Skocz do zawartości
Daniel43

DF Agrotron 4.85-Przedni napęd nie działa pod obciążeniem

Polecane posty

Daniel43    0

Witam. Mam problem ze swoim agrotronem konkretnie z przednim napędem. Chodzi o to, że jak ma lekko (śnieg, błoto) działa dobrze, ale na twardym podłożu przód nie kręci tylko sam tył tak jak by chciał ale nie może. Nie wiem czy coś z prądem, hydrauliką czy czymś innym?? A i również blokada nie załącza na wszystkie 4 koła. Proszę o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    121

Ile godzin ma nakręcone ? Żadna kontrolka się nie świeci? Wygląda na zbyt niskie ciśnienie oleju lub ślizgające się sprzęgła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Daniel43    0

Ma zrobione 7000godzin. Kontrolki się świecą. Tył to elegancko ciągnie tylko blokada i z przednim napędem jest problem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Arek    121

Wszystkie kontrolki tzn.jakie ? Zbyt niskiego ciśnienia w hydraulice ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Daniel43    0

Jak włączę przycisk od przedniego napędu lub od blokady to na pulpicie sygnalizuje mi tzw. kontrolka świeci na zielono. Jak nic nie włączam to żadna kontrolka nie świeci, a o zbyt niskim ciśnieniu w hydraulice mi nie pokazuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro30    10

Blokada nie załącza bo napęd nie działa prawidłowo.Problem ze sprzęgłem załączającym napęd,tarczki do wymiany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez gasnica
      Siemka bracia. Mam ten sprzecior od 4 miechów i od początku miałem problem z wył. przedniego napędu :angry: mianowicie jak jest zimny (a czasem nawet jest rozgrzany) to za Boga nie idzie wyłonczyć go. Co z tym zrobić? Słyszałem że można jakoś bezpośrednio podłaczyć pod elektromagnes ten wyłącznik ale gdzie jest ten elektromagnes? A tak to super ciągniczek:) polecam każdemu. Malo pali, zwrotny, idealny do tura i swoje zrobi:) super
    • Przez mavrik
      podczas jazdy po blocie z kultywatorem padl mi przedni naped i niemam pojecia co jest grane. Sprawdzilem czy prad dochodzi do elektro zaworu i niestety nie. jak moge poradzic sobie z tym problemem jako moze byc przyczyna ???? prosze o pomoc moje gg 10126946
    • Przez kadman
      tak jak w temacie czy ktoś z was miał taki problem jak to naprawić i jaki olej wlać z góry dzięki

    • Przez jacek7913
      Mam problem.
      Mam MF 3060. Po rozgrzaniu najpierw mrygnie kontrolka ciśnienia oleju w skrzyni a następnie załancza się samoczynnie przedni napęd. Po rozgrzaniu większym (np.orka) nie mogę przełączyć z A na B i z żółwia na zająca.
      PROSZĘ O POMOC BO ROBOTA W POLU CZEKA:}
      Pozdrawiam
    • Przez kamilb
      witam jak rozebrać zwrotnicew mf 3060 mam problem wynika na wyjeciu sworzni ?? prosze o szybka odpowiedz
×