Rogalski021091

Awaria Fendt 412 vario Nie rusza z miejsca.

Polecane posty

Witam.  Mam nadzieję że ktoś mi pomoże bo ja już się poddaje. Mam następujący problem. Pacjentem jest fendt 412 vario gdy chcialem nim ruszyć dokończyć orke wyskoczył mi błąd 4.1.A1 4.1.A5 i nie mogę nim ruszyć z miejsca (z czego doczytałem na forum te błędy odpowiadają za nastawnik skrzyni). Dodam że czujnik jakby widzi zakresy a i b a także n(luz) lecz gdy chce ruszyć dzoistikiem wyskakuje błąd i odcina skrzynie. Zdjąłem koło kostki dochodzące oczyściłem i spryskałem kontakt sprejem. Ciągnik nie był (przynajmniej u mnie) ani zalany lecz wiadomo jaka ostatnio pogoda słoneczna... Sprawdziłem też bezpieczniki i wygląda na to że wszytsko jest ok. Nie wiem co dalej dzwoniłem po fachowcami i każdy nabiera wodę w usta i że oni bez podłączenia komputera nic nie zrobią a jak próbuje przynajmniej dopytać się o koszta dojazdu i diagnostyki to jak to mi panowie powiedzieli że od 200 do 1200 w zwyż... Co może być winowajca tej usterki? bo ja już wyczerpałem limit swojej wiedzy a dalej boje się sadzić pazurów bez głębszego rozeznania... Uszkodzony kabel nastawnik ? Ręce opadają pomocy... 

  • Haha 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
johniy861    78
pierwszy kod to ,, Turn angle is not reached within 2 seconds.,, a drugi,, Initial reference (=zero position) could not be reached during ignition 'ON' Refere,,
  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Wojtal24 jeśli nie masz nic mądrego do dodania to nie komentuj serwis zamówiony lecz za dwa tygodnie bo nie było terminu i próbuje sam rozwikłać problem bo prace połowę stoją. Ale co tam lepiej się dopiepszyc jak typowy 13 latek... 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
7 minut temu, johniy861 napisał:

pierwszy kod to ,, Turn angle is not reached within 2 seconds.,, a drugi,, Initial reference (=zero position) could not be reached during ignition 'ON' Refere,,

Dzięki za rozkodowanie. A dokładniej znasz znaczenie tych błędów? Z góry dziękuję za każde info. A może znajdzie się ktoś kto miał podobny problem? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
matus2609    70

Niestety, ale chyba bez podłączenia tego pod komputer to nic nie zdziałasz. Nam kiedyś w farmerze 312 padł cały komputer/sterownik- nie wiem jak to nazwać, to wtedy bądź co bądź można było jeździć (tylko do przodu), jednak wrzucić rewersu, włączyć wałka i różnych takich rzeczy nie dało się załączyć, a błędów to wyskoczyło chyba kilkanaście, no i koszt wymiany tego sterownika(na używany, lecz z gwarancją) plus trzy wizyty serwisu od korbanka wyszło coś ponad 20tyś a na serwis czekaliśmy ponad miesiąc czasu, niestety padło to w okresie żniw. Nic nie pomogłem, to tylko taka moja historia, w takich ciągnikach bez podpięcia go pod komputer to często jak wróżenie z fusów.

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agromichal    94
Człowieku nie słuchaj ludzi tu na forum bo będziesz mieć farta jak trafisz na kogoś kto ci powie o grzyba o co tu chodzi, prześlij mi na maila kody które Ci wywala i kiedy to się stało, podaj mi też rok prod ciągnika to zorientuje się jaki typ komputera tam siedzi, odeślę ci też swój nr tel, wytłumaczę jak zrobić diagnostykę i kalibracja w razie czego, pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piozz    63
a poco odrazu serwis oni kase tylko zdzieraja i każą na siebie czekav ..malo to dobrych mechanikow jest z komputerem..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

agromichal   mail poszedł 

Paweł2606 niestety tak to jest dodam że nie jest to niestety nowy ciągnik gdyby tak było nie ruszał bym pazurów do niego...

piozz a kogo masz na myśli ? 

 

Dziękuje wam za zainteresowanie tematem .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kr9292    706
42 minuty temu, piozz napisał:

..malo to dobrych mechanikow jest z komputerem..

Ja w podlaskim szukam juz ponad miesiąc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez kamil8352
      Witam. Fendt 716 vario 2002r. Po nacisnieciu przycisku nie zmienia zakresu predkości I/II. Po zmianie zakresu mechanicznie kluczem na ciagnik jeździ tak jak powinien. Nie wyswietla zadnych błędów.
    • Przez Traktorzysta_25
      Witam, czy ma ktoś może instrukcję do ciągnika Fendt 722 Vario Profi Plus z 2012 roku? Mam problem z obsługą przedniego podnośnika. Pozdrawiam
    • Przez Dominik4321
      Witam mam fendta 920 vario 2002r. i mam problem z terminalem. Jest cały czas ciemny i gdy próbuje go ściemniać to nie widać różnicy a gdy jest jasność na 100% to też jest ciemny. Oczywiście widać coś tylko gdy jest słońce to nic nie widać. Proszę o pomoc.
    • Przez Rybson5
      Witam wszystkich!
      Drodzy forumowicze potrzebuje pomocy. 
      Podczas wymiany uszczelki pod głowicą okazało się że gniazda płynu w kolektorze są wyżarte i kolektor nie nadaje się do ponownego zamontowania. Może ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadkiem i doradzi co w takiej sytucji zrobić? Myślałem o nalaniu wżerwów tigiem ale nie wiadomo co to jest za stop metalu i jak będzie reagować.. Bardzo ciężko znaleźć coś używanego na rynku a cena nowego to 6500 zł... 



    • Przez koyack
      Witam wszystkich serdecznie. Szukam pomocy od kogoś kto być może miał taki sam problem jak ja. Mianowicie jestem posiadaczem ładowarki teleskopowej jcb 531 70 agri z 2010r z silnikiem 74.2 kw. Pompa wtryskowa rotacyjna delphi. Ładowarka nie chce wchodzić na obroty. Dochodzi do max 1500 i nic więcej. Ale do tych obrotów chodzi normalnie czyli ma siłę równo pracuje i prawidłowo zapala. Jakiś czas temu miala tylko problem z gasnieciem ale po wyczyszczeniu zaworu od gaszenia było ok. Co może być przyczyną nie wchodzenia na obroty?? Dodam że filtr paliwa nowy. Sprawdzone wszystkie węże czy nie łapie powietrza.  Brakuje mi pomysłu co to może być a jak wiadomo wyciąganie pompy z tej maszyny nie należy do najłatwiejszych. Za wszystkie rady serdecznie dziękuję. 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj