Skocz do zawartości
News
Miczu

Nawiewy ciepłego powietrza w Audi A4 i podobne

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Miczu    15

Witam. W tym temacie zwracam się szczególnie do właścicieli Audi A4 i podobnych. Cały sęk w tym, że w samochodzie stryjka klapki które zatrzymują nawiew na szybę się zacięły i nie wieje w wyniku czego szyba "rosieje". Czy ma ktoś może schemat jak działają te zastawki (góra/dół)i mógłby pomóc? Dodam, że to jest typ klimatyzacji to klimatronic a samochód jest z 1995 roku

 

 

Pozdrawiam


"Ziemia człowieka wydała
i Ziemia człowieka zje,
ale za to trzeba ją wielbić..."
Piękne słowa ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adamo24    1

Raczej bez rozkręcania praktycznie całej deski rozdzielczej nie obejdzie się żeby tam dostać się, mogła się linka zaciąć i blokuje te zastawki. Przerabiałem to u siebie ostatnio dwa razy przy wymianie nagrzewnic. Możesz tez od dołu dostać się nie ruszając deski z poduszkami odkręcając schowek, panel sterownia i parę plastików tylko że wtedy dostęp do tego jest bardzo ograniczony. Ja uwziąłem się i naprawiłem to sam u mechanika powiedzieli mi za to 400zł :rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawidg2    30

Poczytaj to forum www.a4-klub.pl (nie rolnicze żeby nie było) tam dużo tego. sam mam a4 ale jeszcze tego nie robiłem na szczęście. moze któryś silniczek źle jest ustawiony to idzie chyba na climatroniku sprawdzić ale na tym forum się dowiesz wiecej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darek1972    52

Niektóre auta tak mają i może to nie być wina klapek. W mojej Lagunie też tak jest, wystarczy włączyć wtedy klimę i para znika błyskawicznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojt    25

Ja rowniez polecam forum a4: Audi A4 Klub Polska - Indeks

Wystarczy poszukac a mozna sie duzo dowiedziec :) A w ciemno niechce doradzac bo dokladnie niewiem.

 

Sory za te pismo ale cos mi sie z kompem spier... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Miczu    15

Niektóre auta tak mają i może to nie być wina klapek. W mojej Lagunie też tak jest, wystarczy włączyć wtedy klimę i para znika błyskawicznie

 

 

Powiem ci tak na nogi wieje dobrze na twarz też ale na szybę nie bardzo i to przy włączonym nawiewie

 

Chłopaki dzięki za rady

 

A nie wiecie jak one się zamykają (góra/dół) bo stryjek chciał tylko to wiedzieć i powiedział, że zrobi se kulas i je przestawi :)


"Ziemia człowieka wydała
i Ziemia człowieka zje,
ale za to trzeba ją wielbić..."
Piękne słowa ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Miczu    15

Wcale nie leci :)


"Ziemia człowieka wydała
i Ziemia człowieka zje,
ale za to trzeba ją wielbić..."
Piękne słowa ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawidg2    30

No to klapka pewnie zamknięta, bez rozebrania się chyba nie obejdzie. Tam na forum jest wszystko opisane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Trochę nie z tej beczki ale w święta trochę bawiłem się a4(1996r) wujka, i zauważyłem ,że nie działa radio :) (radio jest orginalne) i pokazuję się napis SAFE czy jakoś tak. Czy ktoś wie czy można to naprawić samemu ?.Wujek ma ten problem już od jakiegoś czasu. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

No to tak jak podejżewałem ,podobnie było u mojej matki w astrze 2 a,że auto było sprowadzone trzeba było ten kod z niemiec ściągać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dawidg2    30

Czasem niemcy piszą na radiu kod jakby zapomnieli. jak jest ks serwisową to też powinien być w niej kod. A jak nie to dajesz jakimś magikom radio i zrobią tak że bez kodu będzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bialy1984    0

Przejrzyj wszystkie papiery od samochodu może gdzieś jest u mnie w jednym był napisany na tej klapce przeciwsłonecznej w drugim bujałem się z radiem z pół roku i nie było magika żeby rozkodować w końcu przejrzałem dokumenty i znalazłem na starym dowodzie rejestracyjnym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Trafik    0

A jeśli chodzi o ten nawiew to wymień filtr i powinno być wszystko w porządku. ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez mariuszd93
      Nie  można  otworzyć  starego  tematu  to  pora  założyć  nowy ......
      Kolejny  unikat  ,  ładna  trzeba  przyznać 
      http://olx.pl/oferta/oryginalna-przyczepa-d47-CID757-ID98Mc1.html#3b22e70b7e

    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      To jest temat specjalnie założony, ażeby nie zaśmiecać tymi ogłoszeniami pachnącymi z daleka oszustwem, tematu - "Z cyklu znalezione na allegro".
      Tu można pytać, co koledzy sądzą o takowych "okazjach".
    • Przez Mattti
      Witajcie! Jaki według was powinien być samochód rolnika? Co preferujecie? Pickup, terenówka, czy jakiś dostawczy? Diesel czy benzyna? Mi osobiście podoba się Suzuki Samurai- wszędzie dojedziesz, i zawsze coś na pakę wrzucisz Coś takiego: http://otomoto.pl/suzuki-samurai-off-road-C24269089.html Co waszym zdaniem jest warte uwagi?
    • Przez damianTDD
      tak jak w temacie (jeśli taki temat byl proszę go usunąć)
    • Przez 3039023
      Witam 
      Posiadam od nie dawna Case 956 z 85r  i mam problem z podnosnikiem.
      Podnosi ramiona ale nie opuszcza , chyba że przez cały dzien.filtry hydrauliki nowe , olej nowy . Pokrętłem na blotniku kręciłem nic to nie daje chyba że zakręcę maksymalnie w lewo to wtedy nie podnosi wgl. Drożność przewodów sprawdzałem . 
      Ramiona podniesione do góry olej wypuściłem ze zbiornika i podnosnika, nic to nie dało nie opuścił ramion.
       
      Może ktoś miał podobny problem 
      Prosze o pomoc, z góry dziękuję.
      Pozdrawiam 
      Ps.wrazie potrzeby wstawię zdjęcie.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.