf napisał(a):

Leszku a jakie polecasz bo muszę chyba pozmieniać bo mam jeszcze 150 ml. 

weź te z gea zamiennik coś koło 150 zł kosztuje i jest ok

https://zootechniczny.sklep.pl/kolektor-udojowy-psu/320-kolektor-udojowy-gea-classic-dojarki-typ-westfalia-psu-300-ml.html

19 minut temu, robert1226 napisał(a):

Łukasz Kołobuz z agrocentrum.

Chyba sałfek ci pomorze, najwyżej ci od nieudaczników naubliża.

tyle , że ja z agrocentrum nie współpracuje 

Edytowane przez Supersebusiek
  • Like 1
Opublikowano
49 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

Chłopaki polecacie jakiegoś dobrego żywieniowca w Polsce północno-wschodniej ?

Do elku-grajewa daleko masz? Bo mógłbym dac namiar na dobrego fachowca z tamtych stron.

Opublikowano
2 godziny temu, Supersebusiek napisał(a):

Kurna, 125zł za cały kolektor, gdzie ja do Polanesu 300tkę za sam korpus dolny po 80-90 płacę 🙆‍♂️

3 godziny temu, kampl napisał(a):

To w ogóle jest parodia. Nie dość że macie tam za mleko od 50gr do 1zl więcej. To jeszcze żebym dostał takie ceny na soje czy rzepak to chyba bym całego tira musiał zamówić. Zaorac resztę kraju poza mazowsze bo to k**wa 2 ligi gorzej. Że też ludziom gdziekolwiek indziej się chce tych krow

A co dopiero u Piątniczaków? 🙈 A u Ciebie po ile śruty?

9 godzin temu, michalcium napisał(a):

Jak wjeżdżasz do obornika to góra siatkę a do wysokości ciągnika suwaną plandekę i dziury niema

Na ten metr od góry to nie warto dzielić. Początkowo myślałem o plandece, ale siatka więcej światła wpuści

13 godzin temu, hahaszin napisał(a):

Jak ma być na chwile to i zwykła przeciwwietrzna za 4zł/m^2 starczy, jak ma być na dłużej to czystym sumieniem mogę polecić te "specjalne" co kosztują 24zł/m^2. Ruch powietrza jest, ale przeciągi wyeliminowane praktycznie do zera, a i światło przepuszczają lepiej niż bym przed zakupem przypuszczał. 

A orientujesz się, czy jest możliwość dostania większego wymiaru? Te specjalne widziałem tylko 1-1,5m szerokości

Opublikowano

A kto mi powie bo na hali nie mam tych grzybków w kolektorach czy tam jest tylko plastikowa zaślepka czy taki odlew w calosci bo strach to tykac a krowa mi pierdykła i plastik pękł a na razie mam sklejony klejem i trzyma ale lepiej zakupić drugi a co szukam to tylko takie są

Screenshot_20251209_062745_Firefox.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, danielhaker napisał(a):

A orientujesz się, czy jest możliwość dostania większego wymiaru? Te specjalne widziałem tylko 1-1,5m szerokości

Do 3m szerokości jest na pewno. Na allegro trzeba poszukać, sam kupowałem 2m szerokości na agrosigma czy coś takiego. 

Opublikowano
8 godzin temu, danielhaker napisał(a):

Kurna, 125zł za cały kolektor, gdzie ja do Polanesu 300tkę za sam korpus dolny po 80-90 płacę 🙆‍♂️

A co dopiero u Piątniczaków? 🙈 A u Ciebie po ile śruty?

Na ten metr od góry to nie warto dzielić. Początkowo myślałem o plandece, ale siatka więcej światła wpuści

1260, 1960

Opublikowano
2 godziny temu, ChiquitaB napisał(a):

A kto mi powie bo na hali nie mam tych grzybków w kolektorach czy tam jest tylko plastikowa zaślepka czy taki odlew w calosci bo strach to tykac a krowa mi pierdykła i plastik pękł a na razie mam sklejony klejem i trzyma ale lepiej zakupić drugi a co szukam to tylko takie są

Screenshot_20251209_062745_Firefox.jpg

shopping?q=tbn:ANd9GcQQLyQOBr4dSeFddu6FL O to ci chodzi ? . To można kupić nowe. 

Opublikowano
W dniu 7.12.2025 o 20:54, Supersebusiek napisał(a):

@pawelmf nie kupuj wanny , proszę cie , samo myjący  dużo wody nie bierze i wygoda jest , poza tym szybciej chłodzi bo jest to zamknięty zbiornik co ci z tej wanny jak klapami puszcza zimne powietrze i chłodzi co chwile , nie zaoszczędzisz na tym co myślisz , jedynie tyle że tańsza w zakupie wanna ale i tak ci się zwróci tym co wcześniej pisałem , że szybko chłodzi i później jak się agregat włącza to też tylko chwila , a jak miałem wcześniej wannę to co chwile te mleko podchładzało bo kalpami powietrze ciepłe szło jak latem .

Sebek posłuchałem się Ciebie kupiłem cysternę 1600l. Taka zgrabną . 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, KoneserOporu napisał(a):

Tylko pilnuj minimalną temperaturę wody i ilość płynu żeby osad się nie robił i będzie git

Czyli jaka powinna być minimalna proszę o instrukcję mile widziane .

Opublikowano

Na płynie powinieneś mieć napisaną temperaturę na etykiecie, a ilość płynu to też powinno być na etykiecie procentowo, dobrze by było wiedzieć ile wody idzie na fazę mycia płynem i policzyć ile płynu trzeba

Opublikowano

A jaka kupiłeś? Ja leje 200ml płynu na zmiane co odbior i nie ma problemu z bakteriami. Redukcję pucuje co odbior ale w gorącej wodzie i co jakis czas w płynie przemyje w lato co odbior w płynie.