Skocz do zawartości

ceny kosiarek dyskowych

mlodyrolnik21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wpadło trochę dodatkowych dzierżaw, więc w sezonie będzie do koszenia co najmniej 150ha (w tym większość 40km od domu). Wysłużona polska rotacyjna nie daje już rady, więc szukam kosiarki dyskowej. Część łąk mam nierównych, więc myślę, że dobrą opcją będzie centralne zawieszenie. Co do szerokości, to myślę, że coś ok 3,4m - 3,6m.

Ciągnik, to deutz fahr dx 6.30 (115km, więc z mocą i udźwigiem nie będzie problemu).

Wstępnie zdecydowany byłem na Samasz KT 341.

Widzę jednak, że sporo osób odradza produkty tej marki - dlaczego?

Z drugiej strony chwalone cą produkty Vicon'a (a i cena tak bardzo nie odstrasza). Interesuje mnie model: Vicon EXTRA 336. Daje to radę?

Jak obecnie wygląda cena ww. Samasza i Vicona?

Ło panie na to to trzeba mieć łąki ^^  :o kup se tad lena  nowego zapniesz do C-360 i będziesz latał aż miło  :lol:  B) w końcu pisałeś że chcesz nową kupić B)

kosiarki dyskowe z kondycjonerem na centralnym zawieszeniu 2.8m lub 3m zalezy jakie wymiary dana firma robi

pronar  pdt300c 30900 brutto

krone 54000 netto :blink:

krone z 2 firmy wycena 2.8m centralne zawieszenie bez kondycjonera 40000brutto

john deer  45 netto

vicon 49.350 brutto

samasz 38745 brutto

jf stoll 30000 netto

sklaniam sie do samasza ale czy naprawde sa one az takie ciezkie? aczkolwiek jak mi krone po ludzku wyceni 2 firma to moze tez bedzie kusic.

edit

wycena krone z 2 firmy 55k netto chyba ze chce z 15 roku to 50k netto

fella 62730. brutto

lely splendimo mc 54k brutto  (chyba ze maja nowa z 14 na placu to 46k brutto).

Edytowane przez wojtazz

Wskażcie mi proszę ile kosztuje jakaś żywotna i tania w eksploatacji kosiarka na nierówne łąki torfowe, fajnie jakby wysokość koszenia była większa niż 5cm, zastanawiam się nad kosiarką dyskową z Unii 3,2m. Mam 100 konny ciągnik 4 cylindrowy, czy będzie problem z TUZ przy takiej szerokości roboczej?