Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
V12

Po remoncie kapitalnym słabe cisnienie

Polecane posty

V12    9

witam

Remont kapitany wał 1 szlif wałek rozrzadu brak luzu pompa oleju nowa zawór przelewowy sprawdzany

Na dotarcie zalany olej 10W30 dość rzadki i przy 500 obr na gorącym swieci lampka

Dodam że mam odśrodkowy filtr oleju(bąk) którego stan moim zdaniem jest bdobry

Czy to wina tego oleju jak gęstość powinna być??

pozdr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy66692    10

wez manometr i sprawdz, ale nie przejmuj sie te zetory 70XX juz sa tak spier**** ze sie swieci, nie zatrze sie nie ma mowy, ktos mi kiedys pisał ze mu sie od nowosci swieci :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
qazi    57

zmierz ciśnienie zegarem, i najlepiej wywal bąka a wstaw jednorazówkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Lukaszjarm    4

kolega ma racje sprawdz manometrem u mnie w zetorze sie nie swieci nigdy i na zgaszonym silniku caky czas mam 4 bary . ale zegar sie zje..al i czujnik tez

a czemu rzadki olej zalales a nie superol cd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
V12    9

No manometr był i wskazania sie pokrywaja z tym co czujnik

Kurde tylko boli mnie to że wydałem kase i żadnego rezultatu a robiłem bo tuleja ciekła i juz kapitalke zrobilismy ale ogolnie wał nie był zły i na gęstym oleju i wywalonym bąku i wstawionym filtrze pełno przepływowym cisnienie było teraz wstawiłem bąka bo myślałem że bedzie trzymał a teraz lipa:(

Wiem ze jak bym wstawił pełnoprzepływowy filtr to by nie świeciło

Zaleje jeszcze gęstrzy olej taki jaki ma być bo ten jest wlany żeby opiłki wypłukało i brudy podczas wstępnego docierania

pozdr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
qazi    57

zalej mu turdusa i wywal tego bąka, jak miałeś jednorazówki to poco wstawiałeś bąka??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
qazi    57

ja spotkałem się że w zetorach z bakami jak ciśnienie było słabe to przeważnie z winy baka i po wywaleniu go ciśnienie wracało do normy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
V12    9

też mi sie zdaje ze wywalenie bąka to pól środek

Jaką gęstość ma turdus ?? a moze wlać lubro 20W50

Już sam nie wiem wał i panewki przed montażem były mierzone dokładnie blok był w zakładzie sprawdzany

Ten olej co wlałem to superol z Grene luzem 10w30

pozdr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GABBER85    2

nie no jak juz zalales 10w 30 to moze dotrzyj motor na nim i pierwsza wymiane zrob na wlasciwy olej tzn jakis 15w30 - powinien Ci starczyc

watpie zeby taka lepkosc oleju miala cos do cisnienia, a tak wogole to jakie tam masz cisnienie jak mierzyles?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
V12    9

Czujnik ok na zegarze na wolnych poniżej 1 bar na gazie do 4bar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jozin    0

może zawór w nowej pompie jest ustawiony do zwykłych filtrów na niższe ciśnie nie a bąk potrzebuje większego ciśnienia i dlatego jest za niskie i olej też mi się wydaje że powinien być 15W-40

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy66692    10

a odmą dmucha? ja zauważyłem ze u mnie lekki dymek widac ale olej nie kapie i odma sucha, nawet w ciapku po remoncie mi dmucha lekko z korka wlewowego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xsc    54

A sie rozczulasz, jak ma 1 bar na goracym silniku i na takich niskich obrotach to jest wszystko OK!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
V12    9

Wywaliłem Bąka jest ok ale cos mus być nie tak skoro ma taki spadek cisnienia na 15w40 bez zmian

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
daro74    3

a czy pompę zakładałeś nową, i jakiego producenta, oraz czy nie wywinął się oring od przewodu z pompy co wchodzi w blok na magistralę ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
V12    9

Była nowa niby orginał 200zł dałem mam przerobione wejście na dwa oringi nie ma opcji ze tam leci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy66692    10

kolego czemu robisz z igly widly nie masz zlego cisnienia a panikujesz, a powiedz mi jaki masz czujnik załozony?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
V12    9

0,8 bara no na filtrze przepływowym nie jest źle ale na bąku tak bo cis spada na bąku ponizej 0,5 bar

Już nie bede nic kombinował wywaliłem baka i poszedł w robote nie ma czasu na rozczulanie sie na nad nim

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×