Skocz do zawartości
inginio

Case MX - obsługa licznika

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Case
wojtek5    0

Może ktoś wie dlaczego licznik nie pokazuje obrotów silnika. Pokazuje prędkość jazdy, jak zmienię na wskazania obrotów wałka WOM to jest a silnika brak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    186

Albo cewka w alternatorze, u mnie kabel pękł od alternatora z 50 cm przed kabiną.

Dzisiaj prubowałem ustawić zegarek i nic się nie dzieje, Coś mam nie tak.

I jeszcze jedno, jak załącze Wom to automatycznie ma pokazać mi na liczniku obroty Womu, bo też nie mam, Naciskam przyciski i nic.

Pamietam ze miałem kiedyś. Ale nie pamietam czy sam pokazywał, czy cos naciskałem.

Edytowano przez tomek73

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Ziel    26

Przełączysz z obrotów silnika na obroty wom i powinno pokazywać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
casemx110    0

Tomek spróbuj jeszcze raz, mi dopiero udało się wejść w tryb programowania za 3 razem :) Do którego momentu doszedłeś?

Na uruchomionym silniku należy przytrzymać środkowy przycisk poniżej głównego wyświetlacza 1-2 sec i puścić, jeżeli masz wyłączony WOM to będzie wskazywać 0 po włączeniu WOMu pokaże jego prędkość obrotową.

Jak nie możesz ustawić zegarka ani przełączyć wskazań na wyświetlaczu to może nie hula przycisk?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtek5    0

ja ustawiłem w cx bez problemu

 

sprawdziłem sygnał z alternatora przy samym liczniku czyli można powiedzieć że wchodzi do licznika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotrad12    0

Mógłby mi ktoś wysłać tą instrukcje ustawienia licznika?

Mi nie pokazuje obrotów wałka, wyświetla się 0, trzeba to jakoś ustawić w liczniku czy raczej szukać gdzieś usterki?

 

e-mail: piotrekr1024@gmail.com

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    186

Dzisiaj doszłem z licznikiem, co jest nie tak. Nie działały przyciski.

Podważyłem tą folię czarną, co jest na przyciskach, pod spodem są blaszki, przetarłem je i licznik Kontaktem, takim płynem do instalacji, i wszystko zaczeło działać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BENNY82    34

mam pytanie czy w serii 51** ustawia sie tak samo czy moze inaczej? jęzeli ktoś ma instrukcje do tej serii to prosiłbym o przesłanie na maila benio82@interia.pl chodzi mi tylko o instrukcje kalibracji licznika. mam ten elektroniczny wyswietlacz i wyswietla mi głupoty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dragonek80    1

witam

można prosić też o instrukcję najlepiej jakąś całą do mxu albo mx ?

skajnet80@o2.pl

z góry dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kasiak    14

obra chlopy,zaraz powysylam:p

 

Jak możesz, to wyślij też do mnie. p_kasinski@poczta.fm

Z góry wielkie dzięki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ziel    26

Panowie. Przy włączeniu ciągnika po dłuższym postoju pompa strasznie hałasuje. Rozumiem że jak stoi 6-7 dni i jest blisko 0 stopni na zewnątrz to hałasuje ale nie jest to do wytrzymania, dopiero przestaje hałasować po 20 min pracy. hałas z pompy wydobywa się tylko przy zmianie półbiegów i sterowaniu podnośnikiem.

 

Edit: Omyłkowo napisałem posta nie w tym temacie.

Proszę moda o nie usuwanie lub przeniesienie.

Edytowano przez Ziel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grego    218

U mnie też czasem zawyje jak się zapali ale to tak z 1-2 sekundy potem już bezgłośnie jest. Może jest przez chwile tak jakby zapowietrzona i w tym czasie zaciąga olej no ale nie 20min. Kiedyś jak mi olej spier... przez pęknięty wąż to wyła tak jak u ciebie czyli przy podnośniku i półbiegach uzupełnienie oleju pomogło. A czyściłeś kiedyś filtr od pompy zasilającej ten siatkowy? Wygląda na to że problem jest dopóki się olej nie nagrzeje czyli szukaj najpierw przyczyny w ograniczeniu przepływu oleju czyli filtry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marek_case    0

Jakby ktoś mógł wysłać ta instrukcje obsługi tego licznika to byłbym bardzo wdzięczny. Mam cx ale wyświetlacz jest taki sam. email: marasrat27@gmail.com

Z góry dziękuję ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ziel    26

Jeśli ma ktoś instrukcje pl to mógłby mi przesłać skan strony 93 i 94? Z góry dzięki za fatygę. Adres: kataraktx@wp.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    186

Sukces udało mi się po trzech latach ustawić zegarek wreszcie. A wątpiłem w powodzenie.

Przyciski przetarłem spirytusem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
goorall_88    0

Witam. Przyłączam się również do prośby o instrukcje do case mx 135 (cokolwiek z serii mx). Niedługo stanę się szczęśliwym posiadaczem takiej maszyny i dobrze byłoby wiedzieć jak to działa ;) e-mail: goorall-33@wp.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cobra04    0

Witam

No i przestawiłem godzinę wedle instrukcji . krok po kroku czas aktualny wyłączyłem stacyjkę w pozycje zero. Poczym chce odpalić maszynę a tu lipa żadna kontrolka się nie zapala na pulpicie ani od ładowania ani od ciśnienia oleju. Przekręcam kluczyk MX odpalił ale

Brak reakcji jakiejkolwiek elektryki ( światła się zapalają ) brak na wyświetlaczu obrotów silnika, hydraulika podnośnika nie działa, brak jazdy. Na wyświetlaczu wyświetlaczu głównym klepsydra od godzin serwisowych ( tam był ustawiony interwał na 400 i taka jednostka się wyświetla ) zero reakcji półbiegów . ale godzina wyświetla się właściwa J

Macie jakieś pomysły?

Case MX 110 2001r

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grego    218

łee przynajmniej godzine masz właściwą ;) , a tak na serio to po zmianie godziny takie cuda się stały, nic tam więcej nie odkręcałeś? Aż nie możliwe, choćbyś nie wiadomo co namieszał w tym liczniku to nie powinno to wpłynąć na działanie ciągnika , gdzieś albo nie ma masy na kabinę albo nie ma zasilania na kabinę. Ale dla pewności zdejmij klamrę minusową z akumulatora to licznik powinien sie zresetować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×