Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Również dołączam. 

Dzisiaj oglądałem je na Agroshow i wpadł mi w oko model Campo C. W mojej opinii rozsądny stosunek ceny do jakości i możliwości. Troszkę obawiam się podzespołów TeeJet bo nigdy nie miałem z nimi do czynienia. Ktos ma z tutaj zgromadzonych? 

Opublikowano

Jest plan na modernizację. Mam ogromny kłopot. O ile ciągnik już w miarę jest wybrany o tyle z opryskiwaczem nie mam pojęcia jakie. Wiem czego nie chce i na co mnie nie stać a jest fajne ;)

Opublikowano

Np? Ani Unia ani Krukowiak mi się nie podobają pod względem wykonania. Najbardziej podoba mi się Maschio ale jest oparte na Teejet. Agrio to bardzo dobra firma ale cena również. Amazone, kuhn, Hardi, damman poza zasięgiem.

Opublikowano

No co? Będę miał 3 kawałki po 15 ha więc taki 2000 litrów byłby akurat. poza tym nie mam zamiaru całe życie na polu siedzieć. Najwięcej kasy przelatuje przez opryskiwacz. Myślę, że nawet 50% i więcej kosztów stanowią opryski a z własnego doświadczenia wiem i widzę, że stosując te same środki ale odpowiednim sprzętem jakość i ilość plonu jest nie porównywalna.

Opublikowano

Zgoda ale nie powiesz mi, że stary Pilmet 300l z belka 10m bez regulacji wysokości to sprzęt chociażby zadowalający? ;)

Każdy ma inne wymagania oraz "widzimisie" i to stad sie biorą wojny między fanbojami. Ja mam wymagania ale nie mam klapek na oczach co marki poza tym byle nie bylo polskiej produkcji. 

Opublikowano

Do takiego to już potrzeba w miarę duży ciągnik. 60 tka może mieć ciężko. Ja też rozważam taki a w razie potrzeby dołożyć przedni zbiornik. Tylko znowu będę musiał jeździć 11tką i ciężko będzie wjechać 

Opublikowano

Burego nie chce. Tad Len jakoś licho wygląda w mojej opinii. Krukowiak. Na pewno rozsądna cena to ratuje. Nie ma nikt w okolicy a w Internecie opinie są skrajnie dobre i skrajnie złe. I bądź tu "mondry"

Opublikowano
8 godzin temu, Bartek933 napisał:

Do 60tki tylko i wyłącznie 600l lub ciagany, z polskich to chyba bym wybierał pomiędzy: krukowiak,bury,tadlen

jakie wyposażenie zamierzasz wrzucić ?? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Vril
      Witam,
      Chciałbym Was poinformować że już zaczeli wypłacać dopłaty -ja wczoraj dostałem
      Kasa na koncie więc postanowiłem ją zainwestować w opryskiwacz i tu prośba do Was o poradę który wybrać .
      Założenie jest takie że opryskiwacz ma mieć zbiornik 1500-1600 l i belke 15m pracować na powierzchni 60 ha x średnio 4opryski na ha daje nam
      240 ha rocznie.

Znalazłem takie oferty:

Krukowiak -Apollo wesja standart ok. 33000 brutto

Pilmet wersja -1600 + pełna hydrałlika i elektryka zaworów ok.54000 brutto

Bury Pelikan FUll wypas (pełna hydrałlika i elektryka zaworów ) ok.44000 brutto

Dodam że jestem na vacie więc sobie go odlicze.

Proszę Was o porade bo mam mętlik w głowie i nie chcę kupić bubla

nikt nic nie poradzi ?
    • Przez alvaroalvaro78
      Cena 90000zł NETTO. Krajowy od
      1. właściciela a zarazem operatora. Stan bdb. Pracował na 80ha. Konfiguracja :
      - Szerokość robocza 21/18m
      - Zbiornik gł. 3000l + zbiornik na czystą wodę 300l
      - 2xpompa 160-tka
      - Cyrkulacja cieczy
      - Przekładnia zwiększająca prześwit
      - Opony 12.4 R46 rozstaw 180cm
      - Amortyzacja dyszla
      - Stopa podporowa hydrauliczna
      - Boczny rozwadniacz
      - Błotniki
      - Przezroczysta obudowa filtra ułatwia kontrolę zabrudzenia
      - Elektryczne poziomowanie - przesuwanie środka ciężkości
      - Sterownik 7 sekcyjny ME
      - Głowice potrójne Teejet z końcówkami "2"eżektor, "3" eżektor, "4" zwykłe.

• Przez Highlander54
      Witam 
      Poszukuje instrukcji ustawiania-tabeli wysiewu siewnika Gaspardo m300 r1998. Jak ktoś by posiadał to proszę o wiadomość 
      Dziękuję i pozdrawiam 
    • Przez Mati_claas86
      Witam. Koledzy mam problem tego typu że jak włączę hydraulike u ciągnika to strasznie dusi ciągnik A opryskiwacz ma sekcję sterowanie przez elektro zawory . Co może być przyczyną? 
    • Przez zet9540
      Witam , w najbliższym czasie muszę się zdecydować na nowy opryskiwacz o pojemności od 2400 do 2700 , 21m lanca i komputer GPS. Proszę o propozycję
  • Dodaj nową pozycję...
v