Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

heniek49    0

Witam wszystkich użytkowników Mf 3070 lub pochodnych.Mam problem z włączaniem biegów i przekładni A,B.a mianowicie pedał sprzęgła wciśnięty do podłogi a nie można włączyć żadnego biegu czasem się uda ale bardzo ciężko, jeżeli silnik zgaszę i załączę bieg i ponownie zapale to ciągnik jedzie zaraz przy puszczonym pedale sprzęgła prawie na początku przy samej podłodze, napiszcie proszę o co tu chodzi,ja podejrzewam wysprzęglik a jeżeli to on to jak po wymianie się go odpowietrza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kostekk1990    0

Witaj z tego co ja widze to masz problem ze sprzęgłem pewnie jakas łapka pękła od docicku albo z rozdzielaczem coś nie tak bo on czesto sie psuje bo nie wiem czy wiesz ze sprzegło jest sterowane hydraulicznie

 

ps. ten rozdzielacz jest pod maska nad silnikem

 

aa jeszcze jedno pytanie.pedał jest miekki czy twardy???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

heniek49    0

Witaj z tego co ja widze to masz problem ze sprzęgłem pewnie jakas łapka pękła od docicku albo z rozdzielaczem coś nie tak bo on czesto sie psuje bo nie wiem czy wiesz ze sprzegło jest sterowane hydraulicznie

 

ps. ten rozdzielacz jest pod maska nad silnikem

 

aa jeszcze jedno pytanie.pedał jest miekki czy twardy???

Dzięki Kostekk czy jak to rozdzielacz to czy da się go naprawić i jak go sprawdzić czy ma jakąś wadę,a pedał od sprzęgła wydaje mi się że jest twardy bo ręką nie mogę wcisnąć do końca no a nogą to wciska się bardzo lekko pozdrawiam i czekam na odzew.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl


marian20    21

kolego ten rozdzielacz pod maska to trójdział. regenerowany kosztuje 700 pln. ( przynajmniej ja tyle musiałem zapłacić)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

heniek49    0

kolego ten rozdzielacz pod maska to trójdział. regenerowany kosztuje 700 pln. ( przynajmniej ja tyle musiałem zapłacić)

Dzięki Marian,za podpowieć rozdzielacz mam dobry .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez mfmf
      mam problem z kontrolka zapchanego filtra oleju, zapala sie po jakiejs godz pracy w polu, gdy go zgasze odstoji 5-10 minut gasnie ale po chwili znowu sie zapala. Ciagnik po zapaleniu kontrolki nadal jest sprawny i wszystko dziala wporzadku?
       
      olej i filtry sa nowe, olej to fuchs hydramot 10w40
       
       
      co to moze byc? czujnik cos nie bangla?
    • Przez dawid1983
      WITAM MAM PYTANIE CZY DO MF 3070  PRZED POMKA PALIWA MOGE ZAMONTOWAC JAKIS DODATKOWY FILTERK  ZEBU ZBIRAL TEN CALY SYF ZE ZBIORNIKA A NIE POMPKA PALIWA  JAKI TEN FILTERK ZAMONTOWAC PROSZE O PODPOWIEDZ MOZE KTOS MA COS TAKIEGO ZROBIONE JAKIES ZDJECIA
    • Przez dawid199303
      Witam, nie mam lewego kierunkowskazu, najpierw zaczął szybko mrugać to myślałem że któraś żarówka poszła ale po chwili kontrolka od lewego jak go włączyłem zaczęła świecić ciągle i coś wyje, jak wyłączę to przestaje, na awaryjnych mrugają tylko prawe lewych brak ale kontrolki dwie mrugają. żarówki całe bezpieczniki też 
    • Przez Nacki10
      Witam 
       Kilka dni temu zawiesiły mi się szczotki w Alternatorze. Więc kupiłem cały regulator ze szczotkami nowy. Po zamontowaniu niby ładuje ale występują inne problemy. Jeżeli silnik pracuje na obrotach około 800-1000  świeci kontrolka od ładowania, jeżeli dołoże do 1400 kontrolka zgaśnie i jest ok. ale jak przekrocze 1400 obrotów zaczyna migać półbiegi skrzyni AB i CD na przemian. Zaznaczam Ciągnik był myty miesiąc temu i byłem dwa razy używany i było wszystko dobrze a od wtorku jak chciałem przeprowadzić to się wszystko zaczeło 
       
      Z góry Dziękuje 
    • Przez Masterek24
      Witam
      Dzisiaj umyłem przed zimą ciągnik. Po myciu odpaliłem i podczas jazdy nie działa żaden półbieg. Jak zatrzymam ciągnik to każdy półbieg wchodzi i jaki sobie wbije i ruszę to na takim jadę tylko problem że podczas jazdy już zmienić nie mogę nie działają o co chodzi ??
×