Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
gregJCB

problem z klimą jcb

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Klima
gregJCB    0

Witam Znawcu tematu-mam problem z klimą w jcb 2135,jest nabita itp ale nie załacza sie? jakim pokretłem ją właczacie? i jak sie ja obsługuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawidg2    30

A jest taki przycisk z rysunkiem śnieżynki? Albo A/C. Powinny być w okolicy pokręteł ciepło/zimno i regulacji dmuchawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gregJCB    0

tak mam 2 kokretła po prawej. 1 regulacja nadmuchu 1-3 a drugie z ikonka snieżynki 1-0. wlaczam i nie działa

 

tak mam 2 kokretła po prawej. 1 regulacja nadmuchu 1-3 a drugie z ikonka snieżynki 1-0. wlaczam i nie działa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Henius91    574

sprawdz filtr klimatyzacji. u mnie w Oplu Vectrze tez slabo dmucha i musze filtr wymienic, no chyba ze u Ciebie w ogole nie dmucha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawidg2    30

Włącz śnieżynkę i zobacz czy się sprężarka załączyła. a kto Ci nabijał klime? Bo on powinien sprawdzić czy chodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukesz    1

kolego za mało szczegółów troszkę przyczyn może bym bardzo dużo najlepiej sprawdź bezpiecznik a potem zlokalizuj sprężarkę przy kole pasowym jest sprzęgiełko zazwyczaj elektromagnetyczne zobacz czy po wciśnięciu od klimy guzika to się załącza można to zaobserwować ze środek koła pasowego pozostaje w miejscu to nie pracuje jak się kreci to pracuje jest jeszcze problem taki jak Ci ktoś za dużo albo za mało czynnika nabił do układu to jest bezpiecznik ciśnieniowy który nie pozwoli się sprężarce włączyć żeby się nie uszkodziła poza tym jeśli jest czujnik temperatury w kabinie może blokować start bo temperatura jest niska w kabinie ale to nawet na chwile powinna wystartować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gregJCB    0

koledzy juz pisze.

Zasade działenia klimatyzacja troche kojarze bo mam bmw 7e38 i tam działa bez problemowo-tylko ze kupiłem z nabitą i do dzis nie nabijałem i jak narazie wszystko gra.

Natomiast jcb wygląda to tak; Wł klime, pokretłem ze snieżynką. Spręrzarka

włacza sie na pare sekund i stanie na pare sek. i znowy sie załaczy i tak cały czas.Tak ma być? Przedtem nie działała bo zwyczajnie kabel plusa wypadł z złączki.Powietrze natomiast dmucha tylko ciepłe bo jakiś "mądry"poprzedni właściciel wymątował zaworek do którego dochodzi linka od regulacji-ciepłe-zimne.znajdował on się na węzu który biegnie do chłodniczki, poprostu jet wymątowany, nie ma możliwosći odcięcia dopływu ciepłej cieczy.

Wogóle to cieżko zwłaszcza teraz jak sie coiepcia zrobiło, np uprawiałem pod owies to poprostu mega goraczka w budzie hehe i musze to naprawic no a wogóle jak taki sprzet i bez klimy hehe.pozdr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×