Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Primula94 napisał:

Coś koło 10 , sporo zakrętów, duze skrzyżowanie.

No ta wyleje i też muszę na śniadanie iść. Wczoraj w tylniej oponie u ciągnika kapcia  złapałem  i na polu mobilny zrobił, ale 400 poszło..

Muszę beczkę zmienić, minimum że 20 tys , bo ta 14 to cholera bierze tyle jeździć.. 

Przy nowej oborze musi być większa beczka 😛

A jeszcze mi się przypomniało kiedyś się chyba widzieliśmy u podbielaków na składnicy ale nie byłem pewny ze ty to ty 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dabrowskit napisał:

10 to jeszcze bajki . Ja 16 km ganiam. Czasem się wyrobie w godzinę

Ja nie latam na maxa , ostatnio  na 29 godzin 240 litry. Ciągnik 170 kucyk.

Możliwe,  ja tylko  z fb Cie kojarzę. Brata znam😄

Edytowane przez Primula94
Opublikowano
15 minut temu, Primula94 napisał:

Coś koło 10 , sporo zakrętów, duze skrzyżowanie.

No ta wyleje i też muszę na śniadanie iść. Wczoraj w tylniej oponie u ciągnika kapcia  złapałem  i na polu mobilny zrobił, ale 400 poszło..

Muszę beczkę zmienić, minimum że 20 tys , bo ta 14 to cholera bierze tyle jeździć.. 

Taką se walnij .

SAVE_20220412_122431.jpg

Opublikowano
6 minut temu, Primula94 napisał:

Bliźniaków też pewnie znasz 😂

Opublikowano
Primula94 napisał:

9 minut temu, dabrowskit napisał:

10 to jeszcze bajki . Ja 16 km ganiam. Czasem się wyrobie w godzinę

Oo proszę. A brałeś coś u nas ?

Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Taką se walnij .

SAVE_20220412_122431.jpg

Mi się marzy z aplikaorem talerzowym, ale do 20tys plus dobry aplikator to trzeba 250-300koni, może kiedyś (od kilku lat bezorka) . Póki co w grę wchodzq tylko maszyny uzywane.  Jeden kredyt mi starczy.

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Bliźniaków też pewnie znasz 😂

Tych od łasucha?

@dabrowskit ta dolna część była do Radka. Cb nie znam, wiem że Ty z okolic Zambrowa. Ja mam 30km do Zambrowa,, tyle samo do Łomży i Ostrołęki.

Opublikowano

@Paulina1985 jaki preparat mlekozastępczy stosujesz dla cieląt od 30 dnia? Ja dzisiaj dla odmiany kupiłem z Piasta, wcześniej dawałem sanolac rot.

16500175741808386290815003004919.jpg

Opublikowano

@dominik1703   Ja używam ciągle tego samego z Agronetzwerka Specjal Luxmilk, a zaraz będę na cały odchów używać Agronetzwerk Whole 30, bo mała roznica w cenie i będę robiła doświadczenie z bombą witaminową w proszku. 

Ten z Twojego zdjęcia to praktycznie mąka z domieszką serwatki, ale jeśli Ci się sprawdzi to Ok. Ja nie używam sojowych preparatów, jak już to jestem zwolennikiem serwatkowych po 30stym dniu ze wzgledu na strawność. 

• Like 1
Opublikowano

Ma ktoś z was jakieś źródło w Internecie gdzie można znaleźć instrukcję obsługi do ciągników w pdf? Konkretnie chodzi o massey ferguson 5410 dyna 4  z 2013 roku.

Opublikowano
4 godziny temu, Primula94 napisał:

Mi się marzy z aplikaorem talerzowym, ale do 20tys plus dobry aplikator to trzeba 250-300koni, może kiedyś (od kilku lat bezorka) . Póki co w grę wchodzq tylko maszyny uzywane.  Jeden kredyt mi starczy.

Tych od łasucha?

@dabrowskit ta dolna część była do Radka. Cb nie znam, wiem że Ty z okolic Zambrowa. Ja mam 30km do Zambrowa,, tyle samo do Łomży i Ostrołęki.

A Ty z Budziszk ?

Opublikowano
Pawel29 napisał:

Ma ktoś z was jakieś źródło w Internecie gdzie można znaleźć instrukcję obsługi do ciągników w pdf? Konkretnie chodzi o massey ferguson 5410 dyna 4  z 2013 roku.

pytaj na agrobuch ma różne instrukcjie

Opublikowano (edytowane)

Wyszło cenowo tak jak ustaliliście przed budowa? Teraz jest zastój  w oborach to Kazik łapie co się da.  U mnie w pewnym momencie tez już się na niego zdecydowałem, ale chciał pół roku później stawiać niż ja .

Edytowane przez Primula94
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, oooooooooollllllllokgggggo napisał:

Witam mam takie pytanie. Wyrobiłem duplikat paszportu bydła z powodu utraty. Byk nie był "od pierwszego właściciela" i czy z tyłu paszportu gdzie wpisuje się kolejnych posiadaczy zwierzęcia, musze wpisać wszystkich posiadaczy, czy wystarczy tylko moje gospodarstwo. 

Wpisz tylko siebie przecież ty nie musisz wiedzieć o tym przez ile rąk przeszła , a nie masz kopi czy zdjęcia pierwszego paszportu.

Ale na wszelki wypadek pytaj w agencji bo każdy odział może inaczej interpretować .

Edytowane przez robert1226
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 16.04.2022 o 16:38, leszek1000 napisał:

Wymię odpuściła ? 

Przed poronieniem też mogą wyć. Jeżeli ją koleżanka ciągnie, to musisz ją najpierw przegnać albo założyć koleżance taką kolczatkę na nos. 

Poszła na uwięziowkę bo łatwiej obserwować. Tak, wymię jest powiększone