Skocz do zawartości

ceny kosiarek dyskowych

mlodyrolnik21

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracamsię z prośbą o podanie cen następujących maszyn :

Kosiarki dyskowe KUHN GMD 66 SELECT , i GMD 77 SELECT.

Kosiarki dyskowe KUHN GMD 600 Gll HD , GMD 700 Gll HD , GMD 800 Gll HD.

Kosiarki dyskowe KUHN GD 2810 LIFT-COTROL , GMD 3110 LIFT-CONTROL.

Kosiarki dyskowe KUHN FC 243 Gll LIFT-CONTROL , FC 243 R Gll LIFT-CONTROL , FC 283 Gll LIFT-CONTROL , FC 283 R Gll LIFT-CONTROL , FC 313 LIFT-CONTROL.

Przetrząsacz zawieszany KUHN GF 422.

Zgrabiarki zawieszane GA 4121 GM , GA 4321 GM.

Opryskiwacz zawieszany PORTER S - SELECT o pojemnośći 600 litrów.

Opryskiwacz zawieszany PORTER ST Stabili o pojemnośći 600 litrów.

Opryskiwacz zawieszany OMNIS 600.

Rozsiewacz nawozów MDS 11.1

Pneumatyczny siewnik punktow PLANTER 6 rzędowy z regulowanym rozstawem rzędów.

Bardzo dziękuje. Pozdrawiam

Przepraszam że inne maszyny oprócz kosiarek również podałem ale może ktoś ma katalog KUHN i prosiłbym o podanie cen tych maszyn.

Edytowane przez damianzetor9540

według mnie tak. Mam stolla od 12 lat i zmieniłem niedawno elementy które się wycierają od podłoża i dalej jak nowa i niezawodna. A w okolicy była sipma która przynajmniej 3 razy w roku się sypała. Jak ktoś ma sporo do koszenia to warto się zastanowić nad zagraniczną, ale jak ktoś ma mało to i polska wystarczy. Z tego co się orientuje to polskie są z roku na rok lepsze robione, więc wybór trudny.Dlatego trzeba wykalkulować co się komu opłaca kupić. Ale ogólnie jestem za zagranicznymi 12 lat pracy i zero problemów. Pozdrawiam. 

Jak masz powyżej 10 ha trawy to nawet nie myśl o polskiej, miałem samasza prosto od dilera z 2005r(wtedy jeszcze robili jeszcze w miarę porządnie), co i tak nie zmienia faktu że po jakimś czasie zaczęła się mocno sypać a to co teraz robią to tylko zagraniczna a i z nimi bywa już różnie

ja mialem do wyboru samasz lub DF 2.6m  różnica w cenie  była ok 2 tyś ( DF droższy) ale masz 3 noże na dysku ,  jedyny minus to taki że przykręcane na śruby...  ale jak uważasz na kamienie to co 20-30 ha przekładasz... ;)  i co jeszcze jest dobre, że normalnie podpinasz tą kosiarkę... a nie że się składa po dopięciu i potem trzeba kombinować jak ją podpiąć tak jak to jest w samaszch....