Polecane posty

Cześć! Kupiłem niedawno Władka, generalnie doprowadziłem go do użytku, ale mam problem ze sprzęgłem. Według poprzedniego właściciela sprzęgło było robione, z tego co widzę rzeczywiście przynajmniej łapki, łożysko i docisk są świeże. Na zimnym jest OK, ale jak pochodzi pod obciążeniem sprzęgło zaczyna ciągnąć. Przy czym ciężko jest trafić z regulacją, bo odkrecę regulację obrót i już się ślizga. Doraźnie problem rozwiązałem przedłużając skok dźwigni (wywiercilem wyżej otwór w dźwigni widełek), ale pedał ciężko chodzi, fizyki nie oszukasz. Teraz pytanie - czy oryginalnie jest taki mały skok łożyska oporowego, czy u mnie ktoś coś kombinował z dźwigniami?

dir    1

Witam.  W nowym docisku po odkręceniu 3 śrub technologicznych dźwigienki co łożysko dociska są luźne.

Miał ktoś taki przypadek?

mani51    346

No a jakie mają być? Przecież wtedy trzymają je tylko sprężyny, przynajmniej powinny

Wiadomość z agroFakt.pl

dir    1

Sprawa wyjaśniona. Sprężyny były źle wykrzywione.

michal1993    447

W moim Władku skończyły się łopatki sprzęgła i łożysko oporowe też nie jest pierwszej świeżości. O ile łopatki to wiem że trzeba napawać albo wspawać kulkę z łożyska to o łożysku słyszałem że zakłada się z MTZa- podpowiecie jak wygląda taka przeróbka i co trzeba kupić?

Moje sprzęty:
- Władimirec T 25 A2
- MTZ 82
Jeżeli pomogłem kliknij na zieloną strzałkę w rogu mojego postu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Gonzo65
      Witam, mam problem z hamulcami w T-25. Przy cofaniu bardzo hałasują , piszczą. Taśmy regenerowałem sam ,kupiłem okładzinę  u gościa na OLX i przynitowałem do taśmy . 
      Potem poskładałem hamulce, wyregulowałem na podniesionym tyle /koła w górze/ koła się kręcą w tył i w przód, może nie tak bardzo swobodnie i  lekko ,ale rękami kręcę. 
      Po naciśnięciu pedału hamują, ale jak cofam to piszczą.
      Jak to regulować by było dobrze ? Na YouTube Pan Motyl  pokazuje jak regulować , robię wszystko podobnie, ale jest problem.
      Proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek i sobie poradził.
      Pozdrawiam.
    • Przez adi972
      dlaczego w ruskim jak wrzucam wsteczny i na 1 to coś huczy
    • Przez wrodarek
      Witam
      Mam problem ze skrzynią w traktorze władimirec t-25. Otóż po wbiciu biegu szosowego sprzęgło nie odbija do końca, zatrzymuje sie w połowie, po przejechaniu ok 10,15 metrów bieg wyskakuje i słychać tylko zgrzyt. Po rozłożeniu skrzyni okazało sie ze na ruchoma zębatka na wałku głównym nie zazębia sie do końca w tej od przełożenia szosowego. Co może być tego przyczyną ?
    • Przez andrzejz78
      Witam

Przyszła pora na wymianę pompy wtryskowej Wolne obroty przestały istnieć i albo ciągnik gaśnie albo rozpędza się w okolice średnich

Na pewno już nie kupię oryginalnej Mam dosyć problemów z ustawieniem wolnych obrotów Chcę kupić jakąś rzędową tylko nie wiem co wybrać

https://www.olx.pl/oferta/pompa-wtryskowa-t-25-ruski-rzedowa-ukraina-nowa-CID757-IDfdZTb.html
      https://www.olx.pl/oferta/t25-pompa-wtryskowa-wladimirec-30-stka-CID757-ID7hmab.html#84a80062ad;promoted
      http://allegro.pl/t-25-pompa-wtryskowa-t25-wtrysku-paliwa-paliwowa-i6942290412.html#thumb/1
      http://allegro.pl/pompa-wtryskowa-t25-rzedowa-wladimirec-i6948495985.html#thumb/5

Brać polską od C-330 czy lepiej zza wschodniej granicy?
      Co myślicie o tej z dodatkową linką do gaszenia?
    • Przez Rafal_Zgierz
      Witam
      Taka mnie dziś spotkała sytuacja. Rano ładnie odpalił, pojechaliśmy po drzewo, w lesie został zgaszony i już nie chciał odpalić z kluczyka. Odpalił na krótko przy pomocy śrubokręta. Po powrocie do domu szukam do tej pory przyczyny. Wymieniłem stacyjkę i wciąż nic. Dodam ze nawet nie świeci się ta czerwona dioda zapłonu: pierwsza z prawej strony. Czy ktoś może mi pomoc gdzie dalej szukać przyczyny ???
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj