Skocz do zawartości
News
tomek2201

Renault Ares 620 brak świateł STOP

Polecane posty

tomek2201    11

Mam problem ze światłami STOP. Bezpieczniki i żarówki są OK a Stopu nie ma. Nad pedałami hamulca znalazłem dwa czujniki STOPU. Do lewego  dochodzą 2 przewody, w jednym prąd jest cały czas a w drugim pojawia sie w momencie wciśnięcia hamulca (czyli jest OK) ale i tak żaden STOP sie nie świeci. Do prawego również dochodzi jeden kabel z prądem i do drugiego przewodu jest dopięty jeszcze jeden, ale po wciśnieciu hamulca w drugim kablu nie ma prądu (czyli czujnik szwankuje). Czy w takim przypadku ani jeden STOP nie bedzie świecił czy ten lewy powinien  świecić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
TomekHebda    4
dołączam się do pytania bo u mnie też nie działają ale czujników jeszcze nie sprawdzalem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ursus1996    2
na prawym czujniku zepni kable razem jak bendzie świecił to czujnik do wymiany albo zamień czujniki z lewego na prawy pedał chamulca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez maly2000
      Witam!
      Mojej Renówce coś zaczęło dolegać, na biegu jałowym zauważalne są delikatne skoki obrotów silnika, niewielki co prawda bo o około 20-30 obrotów. Ponadto jak silnik jest zimny to obroty utrzymują się lekko powyżej 700, zaś jak się rozgrzeje w pracy to na biegu jałowym spadają do okolicy 600. Sprawdzane filtry przewody i wszystko i nic nie widać, pompka paliwowa też wymieniona. Zaczeło się robić też tak, że w czasie transportu nie miał siły jechać, powoli się wkręcał na obroty, a lekka górka i pustych przyczep nie miał siły w  ciągnąć. Miał ktoś podobne objawy i jest w stanie coś doradzić.? 
    • Przez matigg
      Witam. Mam problem z hydrauliką w aresie 715. Po rozgrzaniu się oleju i użyciu jakiejkolwiek hydrauliki wyświetla kontrolkę od niskiego ciśnienia oleju w skrzyni. Mierzyłem ciśnienie na zimnym dochodziło prawie do 200 bar, na rozgrzanym oleju może o 5  mniej ale momentalnie tylko nabiło ciśnienie i wszystka hydraulika przestała działać jak by ją coś odcięło  i po chwili zapalała się kontrolka od ciśnienia. Do tego na zimnym czy na ciepłym trzeba dodać trochę gazu aby kierownica dobrze działała. Macie jakieś pomysły ? 
    • Przez Razzor
      Witam jakie są wasze opinie na temat traktora renault 95.14 RS, 85 KM, silnik MWM, skrzynia i rewers mechaniczny,czy jest godny uwagi?
    • Przez Krzysztoflewandowski36
      witam mam pytanie odnosnie oleju agrofarm utto ln czy bedzie odpowiedni do skrzyni biegow.
      133.14 mala pomylka
    • Przez toreto
      Witam. Mam problem z renowka ostatnio otóż grzeje mi się. Fakt są upały ale czy to normalne żeby przy prasowaniu bądź lekkim, na prawde bardzo plytkim podrzucaniu scierniska agregatem podorywkowym grzal sie ? Nie katuje ciagnika, ma obciązenie wiadomo jak to przy zbijaniu beli czy pracy z agregatem ale nie dymi. Wskazówka dochodzi do czerwonego pola i zaczynają pikac kontrolki st op. Płyn w chłodnicy jest i żadnych wycieków. Termostat zaczynałby szwankowac? I pytanie jeszcze jeśli dochodzi do czerwonego to ile wtedy faktycznie stopni ma płyn?  Dopiero 90? Czy więcej?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.