Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dantur96 napisał:

Teraz to na 50 to już się nie buduje Tylko myśli się od 150 w górę 🤭😂

@Mateusz1qno taka prawda co to jest Teraz 50 za dwa trzy lata będzie myślał o powiększaniu . Kumpel też coś tam przerobił bo myślał że będzie doił 30 i starczy. A teraz żałuję że 4 lata temu większej nie postawił odrazu 

a to wydłużyć nie można 🤔🤭😁 do lini średniego napięcia z 300m 😁

Opublikowano
11 godzin temu, Mateusz1q napisał(a):

radek co ci tak śmieszno?

nie znasz sławka? 

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

ratek to się śmieje jak głupi do sera 🤭😁

zwłaszcza do ryckiego 😂

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

i lepiej żyje ten z 150 niż 50?

doi robotami w większości a ten z 50 na hali 

10 minut temu, slawek74 napisał(a):

a to wydłużyć nie można 🤔🤭😁

u nas te co sie pobudowali nie myślą o POwiększaniu , już i od tego co mają ochwatu dostali

Edytowane przez konteno
  • Confused 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

11 godzin temu, Mateusz1q napisał(a):

radek co ci tak śmieszno?

nie znasz sławka? 

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

ratek to się śmieje jak głupi do sera 🤭😁

zwłaszcza do ryckiego 😂

dzięki że rycki kupujesz to znaczy że wspierasz 🙋‍♂️😁

konteno napisał:

19 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

i lepiej żyje ten z 150 niż 50?

doi robotami w większości a ten z 50 na hali 

10 minut temu, slawek74 napisał(a):

a to wydłużyć nie można 🤔🤭😁

u nas te co sie pobudowali nie myślą o POwiększaniu , już i od tego co mają ochwatu dostali

oleju nie chcesz? I bańki po fuschu 🤔🤭

Opublikowano

Daje ktoś śrutę rzepakową z liry?  tzw golden protein ma to 46% białka jest to z mocznikiem paszowym niby ma lepszą przyswajalność tylko cena dosyć wysoka 

Opublikowano
22 godziny temu, radekz200 napisał(a):

najpierw to niech odbierze od stałego dostawcy 😂

prędko nie bede bo mam bliżej lepszych dostawców , drewno też se po osiedlu POzbierałem 

P_20250425_160421.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Przemoooo napisał(a):

Daje ktoś śrutę rzepakową z liry?  tzw golden protein ma to 46% białka jest to z mocznikiem paszowym niby ma lepszą przyswajalność tylko cena dosyć wysoka 

Tak daje to tylko bez mocznika akurat. Po części zastępuje to śrutę sojową. Dość duże ma UPD bo 62% bodajże 

Opublikowano
1 godzinę temu, RadekGawryluk napisał(a):

Tak daje to tylko bez mocznika akurat. Po części zastępuje to śrutę sojową. Dość duże ma UPD bo 62% bodajże 

A po ile to kupujesz ja mam ofertę po 2100 przy czym rzepakowa 1500 a soja 1800

Godzinę temu, leszek1000 napisał(a):

U mnie z liry, idzie omega Gold oraz drożdże power help. 

Omega gold cały czas czy tylko po wycieleniu ? 

Opublikowano

To stosuje jako dodatek do premii. Krowy po wycieleniu, oraz dojące powyżej 30l. Najlepsze dostają około 1 kg na dobę. Im więcej rzepaku przejdzie na jelito, tym więcej metioniny się wchłonie. A jak wiemy, metionina ogranicza ketozę i zwiększa ilość mleka. Wspomaga wątrobę oraz może poprawić rozród. Warto się zastanowić nad tym produktem w Agroloku też mają taki rzepak i nie chodzi mi amirap. 

• Thanks 1
Opublikowano

@leszek1000 może coś podpowiedz jeszcze co do tej krowy ze zgniecioną ćwiartką ,był trzeci wet dał na trzy dni Qivitan 25 mg ,coś na gorączkę,przez 4 dni podawałem mastijet Fort ,później 4 dni mastisan PN MC i nadal z tej ćwiartki leci tak jak kwaśne mleko na początku później normalne ,bardzo małe ilości . 

Opublikowano
3 godziny temu, Azor07 napisał(a):

@leszek1000 może coś podpowiedz jeszcze co do tej krowy ze zgniecioną ćwiartką ,był trzeci wet dał na trzy dni Qivitan 25 mg ,coś na gorączkę,przez 4 dni podawałem mastijet Fort ,później 4 dni mastisan PN MC i nadal z tej ćwiartki leci tak jak kwaśne mleko na początku później normalne ,bardzo małe ilości . 

Ćwiartki nie uratujesz, ona się sama zasuszy. Dalej ma gorączkę ??? jeżeli nie ma, to przestań doić tą ćwiatkę. 

• Like 1
Opublikowano

Dwa dni po skończeniu antybiotyku miała gorączkę ,ale prawdopodobnie dlatego że przywiozłem lub któryś z wetów przywiózł wirusa bo nie które sztuki kaszlał i miały właśnie gorączkę  w tej chwili nie ma  , na tej ćwiartce mi nie zależy bo ona i tak do handlu ,tylko boję się żeby znowu nie zaczeła gorączkować bo ta ćwiartka nadal twarda . Kupiłem już na zastępstwo ocieploną jałówkę z cielakiem krzyżówka hfxSM . 

Opublikowano
14 godzin temu, Przemoooo napisał(a):

Tak jak ktoś już wspominał daję golden ptotein bez mocznika, a co do omegi to jest też połączony golden z omegą ale jak dla mnie dość drogo wychodzi i inaczej premie robię 

• Thanks 1